Berkum walst over NSC heen

Zwolle – Berkum heeft de thuiswedstrijd tegen NSC met een overtuigende 4-0 winst afgesloten, al duurde het ruim een uur voordat de thuisclub echt afstand kon nemen. De thuisclub liet de niet imponerende tegenstander lang ‘in leven’ maar zorgde er in de slotfase met fraaie doelpunten voor dat de supporters toch tevreden waren.

_mg_0386.jpg

"Ik ben natuurlijk blij met deze overwinning, maar we hadden eerder in de wedstrijd een veilige marge kunnen pakken. We hebben heel wat kansen op een nóg grotere wist gehad," vond Berkum-trainer Roeland ten Berge. Coach Wim Kroeze van NSC was het daar wel mee eens. "Er zijn bij ons vandaag weer veel persoonlijke fouten gemaakt en bij vlagen zijn we goed weggekomen. De 4-0 was een terechte uitslag, Berkum heeft verdiend gewonnen. Ons team komt gewoon kwaliteit tekort voor de hoofdklasse, daar moeten we eerlijk in zijn," aldus de Nijkerkse trainer. Berkum begon na weken weer met doelman Mathijs Bouwhuis en aanvaller Arjen Westrik in de basis maar kreeg al na enkele minuten nieuwe blessureproblemen voor de kiezen. Rechterspits William Potkamp werd in het Nijkerkse strafschopgebied onderuit gewerkt maar de arbitrage zag daar geen reden in om een penalty toe te kennen.

_mg_0318.jpg

_mg_0338.jpg

_mg_0344.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

_mg_0317.jpg
 
_mg_0392.jpg 
 
_mg_0370.jpg
 

Tot overmaat van ramp bleek Potkamp bij die actie zodanig geblesseerd te zijn geraakt dat hij van het veld moest en later voor nader onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht. Zijn vervanger Bunyamin Özkök stond al vrij snel na zijn entree mede aan de basis van het eerste Berkum-doelpunt. Chris van der Meulen speelde de bal in de 13e minuut vanaf links in, waarna Özkok zich goed vrij speelde en inschoot. NSC-keeper Henry Timmer keerde de inzet nog maar Westrik was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te werken. Na die snelle voorsprong kreeg Berkum nog een aantal kansen en kansjes, maar de thuisclub miste vooralsnog de efficiëntie en koelbloedigheid om die ook te verzilveren. NSC-topscorer Ridouan Tabaouni leek kort voor rust bij een uitbraak de gelijkmaker te gaan maken, maar de goed uitgekomen doelman Bouwhuis neutraliseerde het gevaar vakkundig.

Direct na de hervatting zette NSC behoorlijk druk. Jerald Reina haalde vlak voor het Zwolse doel hard uit maar Bouwhuis redde opnieuw goed en even later kopte Berkum-back Jason Huisman de bal na een corner van zijn doellijn. Daarna kwam de thuisclub weer meer in de wedstrijd en na iets meer dan een uur spelen wist Berkum de ban te breken. De sterk acterende middenvelder Yassine Assa zette voor maar de bal werd in het NSC-strafschopgebied met de hand onderschept door Samir Hadou. De terecht toegekende strafschop werd vervolgens onhoudbaar ingeschoten door Berkum-aanvoerder Chris van der Meulen: 2-0. Nadat een pass van Assa op Van der Meulen door goed ingrijpen van de NSC-doelman nét niet naar een grotere voorsprong kon worden omgebogen leidde dezelfde Assa even later wel nieuw succes in. De Zwolse strateeg gaf een geweldige pass op Marc van der Meulen die keeper Timmer al even oogstrelend omspeelde en dat betekende de 3-0. In de slotminuut zette Marc van der Meulen na een prima combinatie met zijn broer Chris bovendien de verdiende 4-0 eindstand op het scorebord. Na zo’n negen maanden blessureleed kan Marc daarmee terugkijken op een uitstekende invalbeurt. 

 

Door deze winst blijft Berkum derde in de Hoofdklasse C, maar de verschillen blijven klein omdat de directe concurrenten ACV en Staphorst ook drie punten pakten.

 

Berkum-NSC, 6 april 2013

Eindstand: 4-0 (1-0)

Doelpunten: 13. Arjen Westrik (1-0), 64. Chris van der Meulen (2-0) (strafschop), 84. Marc van der Meulen (3-0), 90. Marc van der Meulen (4-0)

Gele kaarten: Mustafa Aksit, Steven Huizer, Samir Hadou (allen NSC)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan (77. Felix Hermsen), Yassine Assa, Frank Hoolsema, Jerrol Poot, William Potkamp (7. Bunyamin Özkök), Arjen Westrik (65. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen

 

Opstelling NSC: Henry Timmer, Dennis Kroonenburg (31. Steven Huizer), Gian Muntslag (77. Desmond Sturing), Karim Lamkadmi, Jerald Reina, Rinke Rozema, Ridouan Tabaouni, Abdelmoumin Cherkaoui, Marco Lam, Mustafa Aksit, Nick van den Akker (46. Samir Hadou) 
  
Artikel delen:

Reageer