Lokale omroep RTVZOo gaat (weer) TV maken

Zwolle – De Zwolse lokale omroep RTVZOo gaat TV uitzendingen maken. Door op 10 april 2013 het startsein te geven in de studio zal de lokale omroep digitaal te zien zijn via Ziggo kanaal 44. Hiermee laat RTVZOo een lange tijd van uitsluitend radio-uitzendingen achter zich.

In het verleden heeft RTVZOo, toen nog de Lokale Omroep Zwolle genaamd, reeds eerder TV uitzendingen gemaakt. TV maken is kostbaar en uiteindelijk heeft dit, met nog een aantal andere zaken, ertoe geleid dat in 2009 de Zwolse Omroep moest stoppen. Met de doorstart begin 2010 is men alleen begonnen met het maken van radio. Bestuurslid Kloekenberg: "Toch past dit niet meer in het beeld dat veel inwoners in de stad van een lokale omroep hebben. Het huidige bestuur heeft in haar beleidsplan in 2012 al gedefinieerd dat Zwolle een professionele omroep verdient, met daarbij een TV zender. RTVZOo is inmiddels te zien op kanaal 44 van Ziggo en heel binnenkort ook via KPN op glasvezel." 

Pec in Belek 

De uitzending start om 19:45 uur. Daarna wordt de eerste uitzending vertoond van Pec in Belek. Daarna zal wekelijks een aflevering te zien zijn van deze 7-delige serie. De uitzendingen worden gedurende de week een aantal keren herhaald. 

Multimediaal aanbieden

Met het TV-kanaal heeft RTVZOo een compleet pakket aan diensten, waarmee nieuws over verschillende platforms en media aangeboden kan worden. Met een aantal partners zullen we ondernemers de gelegenheid bieden om cross-mediaal reclame te maken, van printed media, internet, social media tot en met radio en TV. 

RTVZOo heeft vanwege bezuinigingen die passen in deze tijd niet tot doel veel en frequent uit te zenden, maar op gezette tijden interessante programma’s aan te bieden. Dit kan in combinatie met de sportpartners in de stad, evenementen en bijzondere gelegenheden, maar ook in samenwerking met de omliggende omroepen. Er moet uiteindelijk een herkenbare programmering ontstaan. De nieuwe programmering moet na de zomer volledig zijn ingevuld. In de tussenliggende periode gaat RTVZOo zowel qua techniek als qua format ruimschoots “experimenteren”. Zo leert de organisatie en leren de burgers in Zwolle ons herkennen aan onze programma’s.

Artikel delen:
Reacties 67
 1. de historie herhalen, tv = duur, en is op dit vlak de oude omroep destijds niet failliet gaan? Herhaling van historie, op weg naar de toekomst of op weg naar… historie???


  ⚠️ Meld

 2. Ze kunnen nog niet eens fatsoenlijk een “kabelkrant” in de lucht houden. Ophouden daarmee. Geld in de stadsgracht gooien geeft mooiere beelden. Kringen in het water.


  ⚠️ Meld

 3. Zojuist ben ik overal wezen zoeken in de rechtspraak, maar ik kan GEEN document vinden waaruit blijkt dat RTVZoo een rechtzaak tegen Ziggo heeft aangespannen. Waarom ik dit zeg en me hier sterk voor maak?

  Ziggo vraagt van de lokale omroep standaard ??3500,- voor de digitale encoder. Deze digitale encoder kost om te maken aan onderdelen ??38,-. De verkoopprijs van de gebruikte encoder intern bedraagt ??399,-. De rest is dus overhead wat naar Ziggo en tussenpersonen gaat.
  Daarnaast vraagt Ziggo van de lokale omroep per maand ??410,- vergoeding voor doorgifte…!

  Op deze manier probeert Ziggo de lokale omroepen een poot uit te draaien. Er zijn veel naïeve omroepen die ja en amen zeggen en gewoon dat geld elke maand betalen. Ik vrees dus, omdat ik geen rechtspraak heb kunnen vinden, dat RTVZoo ook zo’n omroep is. Die dus gewoon gaat betalen elke maand aan Ziggo.

  Ziggo heeft een doorgifteverplichting van de lokale omroep. Dit geldt voor het medium welke boven de 50% uit komt qua bereik. Inmiddels zit digitale TV boven de 50%. Het is heel gemakkelijk om dit juridisch af te dwingen, zoals inmiddels ook naburige omroepen hebben gedaan.

  Ik vrees dat RTVZoo dit niet heeft gedaan en dus elke maand de subsidie (ons geld) aan Ziggo gaat geven plus de aanschaf van het veel te dure encoderkastje.

  Kan iemand mij duidelijkheid geven of RTVZoo een rechtzaak tegen Ziggo heeft aangespannen (zodat Ziggo kosteloos gaat voldoen aan de doorgifteverplichting, in plaats van elke maand publiek geld te innen)?
  Zo niet, dan is RTVZoo dus WEER naïef geweest. Het zal niet de eerste keer zijn.
  Andermans geld uitgeven is namelijk erg (veel te) gemakkelijk. 😮


  ⚠️ Meld

 4. Wordt dit soap numero 8, of kan de oude media eens een keer stabiliteit tonen en doorzetten. Tot nu toe grote woorden maar minimaal resultaat.


  ⚠️ Meld

 5. Ga zo door ZOO. Laat ze maar zeiken, als hun het beter kunnen, moeten ze het doen.
  Oja wat was de het spreekwoord ook al weer de best stuur lui staan aan wal.:D:D:D:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 6. @swollywood

  De stuurlui van ZOO hebben de eerste TV-uitzending van het trainingskamp 4 maanden na afloop van datzelfde trainingskamp. De supporterssite had de voorgaande jaren direct dezelfde avond een videoverslag beschikbaar. We kunnen dus rustig stellen dat in deze casus de beste stuurlui ‘buitenspel’ zijn geplaatst. Gelukkig was dit “eens maar nooit weer”. Bovendien zijn een hoop supporters uit de regio door deze ’tobdeal’ tussen wal en schip gevallen als het gaat om actuele berichtgeving over hun club. Los van een zinloze discussie over stuurmanskunsten, denk ik dat we gewoon kunnen stellen dat we niet allemaal fan zijn van hetzelfde ‘cluppie’. Voor een lokale omroep lijkt het mij niet verstandig om al te zeer te gaan interen op het lokale draagvlak want dan kan het wel eens heel snel over zijn met ‘de pret’.

  Maar fijn dat RTV ZOO 7 weken lang één aflevering per week uitzend van het trainingskamp. Als de competitie erop is worden we in ieder geval nog getracteerd op TV beelden van het trainingskamp. Laatste uitzending te zien bij het Historisch Centrum Overijssel?

  Tenslotte vind ik radio en TV achterhaalde media in de huidige netwerksamenleving waarin de nieuwswaarde niet kan wachten op gezette tijden. Weblogzwolle is een voorbeeld van hoe het wel moet: online, faciliterend, up to date, voor en door mensen die geïnteresseerd zijn in lokaal nieuws.


  ⚠️ Meld

 7. @swollywood

  En als fan kun jij mij vast wel vertellen wat de herkomst is van de sponsorgelden voor het exclusief verslaan van het trainingskamp…

  Ik neem aan dat, dit niet uit de pot met gemeenschapsgeld komt waaruit RTV Zoo net als andere ‘organisaties’ een bijdrage ontvangt. Zeker weten doe ik het echter niet.

  Ter vergelijking de niet exclusieve verslaggeving van het trainingskamp door de onafhankelijke supporterssite is altijd betaald vanuit private gelden van gewaardeerde sponsoren en uit eigen zak.

  Maar wellicht dat John van Boven, waarmee het bestuur van ZOO ook zo’n warme relatie heeft opgebouwd, hier als raadslid uitsluitsel over kan geven. De gemeenteraad ziet immers toe op een correcte besteding van gemeenschapsgelden. Althans dat is wel de bedoeling.


  ⚠️ Meld

 8. @ElRey.

  John van Boven wenst hier niet meer te reageren, omdat hij goed beargumenteerde en gefundeerde tegenspraak kreeg van enkele reageerders in andere topics.
  Hij had er vooral moeite mee dat er naast de te berde gebrachte feiten ook gevoelens bij de burgers meespelen.  ⚠️ Meld

 9. goed beargumenteerde en gefundeerde tegenspraak

  Ik meen gelezen te hebben dat hij daar geen problemen mee had, dat het hem meer tegenstond dat hij voornamelijk onbeargumenteerde en ongefundeerde opmerkingen naar zijn hoofd kreeg. Iets wat ik wel kan snappen.


  ⚠️ Meld

 10. Was in verleden een zeer leuke en goede club. Zijn niet voor niets veel mensen doorgestroomd naar RTV-Oost (RTV Twente helaas).
  Huidige nivo is bedroevend dus dat eerst eens opkrikken voor zo’n stap met achterhaalde herhalingen lijkt me toch wel meest logisch.


  ⚠️ Meld

 11. niet alleen doorstroming naar Oost maar ook naar andere lokale zenders. Kijk maar eens hoeveel ex-RTV-Zoo mensen bijvoorbeeld nu bij VechtdalFM zitten.


  ⚠️ Meld

 12. @Japser Ik breek even in op mijn eigen afspraak om niet meer hier te reageren om je te bedanken voor de aangebrachte correctie. Want dat is inderdaad mijn argumentatie.
  De laatste post van JJR bevestigt mij (weer) in mijn besluit hier niet meer te reageren.


  ⚠️ Meld

 13. Jammer dat John van Boven zich zo laat kennen. Je kan naar mijn idee ook een beetje door de regels lezen en vooral reageren op degenen die, zoals ElRey, op serieuze wijze de nuance zoeken. Op botte oneliners reageer ik ook niet!

  Ik heb raadslid Van Boven hier eerder geprezen om zijn inbreng als raadslid en deskundige. Hij weet vaak te bemiddelen en de juiste toon te zetten. Nogmaals jammer dat hij dat dan nu niet meer op deze plaats wil doen.


  ⚠️ Meld

 14. John van Boven,

  Ik begrijp je punt natuurlijk best. Het is alleen wel heel moeilijk om een dergelijke afspraak te maken….tenminste dat lijkt me. Dat toon je zojuist ook aan. Is het negeren van ongefundeerde verwijten niet een eenvoudiger optie? Wel zo gezellig voor de mensen die je reacties wel waarderen. ben ik een van overigens.  ⚠️ Meld

 15. En met John van Boven is het enige gemeenteraadslid verdwenen waarmee digitaal gecommuniceerd kon worden op deze lokale nieuwssite. De rest van de gemeenteraadsleden mijdt het log, zendt zijn eigen boodschap of reageert alleen als de ontvangst wat minder is dan verwacht/beoogd.

  Jammer!


  ⚠️ Meld

 16. Ik merk dat de laatste posts mij aan het denken zetten. Dat heeft niets te maken met “dat ik me laat kennen”. Het heeft meer te maken met de ervaring dat personen niet van zaken gescheiden werden. Ik reageer op basis van argumenten en wil graag dat anderen dat ook doen. Liefst op basis van kennis van zaken.
  Ik moet maar wat gaan doen met het advies om ongefundeerde verwijten te negeren.
  (admin, dit is eigenlijk buiten de orde van het item, maar het moet maar even)


  ⚠️ Meld

 17. Het lijkt mij wenselijk wanneer het bestuur van rtvZOo op weblog Zwolle openheid van zaken geeft over de punten die hier aan de orde worden gesteld (ik heb de info ook niet).
  Dan gaat het wat mij betreft over:
  1. wat waren de kosten van het bezoek aan het trainingskamp en uit welke pot wordt dat betaald
  2. wat zijn de kosten die aan Ziggo moeten worden betaald en klopt het dat KPN hetzelfde voor niets doet.
  Wellicht kan de administratie bemiddelen in het verkrijgen van de antwoorden.
  Dan kunnen we praten over de feiten en daar wat van vinden.


  ⚠️ Meld

 18. @John van Boven

  Welkom terug! Gewoon ‘erboven’ staan als de reactie ad hominem is.

  Ik hoop dat de administratie een bemiddelende rol kan spelen in het verkrijgen van antwoorden.

  Maar misschien leest het bestuur van RTV ZOO zelf mee en wil het de vragen toelichten?


  ⚠️ Meld

 19. @Admin.

  Dank voor jouw inspanningen.

  Ik vind dat ‘niet sterk’ van het bestuur van ZOO.

  Dat past mijns inziens niet in het beeld dat veel inwoners in de stad van een lokale omroep hebben. Persoonlijk denk ik dat een lokale omroep transparant moet zijn in haar investeringen. Zeker als daar gemeenschapsgeld van dezelfde inwoners voor wordt aangewend.

  Ik vind het een gemiste kans om niet over te gaan tot communicatie maar slechts te zenden. Juist door actief een verbinding aan te gaan met inwoners in de stad kunnen misverstanden worden voorkomen c.q. worden weggenomen, het begrip groeien en het draagvlak groeien. Dat past ook meer bij de hedendaagse netwerksamenleving waarin instituties en organisaties het zich mijns inziens niet kunnen permitteren om niet actief in verbinding te treden.  ⚠️ Meld

 20. Elrey, het past wel weer in het eerdere beeld over ZOo. Ik begreep dat bijvoorbeeld Bernard is geblokkeerd op het twitteraccount na een kritisch getinte vraag. Niet sterk van ZOo. eens met jouw analyse. Op deze wijze gaat de lokale omroep het niet redden.


  ⚠️ Meld

 21. (Als ik mijn naam aan elkaar schrijf, reageer ik via iPad)

  Eens met de laatste post van ElRey.
  Er zullen meer inkomsten zijn dan de gemeentelijke subsidie (die trouwens wettelijk verplicht is), dat neemt niet weg dat het inderdaad verstandig is meer opening van zaken te geven. Dat is alleen al goed voor de relatie van rtvZOo met de Zwollenaren. Daar doen ze het toch voor.
  Zo in de trant van samen maken we de lokale omroep.


  ⚠️ Meld

 22. Ik heb wat informatie ingewonnen bij iemand die het kan weten. Die stelt dat de Mediawet 2008 regelt dat bijv Ziggo de verplichting heeft het signaal kostenloos door te geven (must carry). Er is een lokale omroep die via Ziggo kostenloos in de lucht is.
  Ik ben dus erg benieuwd waarom rtvZOo wel moet betalen voor deze dienst.


  ⚠️ Meld

 23. @JohnvanBoven

  Ik neem aan dat de Zwolse gemeenteraad jaarlijks de bestedingen evalueert van Zwolse organisaties die van de gemeente subsidie ontvangen voor het bereiken van maatschappelijke doelstellingen.

  Als mijn aanname klopt dan heb je als raadslid volgens mij de mogelijkheid tot inzage in de bestedingen van RTV ZOO.

  Natuurlijk is het bestuur van RTV ZOO niet verplicht tot het beantwoorden van vragen over haar bestedingen van gemeenschapsgeld op weblogzwolle. Echter zo gemakkelijk kan men zich er niet van afmaken als het gaat om de gemeenteraad die de financiële kaders stelt en een controlerende taak heeft als het gaat om de besteding van Zwols gemeenschapsgeld.

  Als ik raadslid was zou het gebrek aan communicatie en transparantie vanuit het bestuur van RTV ZOO in ieder geval mijn bijzondere belangstelling hebben. Er is namelijk nogal wat te doen rond deze lokale omroep. Zeker als zoals Dame aangeeft kritische vragen van burgers worden verwijderd en deze burgers digitaal worden geblokkeerd.

  Een vreemde gang van zaken allemaal en dat allemaal door een bestuur onder voorzitterschap van iemand die als specialisme ‘bruggen bouwen’ opvoert en met een onlinestrateeg digitale communicatie in de gelederen.


  ⚠️ Meld

 24. Kabelmaatschappijen hebben de verplichting om lokale omroepen door te geven, echter alleen op de analoge manier, voor digitale doorgifte geldt die verplichting niet.

  Ziggo is een kabelaar die geld vraagt voor digitale doorgifte, want de bandbreedte is op de coax beperkt. Uitzenden op glasvezel wordt door aanbieders gratis gedaan, omdat ze meer brandbreedte hebben. De analoge kabel is al een tijdje end-of-livecycle.

  Dat sommige lokale omroepen kiezen voor doorgifte in het digitale pakket zal men dus goed financieel moeten kunnen onderbouwen.


  ⚠️ Meld

 25. Uit de door mij verkregen info:
  “In de Mediawet 2008 is vastgelegd in artikel 6.13 dat must-carry zenders analoog doorgegeven moeten worden als “een significant aantal aangeslotenen op een omroepnetwerk programma’s op analoge wijze ontvangt.”
  In hetzelfde artikel, tweede lid, staat: “Als een significant aantal aangeslotenen op een omroepnetwerk programma-aanbod op digitale wijze ontvangt, verspreidt de aanbieder van dat omroepnetwerk naar die aangeslotenen in ieder geval:
  a. het programma-aanbod, bedoeld in het eerste lid; en
  b. het in artikel 2.70 bedoelde programma-aanbod van een regionale-publieke mediadienst dat bestemd is voor een provincie of deel van een provincie aangrenzend aan de provincie waarbinnen het omroepnetwerk zich bevindt op één omroepnet voor televisie. ”
  Dus ook voor digitaal geldt een must carry pakket (als tenminste een significant deel van de abonnees via digitaal kijkt), en ook voor lokale omroep.
  Significant is in 2011 erkend (toen stond het aandeel digitale kijkers al op 77%).

  Ziggo MOET de lokale omroep dus ook digitaal doorgeven.”


  ⚠️ Meld

 26. end-of-livecycle

  End-of-life-cycle wordt hier bedoeld oftewel aan het eind van de levens cyclus, maar zover is het nog niet want heel veel digitaal gaat het laatste stuk naar de huisaansluiting nog steeds over het vertrouwde koper.

  Verder ben ik blij met de terugkeer en de relevante vragen en ophelderingen on topic hier door John van Boven gegeven.


  ⚠️ Meld

 27. Excuus (iets met autocorrectie). Wat ik bedoelde te zeggen Joppuh is dat er geen onderhoud ed meer aan het analoge radio/tv pakket wordt gegeven.

  Dat stuk over significant van John is natuurlijk vrij interpretabel door de kabelaars, bovendien moeten ze openheid geven over het aantal analoge/digitale kijkers. Bovendien mag een kabelaar altijd nog een vergoeding vragen voor het transport naar het koppelpunt ed.


  ⚠️ Meld

 28. @ElRey Je hebt nog een reactie van mij te goed. Theoretisch heb je gelijk, de raad zou all subsidies moeten evalueren. Maar zo werkt het niet in de praktijk. Dat is ondoenlijk. Dat ligt bij ambtenaren, die geregeld voortgangsgesprekken hebben met subsidie-ontvangers. De raad wil doorgaans wel weten hoe subsidies zijn besteed bij een volgende subsidievraag. Dan gaat het wel over de eigen keus om al dan niet subsidie te geven. Bij een wettelijke verplichting heb je die keus natuurlijk niet.
  RtvZOo krijgt subsidie op basis van een wettelijke verplichting. Aantal euro per inwoner. Ik weet niet of daar een verantwoordingsplicht naar de subsidieverstrekker tegenover staat. De lokale omroep moet zich wel inhoudelijk verantwoorden tegenover het PBO, het Programma Bepalend Orgaan.
  Ik heb vanmorgen de wethouder gevraagd hoe het zit met die verantwoordingsplicht (ik sprak de wethouder over een ander onderwerp). Ik krijg een antwoord.

  Wat het laatste betreft, gebrek aan communicatie en transparantie, dat kan alleen opgelost worden als het bestuur bereid is op dit weblog te reageren.


  ⚠️ Meld

 29. @Johnvanboven

  Dank voor jouw uitgebreide antwoord. Ik ben benieuwd naar het antwoord van de portefeuillehouder aangaande de verantwoordingsplicht van RTV ZOO.

  Er is inderdaad alleen sprake van communicatie als er een verbinding wordt gelegd tussen zender(s) en ontvanger(s). Hiervoor leent dit weblog zich uitstekend. Wat mij betreft een gemiste kans voor het bestuur van RTV ZOO. Wel communiceren past meer in het beeld dat ik heb van een lokale omroep in de huidige tijd.


  ⚠️ Meld

 30. Hierboven gaat de discussie enerzijds over de relatie lokale omroep -kabelaar en anderzijds over de relatie tussen gemeente en lokale omroep.

  De volgende samenvatting (voor een compleet beeld zie: http://www.vng.nl/onderwerpenindex/cultuur-en-sport/film-media-en-kabel/brieven/gemeentelijke-bekostiging-lokale-omroepen) geeft over dat laatste aanvullende informatie:

  Samenvatting
  De colleges van B&W hebben sinds 2010 op basis van de Mediawet 2008 een zorgplicht voor de bekostiging van de 287 lokale omroepen, actief in 410 gemeenten. Als richtsnoer wordt hierbij voor 2012 ?? 1,29 per woonruimte gehanteerd, het bedrag dat voor de lokale omroep in het gemeentefonds is gestort plus de index. Ten gevolge hiervan is er thans sprake van tientallen bezwaar- en beroepschriften. In twee zaken heeft de rechter inmiddels uitspraak gedaan. In beide gevallen zijn de gemeenten in het ongelijk gesteld. Dit betekent echter niet dat zij onverkort het richtsnoerbedrag dienen te verstrekken. Zij mogen rekening houden met andere bijdragen.
  Maar zij moeten wel motiveren dat de lokale omroep hiermee zoals wettelijk bepaald ??een toereikend media-aanbod?? kan verzorgen en continuïteit in de programmering kan waarborgen.

  Minister van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap/OCW heeft op 5 december 2011 een toelichtende brief naar de Kamer gezonden. Zij houdt vast aan de wettelijke bepalingen en wacht op de evaluatie door het Commissariaat voor de Media van begin 2013. Zij ziet voordelen in samenwerking tussen lokale omroepen en met regionale omroepen. Desgevraagd meldt zij dat gemeenten en lokale omroepen bekostigingsafspraken kunnen maken, rekening houdend met de beleidsmatige wensen van de gemeenten en de redactionele autonomie van de omroepen. Daartoe hebben wij voor u het ??Model convenant meerjaren afspraken bekostiging lokale publieke media-instelling X door gemeente Y?? gemaakt. Bij specifieke gemeentelijke wensen kan er gewerkt worden met de ??Model coproductieovereenkomst gemeente-lokale omroep??.

  Tot slot het volgende. De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland/OLON heeft eind 2010 het visitatierapport ??Sector onder de radar?? laten verschijnen. In september 2011 gevolgd door een Visieplan met de volgende speerpunten voor haar leden: een duidelijke positionering als derde laag binnen het publieke bestel, meer samenwerking tussen lokale omroepen in de regio én landelijk en een effectievere en efficiëntere besturing van de sector. Gelet daarop wil de OLON graag begin juni in de eerste Week van de Lokale Omroep een landelijk vernieuwingsconvenant sluiten met de minister van OCW en met ons. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen  ⚠️ Meld

 31. @VincentK

  Een uitspraak van het CvdM: (bron: http://www.totaaltv.nl/nieuws/4949/Lokale_omroepen_moeten_digitale_doorgifte_bij_UPC_en_Ziggo_zelf_bekostigen.html)

  18 april 2011
  Kabelbedrijven als UPC of Ziggo vragen geen onverantwoordelijk hoge vergoeding voor doorgifte van lokale omroepen in het digitale pakket. Dat blijkt uit een uitspraak van het Commissariaat voor de Media. De OLON ziet de toekomst van lokale omroepen bedreigd doordat deze de digitalisering simpelweg niet kunnen betalen onder de huidige voorwaarden.

  De Nederlandse publieke lokale omroepen ervaren de uitspraak die het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft gedaan (na een handhavingsverzoek van omroep Schagen) als een klap in het gezicht. Schagen FM had het Commissariaat voor de Media verzocht een uitspraak te doen over de onredelijk hoge kosten die kabelexploitant Ziggo in rekening brengt voor de aanlevering van het digitale signaal van de lokaleomroep. Het CvdM besloot echter op 14 april hier helemaal niets tegen te doen.De OLON, de branchevereniging van de lokale omroepen, noemt de uitspraak van het Commissariaat onbegrijpelijk.

  Ziggo is in al in juni 2010 de grens van 50 procent digitaal aangesloten kijkers ruim gepasseerd en zou vanaf dat moment lokale omroepen ook moeten doorgeven in het digitale basispakket. UPC nadert de grens van 50% digitale penetratie met rasse schreden. Volgens de wet is de lokale omroep dan wel verantwoordelijk voor de kosten van het aanleveren van signaal naar het kabelnet. De kosten voor de technische oplossing van Ziggo hiervoor bedragen echter eenmalig ??3.500,- en dan nog eens ?? 410,- per maand. Zowel Ziggo als UPC hebben al eerder aangegeven dat zij ook flink hebben geïnvesteerd in het geschikt maken van de netwerken voor digitale zenders, maar er zijn wel bepaalde technische voorwaarden vanwege de kwaliteit en de signalen moeten nu eenmaal naar centrale punten worden aangevoerd.
  Doordat steeds meer kabelkijkers op het digitale pakket overstappen verliezen lokale omroepen, die toch al heel slecht bekeken worden, hun laatste kijkers ook nog eens, indien ze daarin niet zijn te ontvangen. Bedrijven als UPC en Ziggo vragen volgens de OLON onredelijk hoge vergoedingen voor doorgifte en aanvoer. De OLON voert overigens in hun persbericht ook een heel andere reden voor de moeilijkheden van de lokale zenders aan die er totaal los van staat, en wel dat veel gemeenten de subsidie voor lokale omroepen achterhouden.


  ⚠️ Meld

 32. We praten hier over iets waar niemand naar luistert of kijkt. Ik ken ze tenminste niet. Bespaar je de moeite en doek het ZOOtje op.


  ⚠️ Meld

 33. Als het voor maar 100 mensen van grote waarde is, is het de moeite waard. Helaas weet de ZOO de luistercijfers zelf ook niet en durft er ook geen onderzoek naar te doen, dus ik ben bang dat je gelijk hebt.


  ⚠️ Meld

 34. @Bernard

  Is het waar dat het bestuur van RTV ZOO jou ‘geblocked’ heeft in plaats van jouw eerlijke vraag te beantwoorden?

  Zo ja, dan vind ik dit echt een dieptepunt en aanleiding tot inspreken in de raad.  ⚠️ Meld

 35. Het is een mooie hobby en tijdsbesteding van de vrijwilligers maar verwacht er verder niet teveel van. Dat ze beelden uitzenden van een 3 maanden oud trainingskamp van PEC zegt al wel genoeg in dit verhaal.


  ⚠️ Meld

 36. Elrey Ik heb het even voor je opgezocht en zag toen dat ook John van Boven geblokkeerd is destijds.

  Bericht door programma, op 18 november 2012 om 12:02
  Weer een weekend zonder Kerkplein!! Het kan niet wennen.

  Ik heb op Twitter gelezen dat John van Boven ZOo om een kopie van de statuten van het PBO gevraagd heeft. Daarop is Van Boven door de manager geblokt. Zo gaan we met elkaar om dus. Niet dat dit mij verbaasd hoor!

  Bericht door Bernard Holtrop, op 19 november 2012 om 22:00
  LOL! Gebeurde mij ook na het plaatsen van deze reactie hier op dit log. Ik begin zo langzamerhand een beeld van die club te krijgen.  ⚠️ Meld

 37. @Elrey: Het ging om Astrid ter Heide, indertijd de “General Manager” van deze club. Die had ik naar luistercijfers van ZOO gevraagd. Ik heb daar wél antwoord op gehad. Deze conversatie heb ik hier op WLZ neergezet. Ik neem aan dat dat laatste niet zo gewaardeerd is, want de volgende dag ontdekte ik dat ik door haar geblokkeerd was. Vond dat wel grappig. Misschien had ik het wat op een andere manier moeten doen. Maar goed, ik meen gelezen hebben dat zij al niet meer in het bestuur zit, dus is dit ook niet meer relevant.


  ⚠️ Meld

 38. @dame Dat klopt, ben destijds na kritische vragen aan de general manager door haar geblokt. Maar goed, dat is zoals Bernard ook zegt, verleden tijd.
  Heb later een zeer verhelderend en prettig gesprek gehad met de voorzitter.
  Ik heb trouwens begrepen, dat het bestuur op korte termijn een bijeenkomst organiseert met de gemeenteraad.


  ⚠️ Meld

 39. Astrid ter heide vertrokken als “general manager”??? Ze is al vaker ergens vertrokken. Maar alvorens te vertrekken zorgde ze er altijd wel voor zichzelf goed te ” belonen” . Herkenbaar hoe ze afgeschilderd wordt hier. Deze dame heeft al een paar faillissementen op haar geweten. Het is te hopen dat ze bij ZOo geen toegang had tot de kas of bankgegevens . Anders vrees ik t ergste. Als ze nu weer over genoeg vrije tijd beschikt zal ze haar jacht wel weer openen op welgestelde vrijgellen alhoewel ze ook genadeloos huwelijken/relaties naar de knoppen helpt om er zelf beter van te worden. Komt haar gedragsproblematiek vanuit haar borderline afwijking weer te voorschijn.
  Zwolle…pas op voor deze dame!!!!


  ⚠️ Meld

 40. Ik eerlijk gezegd wel, ingrid.
  A.Almelo, dank voor de bevestiging: de vinger op de zere plek.
  Als ex-inwoner van Ommen kan ik haar wanpraktijken daar bovendien in 5 van de 5 persoonlijk ervaren gevallen bevestigen.


  ⚠️ Meld

 41. Sorry hoor, Al die negatievelingen hier, maar ik heb goede ervaringen met omroep RTV ZOO. Ik heb mogen ervaren, dat er een stel goede vrijwilligers werken en er vol voor gaan. Ook het bestuur en dir. is realistisch bezig. Er is genoeg openheid, maar vraag erom. Maar van wie de uitspraak is dat het bestuur, hier op weblog, verantwoording moet geven over hun besluiten en uitvoering, die is toch echt van lotje getikt. En gelijk hebben zij. Ga gewoon een gesprek aan en oordeel na hoor en weder hoor. Zonder vooringenomen standpunt.
  Ik wens hun in ieder geval veel succes.


  ⚠️ Meld

 42. @Pappa, in plaats van “negatievelingen” zou ik het liever “kritisch kijkenden” willen noemen.
  Dat jouw ervaring goed is, wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt. Bovendien zeg je “dat het bestuur realistisch bezig is en er genoeg openheid is”. Ik neem aan dat je dat vindt. Een mening dus.
  Er zijn genoeg gevallen bekend die je beweringen ontkrachten, hier op Weblog Zwolle, bij CvdM, op Facebook, op Twitter, in de Stentor en bij ex-medewerkers, ook zeker met betrekking tot openheid.
  Wie denk je dat je bent, door te zeggen dat mensen welke om duiding en verantwoording vragen van publiekelijke gelden, van lotje getikt zijn?

  Een zijweggetje: vergelijk RTV Zoo maar met het Koningslied van John Ewbank. De kliek zelf staat achter hun product, maar de vermeende doelgroep schaamt zich voor het product en voor de manier waarop hun identiteit vertegenwoordigd wordt.
  Ik vind het naïef om als omroep alle jaren lang hiervoor blind te zijn, uit eigen gewin, en dusdanig weinig kennis te hebben dat geld weer in een bodemloze put wordt gegooid terwijl een paar buurgemeentes het redden van een paar duizend euro per jaar aan publieke gelden en wel overal aan staan en een fatsoenlijk kwalitatief hoogstaand programma-aanbod hebben.

  RTV Zoo succes wensen mag natuurlijk, maar ons als reageerders als negatievelingen afwimpelen vind ik iets te gemakkelijk. Positiviteit maakt blind, wanneer dit te ver weg staat van realisme.


  ⚠️ Meld

 43. @VincentK Nou ben ik nav je posting van 23.54 op A.Almelo, wel benieuwd, of jij een van die welgestelde vrijgezellen bent of een van die personen die zijn huwelijk genadeloos naar de knoppen heeft laten brengen?


  ⚠️ Meld

 44. @VincentK. Kritisch kijkend? Open of vooringenomen? Ja, men is een nieuwe weg ingeslagen. Enkele van die mensen die dat volgens jou kunnen ontkrachten, zitten, gezien hun reacties, vol rancune. Ik kijk naar de ervaringen die ik heb gehad, die waren zeker goed. Een goed stel en vele kundige en beroeps matige medewerkers die met hun werk en beroep bezig zijn. Daar is mijn inziens niets mis mee. De omroep is al vele jaren bezig, maar de huidige opzet nog maar kort.
  Men komt uit het faillisement en moet bouwen. Wat is dan mis met niet verder kunnen springen dan de lengte van je polstok.
  En nogmaals, vele reacties hierboven doorgenomen te hebben, worden vele kommentaren op de man/vrouw gespeeld en ook (volgens mij) terleurgestelde oud medewerkers. Maar nieuwe bezems vegen nu eenmaal schoon.
  Geef mij nogmaals een reden, waarom het huidige bestuur verantwoording, MOET afleggen hier op het weblog, zoals door velen gevraagd. Da,t vind ik van lotje getikt. Natuurlijk hebben ze een verantwoording. Maar mogen ze dat zelf bepalen waar ze dat publiceren? En moeten ze reageren op iedere (kromme) reactie? Maar nogmaals, ga rechtstreeks, op een normale wijze in gesprek met hun als je vragen hebt.
  Stel anders je vraag aan de wethouder. Ik zou dan wel inhoudelijke vragen stellen. Zij was in de eerste tv uitzending wel positief over de omroep.


  ⚠️ Meld

 45. Geef mij nogmaals een reden, waarom het huidige bestuur verantwoording, MOET afleggen hier op het weblog, zoals door velen gevraagd.

  Omdat publieke communicatie/feedback RTV Zoo zou sieren, spanningen weg zou kunnen nemen en in geval van onheuse bejegeningen deze zou kunnen ontkrachten.
  Nu wordt hier het uitblijven van een reactie -gemiddeld genomen- gezien als bevestiging van misstanden.


  ⚠️ Meld

 46. Of mijn reactie nu wel of niet hier geplaatst had moeten worden is dan misschien een discussie waard. . Mijn intentie was puur bescherming. Beschermen van eventuele nieuwe slachtoffers van mevr. Ter heide. Slachtoffers in de vorm van personen maar ook in zakelijke zin. Deze dame gaat alleen voor haar eigen geluk ten koste van wie of wat dan ook. Zoals al vaker hier beschreven: ter Heide profileert zich als zijnde geweldig en onderlegd maar als er beter gescreend was , had ze nooit de titel general manager gekregen en was duidelijk geworden dat het haar alleen maar om uiterlijk vertoon gaat. Een gewaarschuwd mens telt denk ik nog steeds voor twee …….


  ⚠️ Meld

 47. @A.Almelo, een gewaarschuwd mens telt zeker voor twee, maar voor een relatie zijn er ook twee nodig. En die welgestelde vrijgezellen en/of getrouwd/relatie-hebbende-mannen zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden.


  ⚠️ Meld

 48. Ik reageer op de opmerking over verantwoording moeten afleggen door het bestuur.
  Veranwoording afleggen is heel wat anders dan uitleggen waar je mee bezig bent.
  Als er op weblog Zwolle nogal wat vragen worden gesteld over de gang van zaken bij rtvZOo, dan lijkt het mij wijs om op dit weblog een en ander uit de doeken te doen. Dat helpt om een goed beeld te krijgen. Als je daartoe oproept, wat ik ook heb gedaan, dan ben je niet van lotje getikt maar help je een “gesprek” op weblog Zwolle verder.
  Dat het bestuur vervolgens hier niet op in gaat, is haar verantwoordelijkheid.


  ⚠️ Meld

 49. John, ik betwijfel ten sterkste of er een gesprek mogelijk was, gezien de toon van de reacties. Dat is energie steken in iets wat niet vooruit komt. Deze energie kun je beter op een andere wijze aanspreken.
  Volgens mij hebben zij op woensdag 10 april, in een rechtstreekse uitzending, met div. gasten, w.o. de wedhoudster, het één en ander toegelicht.


  ⚠️ Meld

 50. RTV ZOo kan gewoon bellen met Ericsson, 0161 24 9911. Vervolgens kan RTV ZOo vragen of ze het signaal mogen aanleveren op de Mediagateway, gewoon lekker via eigen apparatuur welke even goed, en enorm goedkoop kan zijn.
  Zo heb je als omroep geen maandelijkse kosten en ook geen aanschafkosten van de Ziggo-encoder.
  Vervolgens hoeft RTV ZOo alleen nog maar aan Ziggo aan te geven dat ze het signaal van de Mediagateway kunnen oppikken. It’s that easy.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.