10-jarig bestaan Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Op 17 februari 2003 werden de eerste gezinnen ingeschreven voor een veelal niet gepland verblijf in het nieuwe Zwolse Ronald McDonald Huis. Op 4 april 2003 vond de officiële opening plaats. Nu tien jaar later zijn er ruim 1750 gezinnen te gast geweest en is meer dan 44.000 uur aan vrijwilligerswerk verricht voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Tien jaar Ronald McDonald Huis Zwolle is reden om deze betrokken vrijwilligers in het zonnetje tijdens een gezellige avond.

“Zonder de enorme inzet van onze vrijwilligers zou onze organisatie nooit kunnen bestaan. Ons Huis is zeven dagen per week, 365 dagen per jaar geopend en draait altijd door. Gedurende het jaar staan 70 vrijwilligers klaar en is het hartverwarmend om te zien hoe iedereen zich inzet om onze gasten zich thuis te laten voelen. Nu wij deze week al weer 10 jaar bestaan willen we onze betrokken vrijwilligers graag in het zonnetje te zetten”, aldus Lianne Booijnk, Manager van het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Het Ronald McDonald Huis Zwolle viert donderdag haar 10e verjaardag. Op dit moment zijn er 70 vrijwilligers die zich inzetten voor dit goede doel. In augustus breidt het Ronald McDonald Huis uit met een huiskamer in het nieuwe Isala ziekenhuis te Zwolle. Daardoor hebben ouders voortaan ook in het ziekenhuis een plek om tot rust te komen. De verwachting is dat er dan ruim 90 vrijwilligers werkzaam zullen zijn voor deze organisatie.

In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken. De gemiddelde verblijfsduur in de afgelopen 10 jaar is ruim twee weken. In totaal zijn er 9 gastenkamers en is er een gemeenschappelijke keuken, een woonkamer, een wasruimte en een speelkamer. Het Huis ontvangt geen subsidies of overheidsgelden en is voor haar exploitatie afhankelijk van donaties en bijdragen van bedrijven en particulieren die het Huis een warm hart toedragen.

Artikel delen: