PEC Zwolle-RKC Waalwijk in teken van G-Sport

Zwolle – Zaterdagavond staat de wedstrijd PEC Zwolle-RKC Waalwijk in het teken van de gehandicaptensport. Voor de wedstrijd spelen enthousiaste G-voetballers uit de regio een voorwedstrijd en in de rust zullen ze deelnemen aan de Mediamarkt Golden Goal rustactiviteit. Ook zal er voorafgaand aan de wedstrijd gecollecteerd worden voor het Fonds Gehandicaptensport.

Zaalvoetbalvereniging WRZV De Boog, een vereniging voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. In het kader van dit jubileum speelt een aantal spelers van de vereniging zaterdag mee in de voorwedstrijd in het IJsseldelta stadion. In 1988 werd de zaalvoetbalvereniging opgericht door Joop van Ommen, Joop Schinkel en Bert Klaassen. In de vijfentwintig jaar dat WRZV De Boog bestaat, heeft de vereniging een alom bekende plaats in Zwolle en omgeving gekregen. "Het gaat niet alleen om G-teams uit Zwolle, maar ook uit omliggende plaatsen als Meppel, ’t Harde, Dronten en Nunspeet. Onder het motto ‘Nooit meer buitenspel’ kan iedere voetballer met een beperking zo ook plezier beleven aan deze mooie sport", aldus Klaassen.

Collecte 

Fonds Gehandicaptensport is het enige fonds in Nederland dat zich inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. Het fonds steunt zowel sporters met een lichamelijke-, verstandelijke- als een zintuigelijke handicap. Ook dit jaar gaan er weer duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deur in de week van 7 tot en met 13 april onder het motto: ‘om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig’. Denk aan gespecialiseerde begeleiding en vervoer, aangepast sport en spelmateriaal en accommodaties die toegankelijk moeten worden gemaakt. 
PEC Zwolle is Meer dan Voetbal 
Voetbal is meer dan een spelletje. De kracht van voetbal moet ingezet blijven worden voor de samenleving. De club laat zich goed zien op maatschappelijk gebied en trekt hierin samen op met verschillende partners zoals het onderwijs en de gemeente. Projecten op het gebied van onderwijs, integratie, participatie en gezondheid zorgen voor de verbinding tussen verschillende doelgroepen en stimuleert mensen die het nodig hebben.
 
 
Artikel delen:
Reacties 5

Reageer