Werkzaamheden Hasselterweg en Belvédèrelaan

Zwolle – Op de Hasselterweg vinden in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 april asfalteringswerkzaamheden plaats. Op delen van de weg komt een nieuwe asfaltlaag, waardoor de verkeersveiligheid toeneemt. Er gelden omleidingsroutes die ook op borden langs de weg staan aangegeven. Daarnaast vinden er op 8 april ’s avonds asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Belvédèrelaan. Verkeersregelaars zorgen hier voor de veilige doorgang van het verkeer.

 

De werkzaamheden op de Belvédèrelaan vinden plaatsen tussen 19.00 en 20.00 uur ter hoogte van de Vuurtorenstraat. De rijstrook vanuit het winkelcentrum richting de Frankhuizeralllee wordt daartoe afgesloten. Het verkeer behoudt doorgang over de andere rijstrook. Hierdoor blijft ook het winkelcentrum bereikbaar. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorgang. De werkzaamheden aan de Hasselterweg vinden plaatsen tussen 19.00 en 6.00 uur (de voorbereidingen beginnen om 18.45 uur). De Hasselterweg wordt gedurende deze periode in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Westenholterallee/Frankhuizerallee en de Stadshagenallee. Beide kruisingen blijven toegankelijk. Het tankstation op de Stadshagenallee blijft hierdoor bereikbaar.

Omleidingroutes tijdens werkzaamheden Hasselterweg

  • De wijk Stadshagen (en het winkelcentrum) is toegankelijk via de Frankhuizerallee – Belvédèrelaan of via Middelweg – Mastenbroekerallee.
  • Verkeer richting Hasselt wordt omgeleid via de A28 of via Blaloweg – Zwartewaterallee – Middelweg – Mastenbroekerallee – Milligerlaan.
  • Verkeer met bestemming Kampen kan rijden via A28 – A50.
  • Verkeer vanuit ’s Heerenbroek/Wilsum kan rijden via Stuurmansweg – Scholtensteeg – Stadshagenallee.
  • De wijk Westenholte is toegankelijk via Westenholterallee – Weidesteenlaan.

Omleiding streekbus lijn 71 tijdens werkzaamheden Hasselterweg

Streekbus lijn 71 tussen Zwolle en Zwartsluis/Emmeloord rijdt in plaats van via de Hasselterweg via de Middelweg – Mastenbroekerallee – Milligerlaan en omgekeerd. De haltes Blaloweg, Hasselterweg en Zwolseweg komen hierdoor te vervallen. 

Veiligheid op de Hasselterweg

Begin dit jaar zijn er op diverse plaatsen op de Hasselterweg gaten in de bovenste asfaltlaag ontstaan. Om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen is tijdelijk een snelheidsbeperking van 50km/u ingesteld. Tijdens de werkzaamheden wordt op de plekken waar dat nodig is een nieuwe asfaltlaag aangebracht. 

 

De werkzaamheden vinden gedurende één nacht plaats om de overlast voor verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Zodra het werk gereed is, wordt de weg weer opengesteld voor verkeer. Ook de snelheidsbeperking wordt dan opgeheven, waarna weer de oude snelheidslimiet van 70km/u geldt. 

 

Aankondiging werkzaamheden Milligerlaan/Mastenbroekerallee 

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 april vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op de rotonde Milligerlaan/Mastenbroekerallee. De rotonde is hiertoe afgesloten tussen 19.00 en 6.00 uur. Er geldt een omleidingsroute via Stadshagenallee – Hasselterweg – Blaloweg – Zwartewaterallee – Middelweg – Mastenbroekerallee en omgekeerd. Het winkelcentrum blijft bereikbaar via de Belvédèrelaan en Oude Wetering. Tijdens de werkzaamheden rijdt stadsbus lijn 1 een aangepaste route. Meer informatie en een herinnering volgen.  

Onder voorbehoud

De werkzaamheden vinden plaats onder voorbehoud. Het weer of andere onvoorziene omstandigheden kunnen een wijziging in de planning veroorzaken. 


Artikel delen:

Reageer