Extreem danstheater Diavolo naar Zwolle

Zwolle – Diavolo Dance Theater brengt diverse theaterdisciplines samen. Van uitzonderlijk atletisch vermogen en dans tot extreem risicovol spektakel. Een grandioos schouwspel waarbij gebruik wordt gemaakt van een groots decor. Door het succes van Diavolo werd Jacques Heim uitgenodigd om de choreografie te maken voor de permanente show van Cirque du Soleil in Las Vegas. Op 25 april 2013 is de voorstelling Diavolo  te zien in theater De Spiegel  in Zwolle.

 

diavolo.jpeg

 

In 1992 heeft Jacques Heim, Fransman van origine, het Diavolo Dance Theater opgericht. Het gezelschap groeide binnen korte tijd uit tot het belangrijkste acrobatische danstheater van Noord-Amerika. Diavolo is een mix van grootse en spectaculaire elementen uit hun laatste shows, die al vele seizoenen succesvol over de wereld te zien zijn. In de tweede akte wordt gebruikgemaakt van een groot schip, waar ze van het ene naar het andere punt lijken te vliegen. Niet voor niets staat dia in het Spaans voor dag en in het Grieks voor van het ene naar het andere punt en volo in het Latijn voor Ik vlieg.

De cast bestaat uit performers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het danstheater, de wereld van de gymnastiek en in diverse Hollywood stuntteams. In 1993 werd de groep al genomineerd voor twee Lester Horton Awards in Los Angeles. In 1995 kwam de groep voor het eerst naar Europa, met hun debuut op het Edinburgh Festival. The Guardian waardeerde hun optreden als het The Best of The Fest. In 1995 kreeg de groep drie Lester Horton Awards.

Artikel delen:

Reageer