Gemeente wil minder regels,en heldere procedures

Minder, simpeler en moderner; zo ziet de gemeente Zwolle haar regelgeving voor inwoners en bedrijven het liefst. Daarom bekijkt de gemeente de komende periode of regels en procedures aangepast, helderder, gemoderniseerd of misschien wel afgeschaft kunnen worden. Uiteindelijk moet dit in 2010 een lastenverlichting van 25% opleveren. Dit jaar onderzoekt de gemeente of, en zo ja hoe zij met minder regels en kortere en transparantere procedures kunnen. Hiervoor worden niet alleen de huidige regels en procedures tegen het licht gehouden, maar betrekt de gemeente ook haar klanten hierbij.

Daarnaast bekijkt zij hoe de communicatie rondom de regelgeving verbeterd kan worden. Op www.zwolle.nl (knop ´Minder is meer´) worden Zwollenaren op de hoogte gehouden van de stand van het terugdringen van de administratieve lasten via een barometer.  Het terugdringen van de lastendruk is slechts één van de inspanningen die de gemeente Zwolle doet om haar dienstverlening te verbeteren. Deze verbetering van dienstverlening gaat niet in een keer, maar zal stapsgewijs plaatsvinden. Op de momenten dat producten en diensten van de gemeente toegankelijker of gemakkelijker zijn gemaakt, wordt dit onder de aandacht van de Zwollenaren gebracht. Zwolle gaat voor professionele en betrouwbare dienstverlening.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wat iig sterk verbeter is in Zwolle, is het aanvragen van een identiteitsbewijs via het e-loket.
  Vorige week afspraak via e-loket gemaakt voor vandaag om 13:20 en 13:26 stond ik weer buiten!! Dat was wel even anders dan toen ik in 2002 mijn eerste idkaart ging ophalen. Top geregeld!!

  De aardige dame achter de balie (loket 6) was het met mij eens dat dit echt heel goed en snel werkt. Echter maken er nog maar weinig mensen gebruik maken van het e-loket, hopelijk wordt dat in toekomst meer.  ⚠️ Meld

 2. Zeer mooi streven, hoewel de tekst toch wat lastig te beoordelen is.
  Bijvoorbeeld

  Uiteindelijk moet dit in 2010 een lastenverlichting van 25% opleveren.

  Wat wordt hier bedoeld? dat wij in 2010 een 25% minder WOZ gaan betalen tov 2007?


  ⚠️ Meld

Reageer