Kunst in de wijk kan snel en goedkoop

Zwolle – Woendagmiddag is op het Simon van Slingelandplein in Dieze Oost een totemzuil onthuld. Het is een kunstwerk van Astrit Lagerweij en Ronnie de Boer. Bij de onthulling was PvdA-raadslid Youcef Ben Ali Ahlaq aanwezig.

03-04-2013_onthulling_totempaal-s.van_slingelandplein_03.jpg

Het idee voor de totemzuil is ontstaan uit onvrede over het financiële debacle van het Geheugentheater in Stadshagen. De gemeente Zwolle betaalde de kunstenaar van dat nooit gerealiseerde kunstwerk tonnen aan geld. De Boer vindt het ongelovelijk dat geen enkele kunstenaar uit Zwolle een protest liet horen. Lagerweij (Astrada-art) en De Boer laten met de zuil zien dat ze wel iets moois voor de wijk kunnen maken. Het is een kleurrijke zuil geworden die ook de multi- culturele wijk Dieze tot uiting brengt. Vanaf afgelopen Kerst is de bijzondere paal tot stand gebracht, en dat met een minimum aan kosten. Het is ook een welkom voor de wijkbewoners om het centrale plein te bezoeken en elkaar te ontmoeten. Raadslid Ben Ali Ahlaq was uitgenodigd, omdat hij altijd aanwezig is bij de wijkplatformen. De Boer, dat met zijn Connectingarts in de wijk aan de weg timmert, was de bedenker van de kleurrijk beschilderde bankjes in Dieze Oost met de naam ‘bankoverval’. De Boer voorspelt dat Dieze de kunstwijk van Zwolle gaat worden. "Let op mijn woorden", zegt De Boer.

03-04-2013_onthulling_totempaal-s.van_slingelandplein_02.jpg

03-04-2013_onthulling_totempaal-s.van_slingelandplein_04.jpg 

03-04-2013_onthulling_totempaal-s.van_slingelandplein_01.jpg
Artikel delen:
Reacties 10
  1. Waarom moet de totem in Stadshagen staan als de kunstenaars uit Dieze komen en deze ook gemaakt is met Dieze in het achterhoofd?


    ⚠️ Meld

  2. Ik dacht dat het juist in Stadshagen moest komen omdat daar een kunstwerk (Geheugentheater) niet door is gegaan. Maar misschien heeft Dieze-Oost ook wel een structureel kunstwerktekort.


    ⚠️ Meld

  3. Over smaak valt niet te twisten. En waar het geld ook vandaan gekomen is en hoeveel het ook gekost heeft, dit is een kunstwerk waar je in ieder geval nog over kan babbelen, mooi of niet mooi. Het is een ding dat er staat (in tegenstelling tot een ander zeker ‘kunstwerk’……)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.