PEC Zwolle droomt van Europees voetbal

Zwolle – Het Fair Play-klassement kan een gouden glans geven aan het huidige seizoen van PEC Zwolle. Er bestaat de mogelijkheid dat de club voor het eerst in de historie Europees voetbal kan gaan spelen. Via het klassement kan de ploeg van trainer Art Langeler een ticket voor de Europa League bemachtigen.

Drie landen krijgen op basis van de Fair Play-ranking een extra Europees ticket toegewezen, op 25 mei wordt bekend gemaakt welke drie landen dat zijn, meldt het Algemeen Dagblad. In de winterstop maakte de UEFA eenmalig een tussenstand bekend. Nederland stond toen vijfde, achter Noorwegen, Zweden, Finland en Engeland. PEC Zwolle is de enige serieuze kanshebber vanuit Nederland. Ajax is koploper van het KNVB Fair Play-klassement, de Amsterdammers plaatsen zich echter rechtstreeks voor Europees voetbal. MVV staat tweede, maar een voorwaarde is dat een club in de Eredivisie actief is. PEC Zwolle staat derde, met een ruime voorsprong op de eerstvolgende ‘concurrenten’ Willem II en FC Utrecht. Vorig seizoen bereikte FC Twente via het Fair Play-klassement de Europa League. "Dat scenario zie ik ook wel zitten", zegt Langeler. "Ik zal mijn spelers zeker niet aansporen om in de komende wedstrijden geen overtredingen meer te maken. Degraderen omdat je Europees voetbal wilt halen zou natuurlijk stom zijn. Maar als we eenmaal veilig zijn, pakken we geen kaart meer."

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Ik zal mijn spelers zeker niet aansporen om in de komende wedstrijden geen overtredingen meer te maken. Degraderen omdat je Europees voetbal wilt halen zou natuurlijk stom zijn.

  😕 Fair Play wordt niet aangemoedigd door de trainer? Lekker voorbeeld…


  Maak melding

 2. En ik maar denken dat het woord “sportief” van sport afgeleid was???, maar ik zal wel van een andere planeet zijn :):):)


  Maak melding

 3. “…Op 25 mei 2013 maakt de UEFA bekend welke drie landen op basis van de Fair Play-ranking een extra Europees ticket krijgen toegewezen.

  In de winterstop publiceerde de bond eenmalig de tussenstand. Nederland bezette op dat moment de vijfde plaats, met een goed vooruitzicht op de top-3. Als die wordt bereikt, dan mag de winnaar van het nationale Fair Play-klassement Europa in.

  Voorwaarde is wel dat die club in de Eredivisie speelt.”

  Kortom: Nederland moet eerst van plaats 5 de top 3 binnenkomen en PEC Zwolle moet zich handhaven.

  Nu maar hopen dat er weinig Belgische arbiters Eredivisiewedstrijden fluiten want anders wordt aan de eerste voorwaarde niet voldaan. Over de tweede voorwaarde maak ik mij minder zorgen.

  @Japser

  Inderdaad lekker voorbeeld van een moedwillig verkeerde interpretatie. Maar goed je hebt weer aandacht gehad.  Maak melding

 4. Hoezo verkeerde interpretatie? Hij zegt toch dat hij ze traint om (ook) overtredingen te maken??

  Lekker makkelijk trouwens, anoniem posten en dan wel mijn gehele naam posten.


  Maak melding

 5. @Japser
  Dat zegt Art langeler helemaal niet. En aan je reactie te zien ben je ook geen echte voetbalkenner, of wel?

  Btw, je gehele naam staat in je profiel slimpie…


  Maak melding

 6. “Hij zegt toch dat hij ze traint om (ook) overtredingen te maken??”

  Hij zegt WEL dat hij ze NIET zal aansporen om GEEN overtredingen te maken.

  Hij zegt NIET dat hij ze WEL zal aansporen om WEL overtredingen te maken.

  Dus inderdaad, je geeft er je eigen (kromme) redenatie aan.


  Maak melding

 7. Primair doel is in de Eredivisie blijven en desnoods met gele kaarten. Of je nu echt blij moet zijn met Europees voetbal is maar de vraag. Je moet dan namelijk begin juli al instromen en daarmee is je hele voorbereiding naar de knoppen.


  Maak melding

 8. @ErwinPEC nee inderdaad, dat zegt hij niet, je hebt gelijk. Maar dat is wel de gedachte erachter, dat snapt een kind zelfs. Ja, een eigen redenatie, maar wel één die vrijwel iedereen er aan geeft.


  Maak melding

 9. Iedereen in japsers wereldje misschien. Zelf nooit gevoetbald zeker. Langeler waarschuwt dan zijn spelers om minder risico’s te nemen in een duel maar dat begrijp je toch niet. Hard maar fair is soms nodig maar dat vervalt dus als we ons kunen handhaven


  Maak melding

 10. @Japser

  Tuurlijk joh, als we jouw redenatie volgen staat PEC Zwolle zo hoog in het fair play klassement ondanks dat de trainer dit niet aanmoedigt.

  Dit artikel gaat over een reëele kans op Europees voetbal voor PEC Zwolle. Een unicum in de clubgeschiedenis. Zullen we het daar maar bij houden in plaats van al die waandenkbeelden van jou?


  Maak melding

 11. Gister op het Chatlog hierover. Voor DIT topic bestond:

  Bericht door JeanJacquesRousseau, op 4 april 2013 om 09:47
  Leuk nieuws over PEC.

  Bericht door dick, op 4 april 2013 om 10:34
  Bedoel je dit kan bij doorbereken te merken zijn in duurdere tickets

  Bericht door dick, op 4 april 2013 om 10:46
  Ok, positiever….je bedoelt deze natuurlijk:
  Neem een passe partouts en betaal slechts ??10,- per wedstrijd!

  PEC Zwolle speelt in het huidige seizoen nog drie belangrijke thuiswedstrijden. In de strijd om (directe) handhaving zijn RKC Waalwijk (6 april), FC Utrecht (28 april) en ADO Den Haag (12 mei) de tegenstanders. Je kan deze wedstrijden met een fikse korting bezoeken want voor de Stentor-tribune zijn vanaf nu passe partouts verkrijgbaar. Wil je op de eerste rij zitten en de spelers naar voren supporteren, koop dan hier jouw ticket. Kinderen tot 16 jaar kunnen voor ??19,95 naar de drie wedstrijden, volwassenen betalen ??29,95.

  Voorwaarden
  ⤢ U ontvangt een E-ticket (RKC Waalwijk) of bevestiging om uw ticket bij PEC Zwolle af te halen (bij de wedstrijden FC Utrecht en ADO Den Haag).
  ⤢ Annuleren en/of wijzigen en/of restitutie van deze tickets is niet mogelijk.
  ⤢ De algemene voorwaarden van de KNVB en PEC Zwolle zijn van toepassing.
  ⤢ Kinderen dienen onder begeleiding van volwassenen te zijn. Maximaal 2 kinderen per volwassene.
  ⤢ Er kan ?? bijvoorbeeld om de leeftijd te controleren ?? om legitimatie worden gevraagd.
  ⤢ De Stentor tribune is helaas niet geschikt voor mindervaliden.
  ⤢ De Stentor tribune is toegankelijk voor inwoners uit het Stentor verspreidingsgebied. Inwoners uit de regio van de bezoekende club kunnen derhalve geen aankoop doen in de webshop van de Stentor.
  ⤢ De Stentor behoudt zich het recht voor om bezoekers buiten het verspreidingsgebied de toegang te ontzeggen.

  Bericht door dick, op 4 april 2013 om 10:54
  Dan dit Europa in Zeker, nu, zonder Joey van den Berg!
  *Onder ⤽Europa in⤝ de goede link: http://www.powned.tv/nieuws/sport/2013/04/pec_zwolle_gaat_europa_in.html

  =========
  Zou Japser er in slagen van de posting van 4/4’13 9:47 te maken:

  “Slecht nieuws over PEC”? Dan ben je pas echt negatief bezig, nou ja als je maar niet “negatief denkend” bent.  Maak melding

 12. Fair Play in het betaalde voetbal? In de amateurgelederen lukt het al niet. Mooie woorden, maar het stelt helaas niks voor. “Met gestrekt been er in mannuhh!!!”


  Maak melding

 13. Mooi man, zou geweldig zijn voor PEC. Terug in de ere, lijfsbehoud, klasse voetbal, bijna uitverkocht stadion over het algemeen en dan ook nog eens Europa in. Trots op!!! Bis morge


  Maak melding

 14. Waandenkbeelden? Een club die eerlijk spelen niet aanmoedigt, is gewoon verkeerd bezig. Zeker gezien de vele incidenten die de laatste tijd in het nieuws komen.

  Als je een full contact sport wil spelen, moet je dat gaan doen, voetbal is dat niet.


  Maak melding

 15. @evert, die zijn er hier denk ik genoeg. Als je het weblog al een tijdje volgt dan kom je er wel achter hoe hij in mekaar steekt. Hij kan er bijv niet tegen als hij geen gelijk krijgt. Eigenlijk moet je helemaal niet meer op zijn reacties reageren. Al is dat soms wel moeilijk om niet te reageren op zijn onzin.


  Maak melding

 16. @Japser

  Ja, waandenkbeelden. Waarom denk je dat PEC Zwolle zo hoog staat in het fair play klassement?! Precies omdat PEC Zwolle fair voetbal speelt. Kortom PEC Zwolle is goed bezig en jij bent ook onder dit topic weer eens heel verkeerd bezig. Ook dit artikel gaat niet over jou, maar over het prachtige gegeven dat PEC Zwolle zich als promovendus op basis van het fair play klassement zo maar eens kan kwalificeren voor Europees voetbal. Dat staat los van en heeft helemaal niks te maken met incidenten bij andere voetbalclubs waar jij het kennelijk liever over hebt.


  Maak melding

 17. @dick, 😀 goede tip van je, ga ik ook is proberen. Goed verhaal ElRey, wacht met belangstelling op japser,s zinnige reactie hier op.:D


  Maak melding

 18. @ElRey blijkbaar dat ondanks dat Langeler er niet op inzet, dat de spelers wel graag fair spelen. Goeie zaak dat 🙂

  Neemt niet weg dat hij een andere insteek heeft. Goed van de spelers, slecht van Langeler. En daar reageerde ik op, iets wat in het bericht werd gezegd. Niks met mijn eigen eer te maken.

  @Fredje Dat kan, maar zou vreemd zijn. Waarom mag ik mijn mening niet geven, puur omdat een aantal mensen er niet tegen kunnen?


  Maak melding

 19. Nou Japser wees maar weer trots op jezelf. Ik denk dat het een kwestie van tijd is tot de webmaster ook dit topic op slot gooit. En hoe zou dat nou komen? >:(


  Maak melding

 20. Precies ELRey, hoe zou dat nu komen? Moe word je van die Japser>:( Hij gaat maar door, vind altijd dat hij gelijk heeft en wil dat ook altijd krijgen. Zielig gewoon.


  Maak melding

 21. Op slot gooien is toch helemaal niet nodig? Japser krijgt inmiddels van jullie al de volle laag (al dan niet zelf veroorzaakt, iets met kaatsen en bal). Dat is ook het mooie van een discussie. 🙂 Vervolgens reageert hij gemiddeld genomen meer inhoudelijk dan het gemiddelde van de rest (en inhoudelijker dan wat ik hier nu doe). En dan moet hij ook nog een verbod krijgen?
  Welnee, vrijheid blijheid! En zo te zien zijn we met ons allen hier mans genoeg om hem “van repliek te dienen”. 😉


  Maak melding

 22. Misschien moet er maar een Japser-log komen net als er hier soms een politiek log is. Kunnen we daar met zijn allen mooi op Japser (af) reageren. En valt hij ons op het web-log niet meer lastig. Het is maar een ideetje;)


  Maak melding

 23. Eerlijk gezegd vind ik Japser’s manier van reageren wel tof. Niet zo saai, grijs en “13 in een dozijn”.
  Hans heeft gelijk met ontopic: “Dromen van Europees voetbal doe ik ook, maar nog meer van lijfsbehoud in de eredivisie”.


  Maak melding

Reageer