Extra opleidingen voor Windesheim

De Zwolse Hogeschool Windesheim mag zes extra opleidingen starten in Lelystad. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap laten weten.

De opleidingen starten in 2008. In september van dit jaar start Windesheim al met Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Lelystad. Windesheim is al sinds 2003 bezig met het starten van de opleidingen, die eerst op verzet stuitten.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Windesheim start nieuwe opleidingen in Lelystad

  Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft gisteren laten weten dat zij instemt met het verzoek van Windesheim om een zestal opleidingen buiten Zwolle te starten. Vanaf september 2008 verzorgt Windesheim de opleidingen Commerci?«le Economie (voltijd), Logistiek en Economie (voltijd), Management, Economie en Recht (voltijd), Personeel en Arbeid (voltijd) ook in Lelystad. In september van dit jaar start de hogeschool al met Sociaal Pedagogische hulpverlening (duaal).

  Dit is de uitkomst van de aanvraagprocedure die Windesheim in 2003 is begonnen. Destijds is toestemming gevraagd voor bacheloropleidingen in de provincie Flevoland. Dit stuitte op bezwaar van concurrerende hogescholen, maar in hoger beroep is Windesheim alsnog in het gelijk gesteld.

  Convenant Hoger Onderwijs

  Samen met de andere hoger onderwijsinstellingen in Flevoland; Hogeschool van Amsterdam, de Aeres groep waar de Christelijke Agrarische Hogeschool uit Dronten deel van uitmaakt en de Vrije Universiteit, heeft Windesheim in mei van dit jaar een Convenant Hoger Onderwijs in Flevoland opgesteld. Naast deze onderwijsinstellingen zijn ook de provincie Flevoland en gemeenten betrokken bij dit convenant, dat als doel heeft om in gezamenlijkheid het hoger onderwijs in Flevoland te waarborgen en te vergroten. Dit convenant heeft het ministerie doen besluiten de aangevraagde licenties te verstrekken aan Windesheim. Voor de opleiding Verpleegkunde (duaal) was al eerder toestemming verleend.

  Vestiging

  Windesheim hield al een aantal jaren kantoor in Lelystad, aan het Ravelijn 1. Van hieruit worden cursussen en trainingen aangeboden. In september start de opleiding SPH duaal hier. Vanaf dan heeft Windesheim officieel een nevenvestiging in Lelystad.  ⚠️ Meld

Reageer