Ceintuurbaan twee weekenden afgesloten

Zwolle – In het weekend van vrijdagavond 12 april tot en met maandagochtend 15 april aanstaande voert de aannemer in opdracht van de gemeente Zwolle het eerste deel van de afrondende werkzaamheden uit aan de Ceintuurbaan. Tijdens de werkzaamheden is de weg grotendeels afgesloten voor verkeer. 

 

Het kruispunt Ceintuurbaan – Brederostraat – Boerendanserdijk krijgt een nieuwe asfaltlaag. Daartoe wordt de huidige asfaltlaag en onderlaag vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de Ceintuurbaan afgesloten vanaf de kruising met de Meppelerstraatweg tot aan de kruising met de Dokter van Heesweg. Tijdens de wegafsluiting wordt het verkeer via borden omgeleid. De omleidingsroute loopt via de A28 afslag Zwolle Zuid – IJsselallee – Oldeneelallee – Ceintuurbaan. En vice versa. Het ziekenhuis is (via de omleidingsroute) bereikbaar.

De werkzaamheden vinden plaats in het weekend.

Aanvang: vrijdag 12 april a.s. om 19.00 uur

Einde: maandag 15 april a.s. om 06.00 uur

 

Deel 2 

Het tweede deel van de afrondende werkzaamheden staat een weekend later gepland van vrijdagavond 19 april tot en met maandagochtend 22 april 2013 . De begin- en eindtijd zijn hetzelfde. In dit weekend krijgt de Ceintuurbaan vanaf de Meppelerstraatweg tot aan de Dokter van Heesweg de definitieve deklaag en wegmarkering. 

 

Reconstructie Ceintuurbaan

Meer inwoners, meer bedrijvigheid, meer verkeer: door deze ontwikkelingen groeide de Ceintuurbaan uit haar jasje. De afgelopen jaren is deze verkeersader grondig onder handen genomen. Het resultaat: meer ruimte, meer veiligheid, minder stoppen, korter wachten. Medio december 2012 is de Ceintuurbaan officieel geopend. De afrondende werkzaamheden waren aanvankelijk een paar weken eerder gepland. Weersomstandigheden maakten dat dit deze zijn uitgesteld. 

 

Partners

De reconstructie van de Ceintuurbaan is mede mogelijk door de Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat.  

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Omleiding via hoofdwegen? Nou dus niet! Gemeente Zwolle zet hier weer eens zijn beste ambtenarij beentje voor. Dus NIET! Verkeer wordt Tesselschadestraat (Schrijversbuurt) in gestuurd. Vervolgens weten ze niet meer waar ze naar toe moeten omdat dit nergens staat aangegeven. Moet je voorstellen dat al dat verkeer op de Ceintuurbaan door een woonwijk moet. Vrachtwagens staan in file en weten niet hoe ze moeten rijden. Dus gaan draaien in smalle straat of kunnen bocht niet maken of rijden verkeerde straat in.
  Dan maar te hard via de Vondelkade (fietsstraat!) richting Wipstrik waar het vervolgens ook weer vast loopt. Het is wachten op het eerste kind die onder een 30 tonner ligt. Klasse gemeente! Goed nagedacht! >:(


  ⚠️ Meld

 2. @ Bezorgde Bewoner, dit is inderdaad een kwalijke zaak. Misschien dat Dhr. van Boven ter plaatse, kan gaan kijken. Hebben ze een week de tijd om het volgend weekend op zijn mist anders te doen.


  ⚠️ Meld

 3. Alles loopt inderdaad volledig vast op brederostraat en wipstrik. Levensgevaarlijk ook die veel te grote vrachtauto’s. Het is al schande dat die stinkende en piepende stadsbus 14 keer per uur (!) door de Brederostraat scheurt terwijl die maar 4 x per uur echt stopt bij halte. Maar dit is weer typisch staaltje van “bedacht door ambtenaren die totaal niet weten maar wat de gevolgen zijn” Die verantwoordelijke pennikkers zitten nu lekker thuis in hun autluwe wijk want daar zorgen ze zelf wel voor! Waar blijft de plaatselijk politiek nu?


  ⚠️ Meld

 4. Op de snelweg staat anders wel aangegeven dat de ring oost afgesloten is en doorgaand verkeer via ring Zuid moet, dus….


  ⚠️ Meld

 5. De wegen tussendoor zijn slecht aangegeven waar je naar toe moet…heb zelf afgelopen weekend 45 moeten omrijden door files woonwijken om de weg weer een beetje te vinden….niet handig


  ⚠️ Meld

 6. Suze vertel mij maar eens HOE ik de plaatselijke politiek moet bereiken! Die geven toch niet thuis. Op email wordt niet gereageerd en bellen heeft al helemaal geen zin omdat je niet verder komt dan receptionistes of nietszeggende ambtenaren. Klachten platform gemeente is altijd under constructie of werkt niet. Politiek zit er niet voor ons maar voor zich zelf. Maar dat is toch geen nieuws…het is een schande!


  ⚠️ Meld

 7. Ik lees dit allemaal te laat om na te gaan of er nog wat gedaan kan worden aan de genoemde knelpunten. Dat wordt dus “overleven” dit weekend. Maar dan weet je ook dat het daarna echt klaar is.
  Ik wil wel reageren op de vraag hoe je de plaatselijke politiek kunt bereiken. Als ik niks hoor kan ik niet reageren. Ik lees wel dat ze toch niet thuis geven.
  Ik krijg de indruk dat plaatselijke politiek gezien wordt als “het stadhuis”. Wij hebben in ieder geval geen receptionistes.

  Er zijn mogelijkheden.
  De gemeenteraad heeft een eigen site met alle namen van raadsleden, telefoonnummers en emailadressen. We kunnen dus rechtstreeks benaderd worden. (Www.gemeenteraadzwolle.nl)
  Ook kan de griffie ingeschakeld worden. Zij kunnen dan een mailtje doorsturen naar raadsleden. (Raadsgriffie@zwolle.nl)
  Ook kan de gemeenteraad in zijn geheel worden benaderd door in te spreken op een vergadering. U krijgt dan 5 minuten om uw zegje te doen. Aanmelden bij de raadsgriffie.

  Dit zal allemaal niet meer werken voor het gedoe rond de omleiding ivm afmaken Ceintuurbaanklus.
  Wellicht wel een volgende keer.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.