Berkum moet bij de les zijn tegen NSC

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 6 april op eigen terrein tegen NSC, een ploeg die vecht tegen directe degradatie uit de Hoofdklasse C en zich niet maar zo gewonnen zal geven. "We zullen heel goed bij de les moeten zijn en het ook verdedigend goed hebben staan, dan ben ik er van overtuigd dat we drie punten kunnen pakken," verwacht Berkum-trainer Roeland ten Berge.

 

Beide ploegen hebben qua resultaten een beroerde week achter de rug. NSC kwam in het paasweekeinde twee keer in actie en verloor beide wedstrijden. Eerst ging de ploeg van trainer Wim Kroes met 1-0 onderuit in de derby bij plaatsgenoot Sparta Nijkerk, dat veel kansen op een grotere winst liet liggen. Op paasmaandag was de schade voor NSC ernstiger want toen gingen de Nijkerkers in eigen huis met maar liefst 1-6 het schip in tegen streekgenoot DVS ’33 Ermelo. In dat duel hield NSC drie kwartier lang stand maar op slag van rust kwam de ploeg door een penalty met 0-1 achter én moest keeper Koen Verhoeff met een directe rode kaart van het veld. In de tweede helft was het daarna prijsschieten voor DVS, dat NSC zo nog wat meer in de degradatieproblemen bracht. Op de ranglijst staan de Nijkerkers nu op de één na onderste plaats maar met slechts twee punten minder dan Flevo Boys, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld. NSC zal tegen Berkum dus ongetwijfeld alles uit de kast halen om verdere averij te voorkomen.

Ook voor Berkum was er afgelopen week een slechte ‘generale repetitie’ want de Zwollenaren kregen toen in Assen met 5-1 klop bij ACV, dat daarmee de basis legde voor het in dat weekeinde behaalde periodekampioenschap. Berkum hield in dat duel tot acht minuten voor tijd de schade beperkt tot 1-0, maar moest daarna toch een flinke zeperd incasseren. Bovendien werd Pascal Diender in de tweede helft met een rode kaart weggestuurd, zodat de middenvelder zaterdag niet tegen NSC in actie zal mogen komen. Ook ten opzichte van het resultaat in de uitwedstrijd bij NSC heeft Berkum overigens wat recht te zetten, want in november verloor het team van trainer Ten Berge daar onnodig met 3-2. In die wedstrijd kreeg Berkum heel wat kansen maar daarvan werden er slechts twee verzilverd en door persoonlijke fouten bleven de Zwollenaren na afloop zelfs met lege handen staan.

 

Om aansluiting bij de top van de Hoofdklasse C te houden zal Berkum, dat nu nog derde staat, het zaterdag tegen NSC dus beter en efficiënter aan moeten pakken. "We moeten er voor zorgen dat we niet achter komen want NSC scoort af en toe makkelijk, dat hebben wij zelf ook ondervonden. Dan breng je jezelf in de problemen en loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. We zullen zaterdag vanaf minuut één moeten domineren," waarschuwt coach Ten Berge.

 

De wedstrijd Berkum-NSC op Sportpark De Vegtlust in Zwolle begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Joachim Will uit Groningen.

Artikel delen:

Reageer