Koningspaar bezoekt Zwolle

Zwolle – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op 19 juni ’s middags een bezoek aan de provincie Overijssel en de hoofdstad Zwolle. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst eerder vandaag bekend gemaakt. Het bezoek aan Overijssel is er een uit de reeks provinciebezoeken die het Koningspaar in het kader van de inhuldiging aflegt. 

De Koning en de Koningin maken die dag kennis met de veelkleurigheid van de Overijsselse samenleving en de betrokkenheid van de Overijsselaars. Op allerlei plekken en niveaus zetten de inwoners zich in voor hun medemens en voor Overijssel. Centraal in het programma staan vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor mensen die het moeilijk hebben, ondernemers met visie en innovatieve ideeën, burgers met goede initiatieven en ideeën en bestuurders die zorgen voor verbindingen.

Naast een bezoek aan provinciehoofdstad Zwolle is in Overijssel gekozen voor een bezoek aan locaties waarvan de bevolking rond het tijdstip van het bezoek een bijzonder jubileum viert. Dat zijn ’s Heerenbroek (gemeente Kampen) in West-Overijssel, wat ten tijde van het bezoek haar 650-jarig bestaan viert, en het Twentse stadje Goor (gemeente Hof van Twente) waar op dat moment de feestelijkheden van 750 jaar stadsrechten beginnen. Het Koningspaar zal in beide plaatsen getuige zijn van de start van de feestelijkheden, georganiseerd door de lokale bevolking. Alle Overijsselse gemeenten zullen met hun burgemeester en een delegatie worden betrokken bij het provinciebezoek.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer