Meestercellist Gavriel Lipkind geeft masterclasses

Zwolle – Hij wordt een ‘held op de cello’ genoemd, een ‘zeldzaam talent’ en ‘een van de opmerkelijkste en grootste musici van zijn generatie’. De internationaal vermaarde cellist Gavriel Lipkind , afkomstig uit Israël, komt zaterdag 13 april naar Zwolle en geeft daar masterclasses tot en met woensdag 17 april. Deze openbare lessen, die worden georganiseerd door de Stichting Benjamin Britten Orkesten in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium, zijn voor iedereen toegankelijk.

Lipkind studeerde aan drie grote conservatoria op drie verschillende continenten en won een indrukwekkend aantal prijzen tijdens belangrijke muziekconcoursen. Maar hij is niet alleen een buitengewoon getalenteerd musicus; hij is ook een groot pleitbezorger voor goede muziekeducatie. Zijn gastoptredens combineert hij graag met masterclasses. Zo gaf hij onder andere lessen aan de Academy of the Music Institute of Chicago, doceerde hij tijdens het International Cello Congress in Israël, het Bergen Festival in Noorwegen en de Amsterdamse Cello Biënnale.

In Zwolle gaat Gavriel Lipkind ook een optreden combineren met educatie. Zijn uiterst leerzame en boeiende masterclasses geeft hij in het ArtEZ Conservatorium; het concert op 19 april in De Spiegel.

De deelnemers aan de masterclasses, onder wie de winnaars van het Britten Altviool- en Celloconcours (www.brittenconcours.nl), komen uit Nederland, Portugal, Slovenië en China. De masterclasses worden afgesloten met een concert op woensdagavond.

De lessen van Lipkind zijn niet alleen van grote educatieve waarde voor de deelnemende musici, maar ook voor iedere muziekliefhebber. Telkens weer word je geconfronteerd met de fascinerende vraag, wat het nu eigenlijk is, dat muziek tot muziek maakt.

Informatie over de masterclasses en reserveringen voor het concert: Tine Nouwen 0527-291784 en pt.nouwen@planet.nl.

Artikel delen: