‘Teken mijn verhaal’ van De Twijn

Zwolle – Op vrijdag 12 april gaan leerlingen van Onderwijscentrum de Twijn en bovenbouwleerlingen van openbare basisschool De Werkschuit striptekenen onder begeleiding van kunstenaar Aleks Deurloo. Deze workshop striptekenen is onderdeel van het grote project ‘Teken mijn verhaal’ van De Twijn. 

 

Bijzonder is dat vrijdag leerlingen vanuit het speciaal onderwijs en het basisonderwijs samen aan één workshop gaan deelnemen. Zowel De Twijn als De Werkschuit vallen onder het bestuur van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Binnen OOZ worden ontmoetingen georganiseerd om leerlingen, van diverse onderwijssectoren, met elkaar in contact te brengen zodat ze met én van elkaar kunnen leren.  Leerlingen van De Twijn kregen eerder al een workshop waarbij Aleks Deurloo de verhalen van leerlingen tekende. En op 26 april en 17 mei komen zullen zeven leerlingen van De Twijn hun verhaal vertellen aan striptekenaars die hun verhaal in stripvorm uitwerken.

Alle gemaakte kunstwerken van het Project ‘Teken mijn Verhaal’ worden in juni, gedurende twee weken, tentoongesteld in Wijkcentrum de Bolder, Aa-landen. Deze tentoonstelling zal feestelijk geopend worden waarbij alle deelnemers en ouders (SO, VSO van De Twijn en OBS De Werkschuit) zullen worden uitgenodigd om de kunstwerken te komen bewonderen.

 

Stichting Teken mijn verhaal

 

Teken Mijn Verhaal ontstond op een mooie dag als idee in het hoofd van striptekenares Gerrie Hondius, die zichzelf de vraag had gesteld: “Wat zou ik met mijn talent nog meer kunnen doen dan alleen mijn brood verdienen?” Het antwoord luidde: “Tekenen voor de kinderen die zelf niet kunnen tekenen maar wel iets te vertellen hebben”. Zo ontstond meteen de doelgroep van de stichting, namelijk: kinderen die door hun handicap zelf niet in staat zijn om te tekenen.

 

Site: http://www.tekenmijnverhaal.nl/


Artikel delen:

Reageer