SP: belofte aan bewoners Dieze Oost nakomen

Zwolle – De SP wil dat de beloftes die zijn gedaan aan de bewoners in de Hemerkenstraat, Regelandisstraat en van Ummenstraat worden nagekomen. Vorig jaar heeft woningbouwcorporatie SWZ besloten om de woningen te slopen, omdat de woningen in zeer slechte staat zijn. Ook uit onderzoek van de SP bleek dat de woningen koud, tochtig en een gevaar voor de volksgezondheid zijn. De SP kon daarom onder voorwaarden instemmen met de sloop van deze woningen. 
Het stadsbestuur wil nu echter onderzoeken of de sloop van deze woningen kan worden uitgesteld tot na 2017. Zodat de 164 sociale huurwoningen beschikbaar blijven voor de woningmarkt. Dit betekent dat de bewoners nog minstens 5 jaar in deze koude, tochtige woningen moeten wonen. Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De woningen zijn onveilig en een risico voor de gezondheid van de bewoners. Dat is ook de reden dat er door SWZ is besloten tot sloop van deze woningen. Het is vreemd om na een half jaar terug te komen op dat besluit. De staat van de woningen is niet opeens veranderd. Bovendien zijn de bewoners verhuisvergoedingen beloofd en een ophoging van de inschrijfduur. Dat kan nu niet meer ter discussie worden gesteld.’  De SP wil dat de beloftes die aan de huidige bewoners zijn gedaan worden nagekomen, ongeacht of de woningen wel of niet worden gesloopt. Iedere huurder heeft recht op een veilige en gezonde woning, ook als het een sociale huurwoning betreft. De SP wil spoedig in debat met het college over dit besluit.
Artikel delen:
Reacties 6
 1. SWZ is wel vaker onduidelijk…

  De woningcoöperaties hebben het vanuit regeringswege niet makkelijker gekregen en maken in het land noodsprongen om centjes binnen te halen of te besparen.

  Zo zijn er ook woningcoöperaties die hun eigenlijke doel voorbij zijn gegaan door op de stoel van een vastgoedhandelaar te zijn gaan zitten.
  Met alle negatieve gevolgen van dien (omdat het hun vak simpelweg niet is).  ⚠️ Meld

 2. De SP heeft gelijk als zij zeggen dat er een verhuisvergoeding en ophoging woonduur is toegezegd. Alleen, wat heb je daaraan als je je al diverse malen hebt ingeschreven voor een woning, maar er nooit een wordt toegewezen?
  Helpt de SP deze bewoners aan woonruimte als volgend jaar de woningen zijn gesloopt en je nog geen woning hebt? Denk het niet, dus slechts, zoals wel vaker, veel lawaai van deze tomaten en weinig echte hulp.


  ⚠️ Meld

 3. Dit zijn huurwoningen tussen de 300 en 400 euro.

  Vind maar eens een appartement, niet voor studenten voor die prijs in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 4. Mijn hypotheek is tussen de 300 en 400 euro. Maar ja, probeer die maar eens te krijgen als je inkomen laag genoeg is voor een sociale woning. Het verschil tussen huren en kopen is te krom.


  ⚠️ Meld

 5. Suze,

  SWZ neemt haar taak blijkbaar niet echt serieus anders had ik al een andere woning gehad. Je moet het allemaal maar zelf uitzoeken. Er zijn nog veel meer mensen die (noodgedwongen) op zoek zijn naar woonruimte. Je kunt wel als politieke partij vinden dat iets gesloopt moet worden maar overdenk ook de consequenties, namelijk dat er niet genoeg woningen zijn om iedereen te huisvesten. Dus moet de SP zijn verantwoording nemen en eerst eens nadenken voor ze aan symbool politiek beginnen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.