Kidsrun 10 Mijl van Zwolle Zuid krijgt Scholenkampioenschap

Zwolle – De Kidsrun maakt elk jaar een vast onderdeel uit van de 10 Mijl van Zwolle Zuid. De run door het winkelcentrum van Zwolle Zuid op 13 april is voor zowel de kinderen als de toeschouwers een ware belevenis. Dit jaar wordt er een nieuw element aan toegevoegd, een Scholenkampioenschap. De organisatie hoopt daarmee nog meer beleving en enthousiasme voor de kinderen te genereren. 

kidsrun_3.jpg

Kidsrun organisator Dirk van de Worp zegt daarover: ‘We hebben in de eerdere edities al gezien hoe zo’n evenement kinderen motiveert om hard te lopen. Door de Scholencompetitie ontstaat er betrokkenheid en strijd met de verschillende scholen. Om ze er goed op voor te bereiden hebben we daarom ook dit jaar weer in samenwerking met Sportservice Zwolle op een aantal basisscholen clinics gegeven’.
Voor iedereen is er een medaille na afloop en voor de snelste 3 jongens en meisjes zijn er per categorie prijzen. Niet alleen winnen is belangrijk, de organisatie vind het tevens van belang dat kinderen met plezier bewegen en vooral samen met anderen. ‘Op onze site kan iedereen een ronde in zijn of haar buurt tekenen van 400 meter en deze hardlopen met vriendjes en vriendinnetjes, de route kun je uitprinten en inleveren bij het ophalen van je startnummer. Onder de deelnemers wordt per categorie een prijsje verloot’.

De Kidsrun wordt gelopen in drie leeftijdscategorieën en start om 14:00 uur in het winkelcentrum Zwolle Zuid. De jongste leeftijdsgroep loop een ronde van 900 meter, de twee oudste startgroepen lopen twee rondes en daarmee in totaal 1800 meter. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 10 april via de website www.10mijlvanzwollezuid.nl

De 10 Mijl van Zwolle Zuid wordt dit jaar voor de 3e maal gehouden en stevent af op een recordaantal deelnemers. De 5 mijl is al volledig volgeboekt, voor de 10 mijl zijn nog een aantal plekken beschikbaar.
Artikel delen:

Reageer