Voorronde ‘Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6’

Zwolle – Na het succes van vorig jaar organiseren SportService Zwolle en Travers Welzijn, in samenwerking met PEC Zwolle United en de Johan Cruyff Foundation, op woensdagmiddag 3 april weer de Zwolse voorronde van het landelijke kampioenschap ‘Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6′. 

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét landelijke kampioenschap op de Cruyff Courts voor jongens en meisjes uit groep 7/8 van de basisschool. Op initiatief van de Johan Cruyff Foundation wordt dit toernooi dit jaar voor de zevende keer op de Cruyff Courts door heel Nederland georganiseerd. Op het Cruyff Court PEC Zwolle in de wijk Holtenbroek, aan de Palestrinalaan naast de Elvis Presley-flat, gaan woensdag 3 april van 13.00 tot 17.00 uur teams van Zwolse basisscholen de sportieve strijd met elkaar aan. Elke school mag zowel jongens- als meisjesteams inschrijven. Naast de wedstrijden zijn er diverse randactiviteiten voor deelnemers en bezoekers.

De landelijke finale vindt traditiegetrouw plaats op het voorplein van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zaterdag 18 mei komen de beste jongens- en meidenteams uit het hele land daar bij elkaar om te strijden voor de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland.

Artikel delen: