Opening Zwolse Muziekkamer

Zwolle – In De Oude Ambacht School (DOAS) is zondagmiddag door wethouder Nelleke Vedelaar de Zwolse Muziekkamer geopend. De Muziekkamer is een initiatief van Zwollenaar Sytse Buwalda die een nieuw cultureel podium voor bijvoorbeeld theatermakers, musici, schrijvers en beeldend kunstenaars voor ogen heeft.

07-04-2013_opening_zwolse_muziekkamer_doas-n.vedelaar_03.jpg

Eind 2012 kreeg de bekende counter tenor Sytse Buwalda de mogelijkheid om in de Zwolse culturele broedplaats DOAS twee ateliers te huren. Na overleg met een aantal collega musici en beeldend kunstenaars besloot hij deze gelegenheid met twee handen aan te pakken om zijn droom te verwezenlijken: een podium waar kamermuziek, literatuur en de beeldende kunst samenkomen. De Zwolse Muziekkamer biedt iedereen de mogelijkheid om voor een klein bedrag een prachtige ruimte te huren inclusief vleugel. Hiervoor heeft Buwalda zijn eigen vleugel in het zaaltje gezet. Tevens is er een klein keukentje aanwezig.

07-04-2013_opening_zwolse_muziekkamer_doas-n.vedelaar_04.jpg

07-04-2013_opening_zwolse_muziekkamer_doas-n.vedelaar_05.jpg

07-04-2013_opening_zwolse_muziekkamer_doas-n.vedelaar_01.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

07-04-2013_opening_zwolse_muziekkamer_doas-n.vedelaar_06.jpg
 
07-04-2013_opening_zwolse_muziekkamer_doas-n.vedelaar_02.jpg 
 
Hart van de Zwolse Muziekkamer is een jaarlijkse kamermuziek concertserie waarin zowel vocale als instrumentale muziek uit alle eeuwen aan bod komt. Daarnaast wil Buwalda in samenwerking met oa ARTEZ, stichting Zwolse Vioolacademie en diverse muziekdocenten, jong talent de mogelijkheid geven podiumervaring op te doen en zich te presenteren aan een klein publiek. Hiervoor krijgen ze een eigen concert serie! Adviseurs hierbij zijn o.a. de gitariste Saskia Spinder en gitarist/mandolinist/dirigent Alex Timmerman. 
Een tweede passie van Buwalda is de beeldende kunst in al zijn facetten. Hij wil dan ook graag kleine exposities organiseren, eventueel gecombineerd met concerten. Dit als aanvulling, of juist contrast op het aanwezige thema. Verder zijn er plannen voor workshops, lezingen, masterclasses en dichtavonden. De mogelijkheden zijn onbegrensd!
Als groot fan van o.a. Godfried Bomans en Gerrit Komrij (met wie hij intensief heeft samengewerkt) wil Buwalda graag de literatuur / poëzie samenbrengen met de muziek en de beeldende kunst. In seizoen 2013/14 zal in ieder geval de Zwolse dichter Bouke Vlierhuis zijn opwachting maken!
Artikel delen:
Reacties 4
 1. Een nieuwe mogelijkheid
  om poëzie een podium te geven
  Onderkend en onderschat…
  Want

  In de schaduw
  van een letter
  schuilt zich
  een verhaal

  Ik heb reeds 7 maal geëxposeerd
  Waarom geen poëzie aan de muur?


  Maak melding

 2. Mooi initiatief waar de verschillende kunst disciplines lijken samen te smelten in een inspirerende omgeving. Kunst, omdat het mag..!

  Prachtige aanwinst op cultureel vlak voor de stad Zwolle, zoals mevr. Veddelaar al aangaf in haar openingsspeech.

  Zwolle wordt steeds leuker!  Maak melding

Reageer