Frion Festival, een muzikaal feest voor iedereen

Zwolle – Op zondagmiddag 14 april a.s. vanaf 15.00 uur is theater De Spiegel het podium voor bekende Zwolse artiesten èn talentvolle zangers/zangeressen die een verstandelijke beperking hebben. De Stichting Vrienden van Frion organiseert het Frion Festival met onder andere een muziekshow waar iedere muziekliefhebber aan zijn trekken komt. 

henk_klompenmaker.jpg

Archieffoto Henk Klompenmaker 

Jelger de Kroon, voorzitter: “Het wordt een muziekshow voor iedereen. Ook mensen die een verstandelijke beperking hebben laten zien dat ze talent hebben, dat ze kunnen zingen en entertainen. Dat ze middenin de samenleving horen en een podium verdienen. De Energiewacht groep maakt als hoofdsponsor het mogelijk dat zij dit podium krijgen. De Zwolse wethouder van cultuur, Nelleke Vedelaar is mede daarom de trotse ambassadrice van dit unieke muziekevenement. Tijdens de prachtige muziekshow komen diverse muziekgenres aan bod. Van rap tot smartlap en van pop en jazz tot chanson. Grote Zwolse namen als bijvoorbeeld Jilles (Johnny Holtenbroek), Henk Klompenmaker (The Voice van Zwolle), Annemiek van Bussel en Rita Jansen (Tante Kippe) werken aan deze muzikale show mee. Maar ook piratentoppers als Henri van Velzen en Harm Wolters laten hun hits horen.

Extra bijzonder is dat talentvolle Zwollenaren en Steenwijkers met een verstandelijke beperking het podium pakken met al deze Bekende Zwollenaren (BZ’ers). Zij zullen samen duetten zingen of rappen. Daarnaast zijn er optredens van Prunuskoor van Frion en Zwolse popkoor Peppersweet. Deze bijzondere muziekervaring meebeleven voor 15 euro per persoon. Kaarten zijn te koop bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel, adres: Spinhuisplein 14 – 8011 ZZ – Zwolle – tel.: (038) 4 288 288 of via internet: www.odeondespiegel.nl. De kunst- en ambachtsmarkt in het theater is gratis toegankelijk. Hier verkopen cliënten van Frion producten en schilderijen die zij zelf maken.

De organisator van het Frion Festival, Stichting Vrienden van Frion, bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor cliënten van Frion. Zij zamelen actief geld in voor deze cliënten. Met dit geld worden producten, diensten of activiteiten voor hen gefinancierd waar anders geen geld voor zou zijn. Op deze manier hopen de Vrienden van Frion bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen die een verstandelijke beperking hebben.
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.