Het weer: einde van koning winter

Zwolle – Vrijdagmorgen is er een waterig zonnetje te zien. Vanuit Duitsland neemt de bewolking toe. Het wordt wederom niet warmer dan 5 of 6 graden in onze regio en er waait een koude noordoostenwind, kracht 4 tot 6.

04-04-2013_weerfoto_diezerstraat.jpg

Diezerstraat

Het weekend ziet er veelbelovend uit. De temperatuur is weliswaar aan de lage kant voor begin april, maar de afnemende wind en bewolking maken het toch niet onaangenaam. Zaterdagochtend neemt de noordoostenwind al wat gas terug en overdag staat er een matige bries uit het noorden tot noordoosten. De wolken worden via het zuidoosten van het land afgevoerd, waardoor de zon zich in weer eens goed kan laten bekijken. Zondag zwakt de wind nog verder af. Bij een graad of 9 is het dan best aangenaam. Na het weekend slaat het weer om. De snijdende oostenwind wordt ingeruild voor een vochtige zuidwestvariant. De temperatuur komt op normale waarden te liggen, maar wel met wolken en regen. Het einde van de winter!!

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ik merk vandaag wel dat er een weersomslag op komst is. Weet niet hoe of wat, misschien de geur of het soort wind, maar het voelt anders. En ik ben er blij mee 😀


  ⚠️ Meld

 2. Allereerst: mooie plaat weer van een aansprekend stukje Zwolle.

  Of de winter écht voorbij is?
  Iemand die voor zijn rug altijd ff moet wandelen kwam net binnen met “het is nog wel fris”. Andere collega vond het koud. Ga zelf lunchfietsen.
  Morgen welliswaar 50% kans op zon (en zondag 70%); maar daarna 40%, 20%, 30% zon.
  Neerslag: morgen, overmorgen en maandag 10%…daarna di en wo: 50%!
  Komende dagen nog nachtvorst.
  Overdag vanaf welliswaar, vanaf morgen, 7,8,9,11,12 graden.
  Toch vrees ik dat ik voor morgenmiddag “vlaggen” de handschoenen (tegen die zeikwind) nog wel in de zak mag stoppen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.