Hedon lijdt structureel verlies

De tekorten van poppodium Hedon van de laatste twee jaren blijken structureel. De gemeente wil eenmalig een subsidie verstrekken van 90.000 euro om de problemen op te lossen. Vorig jaar ging mer er nog van uit dat het te kort van rond de 50.000 euro eenmalig was, omdat de bedrijfsleiding van Hedon was opgestapt.

Om de problemen het hoofd te bieden wil Hedon commercieler gaan programmeren en samenwerken met andere culturele instellingen. De gewenste tweede zaal , die gepland stond voor 2009 , is eerder al uitgesteld.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 8
 1. En dus staat er op de website meteen maar een dikke Jumpstyle-party aangekondigd ;D Maar misschien heeft de programmering er ook wel mee te maken, de echt grote (buitenlandse) namen komen niet en de Krezip’s en Osdorp Posse’s kun je al zo vaak zien en vaak nog gratis ook. Ik ben benieuwd naar de plannen van de nieuwe directeur.


  ⚠️ Meld

 2. Ze moeten juist INTERESSANT programmeren. Niet van die 13 in een dozijn troep en juist ook niet commercieel. Daarnaast moeten de entreeprijzen drastisch omlaag zodat er meer bezoekers komen. Dan heb je weer meer potentieel publiek voor komende concerten en je verkoopt een dikke bult drank wat ook nooi slecht is voor de omzet. Ik weet niet hoeveel mensen er daar nu programmeren, maar ik geloof dat ?©?©n iemand dat doet. Wat op andere plekken goed werkt is om programeergroepjes op te richten waarin mensen zitten die deskundig zijn in een genre. Zodoende krijg je van elk genre alleen maar goeie en interessante bands/acts. En die hoeven niet duur en professioneel te zijn om veel publiek te trekken.


  ⚠️ Meld

 3. De keren dat ik bij Hedon ben geweest was het altijd een probleem om drank te krijgen. Al twee keer gehad dat er nauwelijks fatsoenlijk bier getapt kon worden en anders moet je gewoon lang wachten.

  Alle lof voor de vrijwilligers, maar als je achter de bar staat moet je juist knallen en geld binnenhalen.


  ⚠️ Meld

 4. dit krijg je dus als je te klein bouwt nu bij de grote acts is het snel uitverkocht. had je voor 1000 man meer gebouwd dan had je zeg maar 20x per jaar 1000 man meer a gemiddeld 12,5 loop je dus 2,5 ton mis en dan nog drank omzet. natuurlijk staan daar ook kosten tegenover maar bij de bou had het weinig uitgemaakt om hedon groter te bouwen en het personeel voor 1000 man meer breekt je de nek ook niet.

  hedon is top alleen typisch zwols gebouwd echt jammer als je een stad wil zijn profileer je dan ook zo!


  ⚠️ Meld

 5. @ Bolke:
  Wat heeft dit topic nou weer te maken met willen zijn van een stad…? :- Volgens mij zijn er in de stad genoeg andere locaties (ijsselhallen, de Spiegel, WRZV hallen) waar artiesten op kunnen treden dus ik vind het een zinloze opmerking…
  Als Hedon niet levenvatbaar is, dan is het jammer maar helaas…. Ben er geen voorstander van om hier gemeenschapsgeld in te gaan steken zodat een betrekkelijk kleine groep mensen kan genieten van de activiteiten die Hedon biedt.


  ⚠️ Meld

 6. Hoezo een kleine groep mensen?
  Alle subsudie is toch maar voor een paar Zwollenaren!
  De Spiegel, Odeon,Ecodrome

  ⚠️ Meld

 7. Er gaat wat mis, moet dus zijn De Spiegel, Odeon, Ecodrome, FC Zwolle, amateursclubs,kunst,museum en ga zo maar door


  ⚠️ Meld

 8. @ zwolsch kwartier.. dan heb je pech gehad, want over het algemeen tappen wij heel goed en snel. ik denk niet dat je ons dat na doet, dus ook niet zeuren 😛
  naar mijn idee gaat het steeds beter met hedon, qua bezoekeres en programmering, we krijgen nu ook een nieuwe (echte) directeur, Pascal van het Burgerweeshuis en dat loopt ook heel goed, dus het zal ook hier alleen maar beter gaan verwacht ik.
  en als hedon een zaal voor 1000 man er bij had… hoe zie je dat voor je??!! dat is niet meer te runnen met vrijwiligers dus kost dan ook tonnen extra, en als nu de zaal al vaak niet vol is, hoe gaat dat dan wel lukken? het probleem van zwollenaren is dat ze nooit eens wat nieuws durven te proberen, en daarom is de zaal vaak zo leeg, omdat de zwollenaren niet naar bijzondere concerten willen. ja naar krezip gaan ze wel! dat is idd iets wat je overal en vaak kunt zien maar hedon verkoopt er mee uit dus dat is commercieel bekeken wel slim geprogrammeerd.


  ⚠️ Meld

Reageer