Ruimte voor 500 extra fietsen bij station Zwolle

Zwolle – Bij het station in Zwolle, aan de Oosterlaan, is ruimte gemaakt voor ruim 500 extra fietsen. De extra plaatsen moeten voorkomen dat fietsen gevaarlijk buiten de rekken worden gestald. De extra stallingen zijn gezamenlijk gerealiseerd door de provincie Overijssel, ProRail en de gemeente Zwolle. De rekken zijn geplaatst aan de kant van het huidige streekbusstation. De rekken die er stonden, zijn vervangen door dubbellaagse fietsenrekken. Hierdoor is ruimte voor ruim 500 extra fietsen ontstaan.

extra_stallingen_oosterlaan.jpg

Foto: Gemeente Zwolle

Bij het station in Zwolle staan nog al eens achtergelaten fietsen, die de stallingen voor langere tijd bezet houden. Hierdoor is er minder ruimte voor andere fietsen, die vervolgens buiten de rekken worden gestald. Wethouder van verkeer René de Heer: “Samen met ProRail en de provincie Overijssel doen we er alles aan om te zorgen dat er genoeg ruimte is voor fietsen bij het station. Dit doen we met de extra fietsenrekken, maar ook door fietsen die buiten de stallingen staan of meer dan 14 dagen op dezelfde plek staan weg te halen. Hiermee voorkomen we overlast en gevaarlijke situaties voor bijvoorbeeld minder validen.” Dit alles vooruitlopend op de plannen voor de Spoorzone, waarin de stallingscapaciteit nog meer wordt vergroot om ook in de toekomst voldoende ruimte voor fietsen te kunnen bieden.

Naast het plaatsen van de fietsenstallingen wordt ook het gebied waarbinnen foutief gestalde fietsen worden verwijderd, verruimd van de Oosterlaan tot aan de Hertenstraat. Door de extra stallingsruimte bij het station is het namelijk niet meer nodig fietsen in de zijstraten van de Oosterlaan te stallen. De uitbreiding van het verwijdergebied gaat in vanaf maandag 8 april. 

Aantrekkelijk 
Gedeputeerde Gerrit Jan Kok, verantwoordelijk voor bereikbaarheid en openbaar vervoer in Overijssel, vindt dat door de rekken en het uitbreiden van het verwijdergebied de stationsomgeving netjes, veilig en leefbaar blijft voor gebruikers en bewoners. “Beide maatregelen zorgen voor een aantrekkelijke en toegankelijke entree van het station en de stad. Dit stimuleert mensen om met de fiets van en naar het station te gaan en bewust te kiezen voor bijvoorbeeld fiets en openbaar vervoer om een bestemming te bereiken. Hiermee houden we Zwolle bereikbaar.”
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Heel goed! Fietsen die er langer dan 14 dagen staan weghalen. Er is alleen geen goed systeem voor om dat te controleren.


  ⚠️ Meld

 2. met een krijtje op de band b.v. bij slot

  is hij niet veplaatst mee gereden staat hij op zelfde plaats

  staat hij er dus 14 dagen

  en ze werken om de week met ander kleurtje8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.