Proeven van Andere Culturen

Eénmaal per maand wordt in Wijkboerderij de Schellerhoeve een avond georganiseerd dóór vrouwen, vóór alle vrouwen uit Zwolle Zuid  onder de naam “Proeven van Andere Culturen”. Dit is een project, met als doelstelling dat  vrouwen vanuit diverse landen en culturen elkaar ontmoeten en in een informele sfeer elkaar beter leren kennen en van elkaar leren. En het bevorderen van sociale betrokkenheid ten opzichte van elkaar en de omgeving. Sleutelwoorden hiervoor zijn Samenzijn en Samenwerken.

Bij Proeven van Andere Culturen heeft per avond één cultuur de gelegenheid zich te presenteren. Dit wordt mogelijk gemaakt door een aantal vrouwen die een maaltijd koken die representatief is voor de cultuur die deze vrouwen vertegenwoordigen. Het wordt een avond met letterlijk en figuurlijk te Proeven van andere Culturen. Het is de bedoeling om elkaar en elkaars cultuur beter te leren kennen door eten te proeven maar ook elkaars achtergrond en sfeer “te proeven”. Vóór, tijdens en na de maaltijd is er ook gelegenheid de cultuur die deze avond in de schijnwerper staat, te leren kennen door middel van presentaties van kleding en artikelen en verhalen. Maar ook met behulp van foto’s en muziek. Dat kan zijn het volkslied van Suriname of chinese karaoke.  Inmiddels zijn er zes avonden georganiseerd door vrouwen uit Nederland, Marokko, Irak, Indonesie, Suriname en China. En nu zijn we al toe aan de seizoensafsluiting voor het jaar 2006/2007. Omdat het een succesvol project is, willen we dit doorzetten, en in de loop van dit najaar starten met een nieuwe reeks “Proeven van Andere Culturen”.

Het is een project voor álle vrouwen uit Zwolle Zuid en niet alleen vrouwen die op één of andere manier aan het wijkcentrum verbonden zijn. Deelname is mogelijk door inschrijving en de kosten voor deelname bedragen 5,00 euro per keer. Een week voor de avond waaraan je wilt deelnemen dient de inschrijving binnen te zijn. Dat kan telefonisch bij Wijkcentrum de Pol, Gelijkheid 1, in Zwolle Zuid of telefonisch 038 – 4659222.

Echter, ter afsluiting van dit seizoen zal op vrijdag 29 juni een avond georganiseerd worden waar alle culturen die zich gepresenteerd hebben nogmaals van zich zullen laten zien en horen. Zij zullen ook de hapjes verzorgen voor het Wereldbuffet. Aan deze avond kunnen alle vrouwen uit Zwolle Zuid deelnemen. We hopen dat veel vrouwen komen en daarom zullen we voor één keer de avond Proeven van Andere Culturen in Wijkcentrum de Pol organiseren. Hier kunnen we meer vrouwen ontvangen. De avond begint om 18.00 uur. 

Tevens zal er op deze avond het Kookboek Proeven van Andere Culturen gepresenteerd worden. Hierin zijn recepten opgenomen van gerechten die op de zes avonden geserveerd zijn. Enkele exemplaren worden aangeboden en het boekje zal te koop zijn aan de balie van Wijkcentrum de Pol, Gelijkheid 1.

 

Artikel delen: