Zwolse genomineerd voor Ab Harrewijn Prijs 2013

Zwolle – De jury van de Ab Harrewijn Prijs heeft vijf personen en hun projecten bekend gemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs. In totaal werden dit jaar 15 projecten voorgedragen. De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2013 zal plaatsvinden op maandag 13 mei vanaf 15.00 uur in R.K. spiritueel centrum De Boskant in Den Haag, aan de Fluwelen Burgwal 45. 

De volgende vijf genomineerden zijn door de jury geselecteerd (in willekeurige volgorde): Crystal Ziel, voorzitter en coördinator van het platform ‘Armoede raakt ons allemaal’ in Zwolle. Het platform Armoede raakt ons Allemaal (vanaf april Stichting Wit) houdt zich bezig met armoedebestrijding van het beleid dat het maakt tot de praktijk die het raakt. Ze overlegt met politici en gemeente; werkt samen met andere maatschappelijke organisaties; initieert wijkgerichte (participatie)projecten; verleent materiële- en sociale steun en houdt contact met een groot informeel netwerk aan ervaringsdeskundigen. Meer informatie: www.facebook.com/pages/Platform-Armoede-raakt-ons-allemaal/179755842068914.

Els Keet en Hans van Bree, oprichters van de stichting Ervaring die Staat in Eindhoven, een stichting die zich ontwikkeld vanuit de wereld van de straat. Ervaring die Staat ondersteunt en begeleidt dak- en thuislozen in hun persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten, maar ook bij hun talenten en dromen. Krachtgericht werken staat centraal, net als zelfregie en medezeggenschap. Meer informatie: www.ervaringdiestaat.nl.

Toos Voorneveld, coördinator van Fanga Musow in Utrecht. Fanga Musow biedt tijdelijke opvang voor vrouwen en kinderen zonder verblijfsvergunning en probeert hen te begeleiden naar een zelfstandige toekomst onder het motto ‘Vrouwen en kinderen horen niet op straat’. Meer informatie: www.fangamusow.nl.
Lisa Paassen, coördinator van het Jongeren Advies Punt (JAP) in Leeuwarden. Het JAP organiseert jongerenspreekuren geeft voorlichting op scholen over onder andere uitkeringen & sociale zekerheid, huur- & zorgtoeslag, scholing, studiefinanciering, werk & cao en geld & schulden. Meer informatie: http://www.fsufriesland.nl/index.php?id=jongeren.
Stef en Tineke van Veen, drijvende krachten achter Stichting Incentive in Schiedam. Incentive stelt zich ten doel het bieden van een netwerk van activiteiten aan mensen met psychische en psychosociale klachten. In de praktijk is zij er ook voor mensen die, na een moeilijke periode, weer (meer) willen gaan deelnemen aan het maatschappelijke en sociale leven. Meer informatie: www.stgincentive.nl. 
De Ab Harrewijn Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting. De stichting steunt vooral op particuliere giften, maar krijgt ook ondersteuning van: De Linker Wang, platform voor geloof en politiek; GroenLinks; Stichting Dienst in de Industriële Samenleving vanwege de Kerken (DISK), de werkgroep Arme kant van Nederland/EVA en Emmaus Haarzuilens. De Prijs is vernoemd naar Ab Harrewijn, theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks. 
De Ab Harrewijn Prijs wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na het plotselinge overlijden van Ab Harrewijn. De jury van de Ab Harrewijn Prijs bestaat uit Siska Barelds (partner van Ab), Hub Crijns (directeur DISK), Ruard Ganzevoort, (voorzitter De Linker Wang), Ineke van Gent (voormalig Tweede- Kamerlid), Eddy Reefhuis (oud-studiegenoot van Ab), en Els Veenis (voormalig partijbestuurder GroenLinks). De winnaar van de Ab Harrewijn Prijs krijgt een kunstwerk met bijbehorende cheque van 5000 euro uitgereikt. Voor de andere vier genomineerden is een prijs van 1500 euro beschikbaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)