Koninginnedag Stadshagen

Zwolle – In Stadshagen, de kinderrijkste wijk van Nederland, wordt Koninginnedag 2013 uitbundig gevierd. Nadat duizend heliumballonnen zijn opgelaten zal een gevarieerd feest losbarsten.

De feestdag begint om 09.00 uur met de traditionele versierde-fietsen-optocht (08.30 opstellen bij het Mannagras). Het thema is dit jaar ‘Koning, Koningin zóóóó 2013′. Vervolgens is vanaf tien uur op een groot tv-scherm bij het Cultuurhuis te zien hoe koningin Beatrix afstand doet van de troon. Om twee uur ’s middags is ook te zien hoe Willem-Alexander haar opvolgt. Om elf uur begint een theatervoorstelling, die inwoners van Stadshagen via improvisatietechnieken zelf invullen. Na de theatervoorstelling wordt het cultuurhuis vanaf 13.30 uur omgetoverd in een kinderdisco. De ruimte bij de bar wordt gebruikt als oudercafé.

Om twaalf uur precies worden duizend rode, witte, blauwe en oranje ballonnen opgelaten. De organisatie wil dat vanuit diverse hoeken fotograferen, zodat het vaderlandslievende tafereeltje kan worden opgenomen in het kroningsboek dat het Nationaal Comité voorbereidt. De gebruikelijke kleedjesmarkt duurt van twaalf tot vier uur. Verder worden rond het grote scherm van elf tot drie uur activiteiten gehouden voor de oudere jeugd van Stadshagen. De dag zal om 16.00 worden afgesloten met een daverende slotact.


Artikel delen:

Reageer