Het weer: af en toe zon

Zwolle – De dinsdsdag begint op de meeste plaatsen droog met een mix van wolkenvelden en af en toe zon. Gedurende de ochtend neemt vanuit het zuiden echter vrij snel de bewolking toe en halverwege de ochtend volgt als eerst in Zeeland af en toe regen. Dit breidt zich daarna geleidelijk verder uit over het land. Er waait een oostelijke wind met windkracht 2 tot 3. Het wordt maximaal 10 graden.

08-04-2013_weerfoto_park_eekhout.jpg

Park Eekhout

Donderdag en vrijdag houdt het wisselvallige weer aan. Wel wordt het wat zachter met maxima die rond 12 à 13 graden uitkomen. Dit zijn overigens normale waarden voor de tijd van het jaar. In het weekend zorgt een lagedrukgebied ten westen van Ierland voor een zuidenwind in onze contreien. Hierdoor komt de aanvoer van warme lucht op gang. Zaterdag wordt het al 14 graden en zondag kan het landinwaarts 20 graden worden. Het warmere weertype gaat gepaard met wolkenvelden en kans op een bui. Er staat vooral zondag een vrij stevige wind.

Volgende week blijft de kans op regenbuien aanhouden en levert de middagtemperatuur weer een paar graden in. De wind blijft onverminderd uit het zuiden waaien.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ja, zegt de lente, ik zal het wat warmer maken, maar, dan krijg je er wel regen bij, jullie niet in één keer alles goed krijgen 😉


    Maak melding

  2. WTF heb ik daar in hemelsnaam voor een kromme zin neergezet 😛

    Ben denk ik met één zin begonnen en met een andere ge-eindigd. Verschrikkelijk 😀


    Maak melding

Reageer