Eigen Kracht Festival Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 13 april a.s. organiseren de provincie Overijssel, The Young Ones en kunstencentrum de Muzerie het Eigen Kracht Festival 2013 in het Young Ones Theater in Zwolle. 

Tussen 14.00 en 22.00 uur is er een gevarieerd programma met onder andere de docu van het New Arts project ‘ToTaalBeeld’, door Willem Alkema en de eenmalige Eigen Kracht voorstelling ‘Power to the People (regie: Jeroen Kriek) van The Young Ones. Ook zijn er optredens van onder andere Tim van Esch, Typhoon, Rico en Freez van de Fakkelteitgroep en The Froggles. Verschillende scholen uit de provincie Overijssel namen de afgelopen maanden enthousiast deel aan verschillende Eigen Kracht projecten: de Eigen Kracht Theatertour, ToTaalBeeld, RAW, Statued en Idesign.

Door aan de slag te gaan met theater, kunst, muziek en dans ontdekten de leerlingen hoe zij in hun eigen kracht kunnen staan en hoe zij samen met anderen boven zichzelf uit kunnen stijgen. Deze ervaringen helpen jongeren bij het regie nemen en houden over hun eigen leven, ook op momenten dat ze tegenslagen ervaren.

 

Zaterdag 13 april: Theater, film en muziek
Tijdens het Eigen Kracht Festival 2013 is te zien wat de leerlingen die hebben deelgenomen aan de Eigen Kracht onderwijsprojecten hebben bereikt. Het programma biedt een leuke mix van informatie, theater, film en muziek. Zowel in de middag als in de avond speelt de unieke Eigen Kracht voorstelling ‘Power to the People’ . Onder leiding van regisseur Jeroen Kriek hebben ruim 30 jongeren van VO & MBO scholen uit Overijssel, gedurende een weekeinde deze voorstelling gemaakt. Ook wordt de documentaire ‘ToTaalBeeld’ vertoond. Deze documentaire, gemaakt door Willem Alkema, laat zien hoe leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs het beste uit zichzelf en  elkaar haalden om tot een spetterende hiphop-performance in Poppodium Hedon te komen.

 

 

Over Eigen Kracht
Het Eigen Kracht Festival 2013 is een initiatief van de provincie Overijssel en wordt georganiseerd in samenwerking met The Young Ones en de kunstencentrum de Muzerie. Met dit evenement wil de provincie jongeren en hun ouders bewust maken van hun eigen kracht en de mogelijkheden die ze hebben.

Artikel delen:

Reageer