Konijnenplaag op begraafplaats

Begraafplaats Voorst-Westenholte  heeft last van konijnen. De gemeente gaat fretten inzetten om de konijnen te verjagen.

De gemeente heeft veel klachten gehad van bezoekers, omdat de konijnen de bloemstukken aanvreten. Een aantal jaren geleden was er op de begraafplaats ook al sprake van een konijnenplaag.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ik vind het wel mooi gezicht een veld vol konijnen.

  En het speelt indd al erg lang.

  En men moet altijd wel wat te klagen hebben.
  Heb je eens natuur in een wijk is het weer niet goed.
  😛


  ⚠️ Meld

 2. Xfs: Van een dooie boel kan je echt niet spreken met die konijnen. Niet overdreven: op een mooie middag kan je in een weiland aangrenzend aan de begraafplaats zonder problemen 100 konijnen tegelijk zien. Het is daar ??cht heel bruut erg met het aantal konijnen; het is gewoon bij de konijnen af :+ (het is daar wel duidelijk waar het spreekwoord vandaan komt)


  ⚠️ Meld

 3. Trouwens, het is niet zo dat ze fretten in GAAN zetten want dat hebben ze allang gedaan; ik heb ze al een keer bezig gezien. Mooi gezicht. Ik ben alleen bang dat ze met dat aantal konijnen een h?©?©?©?©?©le tijd zoet gaan zijn ;D


  ⚠️ Meld

 4. Sinds de bouwwerkzaamheden rond de nieuwe brug/spoor/aanliggende weg bezig zijn, zijn alle konijnen richting Westenholte getrokken. Het is inderdaad niet meer normaal zoveel als er daar lopen. Opvallend vind ik dat ze niet eens allemaal meer dezelfde tint bruin zijn. Ze zitten er van zeer lichtbruin tot bijna zwart. Ik heb zo’n vermoeden dat sommige konijnen wel eens bij wat tamme soortgenoten op bezoek zijn geweest.


  ⚠️ Meld

 5. Euhm nee….. er zitten tamme soortgenoten tussen die wilde beesten; vrijgelaten door iemand die ze zat was (fijn h??? :'( ) . Alle tussenvormen zijn dus het nageslacht van wilde en tamme ‘vrije’ konijnen.


  ⚠️ Meld

 6. Uiteindelijk blijft het toch een golfbeweging. Dan weer een plaag, dan weer een epidemie. (Want dat is ook nog niet zo gek lang geleden) Wel fascinerend om te zien hoe de natuur zichzelf uiteindelijk toch vaak wel weer in evenwicht houdt.


  ⚠️ Meld

Reageer