Pelgrimstocht naar Rome voor goed doel

Zwolle – Tussen 23 en 27 april vertrekt Zwollenaar Rudy Spanhak op de fiets voor een Pelgrimstocht naar Rome. Niet alleen de sportieve uitdaging is de drijfveer voor Spanhak, maar zeker ook het goede doel: Slenderbanken voor zorginstelling Frion, waar zijn dochter Ruth-Ann ook woont. 

De broer en schoonzus van Spanhak zijn zondag 3 maart vertrokken om deze tocht lopend te volbrengen. Ze hebben twee nachten bij een vriendin in Arnhem geslapen. Donderdag waren ze in Pfullendorf en hebben ze bijna 800 km gelopen. Nog even en ze bereiken Oostenrijk. De laatste 200 kilometer probeert de sportieve Zwollenaar bij ze te zijn, zodat ze dan met z’n drieën in Rome hopen aan te komen waar ze nog een aantal dagen zullen verblijven.

Slenderbanken. Deze banken vergroten de beweeglijkheid en flexibiliteit en verbeteren de spierkracht. Ze dragen het lichaamsgewicht waardoor er tijdens het doen van de oefeningen geen zwaartekracht overwonnen hoeft te worden en het kost weinig inspanning. Met name voor mensen met een lichamelijke beperking biedt dit meer spierkracht, is het goed voor de motoriek en dragen deze bewegingen bij aan het plezier, is het tevens ontspannend en rustgevend. Verder is het een goede manier van passief bewegen voor mensen die anders niet of nauwelijks in beweging komen. Dit alles zorgt ervoor dat zowel cliënten als begeleider gemotiveerd worden voor een gezonde leefstijl. Bewegen is leuk! En ook op die manier draagt dit bij aan participatie en kwaliteit van hun bestaan. 

Spanhak zoekt mensen die het mogelijkheid maken dit goede doel te realiseren. Dan kan door de kilometers (2300) die hij gaat fietsen te willen sponsoren. Het bedrag per km mag u zelf bepalen. Elke (halve) cent per km is er één. Het eindbedrag zal Spanhak dan uiteraard aan het einde van de reis via mail en de media bekend maken.
 Het initiatief wordt door de fysiotherapeuten zeker toegejuicht. Het aantal kilometers dat u sponsort mag u via deze mail aangeven en storten op 
rekeningnummer: 160731496 t.n.v. R. Spanhak o.v.v. Slenderbanken Frion.
Artikel delen:
Reacties 2

Reageer