Edon blijft in subtop

Zwolle – Zaterdagmiddag ontving Edon  sc Lemele. Het wedstrijdbeeld gaf van meet af aan 2 moeizaam spelende ploegen te zien waarbij Edon wel wat vaker bivakkeerde op de helft van de bezoekers dan omgekeerd. Veel kansen werden er echter niet gecreerd en spits jeffrey de Nooijer (geschorst) werd node gemist als vast aanspeelpunt voorin, zeg maar de Pelle rol. Een andere middenvelder van Edon, Kai Smits, leek zich wonderwel goed te voelen in de "Lex Immers" rol die hij met verve vertolkte.
Vlak voor rust was het echter  Maikel Julio Ricardo Kroes die de 1-0 liet aantekenen na een onoverzichtelijk situatie voor het Lemele doel. Hevige protesten van de bezoekers wegens vermeend hands werden door de standvastige arbiter van dienst terecht genegeerd. Na de rust kon Edon, met de voorsprong op zak, wat meer in zijn spel komen. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker maar al te overtuigend gebeurde dit niet. Vlak voor tijd was het Sonny Ericsson die met een fraaie individuele actie zichzelf vrij speelde en de mooie 2-0 liet aantekenen, daarmee bewijzend een waardige stand in voor Jeffrey de Nooijer te zijn.

Ook de al gememoreerd Kai “Lex Immers” Smits trok een parallel met zijn beroemde evenknie door na een fijne actie met veel loopvermogen en diepgang geheel in de stijl een mooie kans te missen waarbij enig onfortuin in zijn voordeel pleit. De meeste bezoekers hadden de goal al geteld maar helaas werd het heiligdom van de bezoekers niet nog verder ontmaagd. Lemele probeerde nog wel aan te zetten maar de doorgaans betrouwbare sluitpost Martijn Kist kwam niet meer in moelijkheden waarmee de verdiende 2-0 zege een feit was.

Artikel delen:

Reageer