Wereld Tai Chi Dag Zwolle

Zwolle – Op 27 april vind in Park de Wezenlanden de jaarlijkse Wereld Tai Chi Dag plaats. Van 10.00-16.00 uur is er in het stadspark van alles te doen..

 

28-04-2012_taichi_1.jpg

 

De Tai Chi Dag is een jaarlijks terugkerend gratis evenement om mensen van alle leeftijden kennis te laten maken met Tai Chi. De Chinese sport Tai Chi is een fysieke en mentale training, voor je gezondheid, zelfverdediging en zelfontwikkeling. Wereldwijd zijn er 60 miljoen beoefenaars, en toch is het nog vrij onbekend bij velen. Met veel enthousiasme en onvermoeibare inzet, zorgt Judith van Drooge dat in Zwolle steeds meer mensen deelnemen aan een vorm van Tai Chi. Zij is rijkserkend leraar ‘Martial arts’. Voor de 11e keer organiseert zij  de Wereld Tai Chi Dag. Haar leven is Tai Chi en zij draagt haar kennis en praktische toepassing in het dagelijkse leven over tijdens haar lessen. Haar oudste leerling is 80 jaar en geniet van de bewegelijkheid die zij mede door de oefeningen behoud.

27 april begint de dag om 10.00 uur met demonstraties en workshops die elkaar ieder half uur afwisselen. De bezoekers van alle leeftijden worden aangemoedigd en uitgenodigd om deel te nemen. Niet alleen mensen die al bekend zijn met Tai Chi, maar ook passanten die het eens willen ervaren. Het doel is niet om de oefeningen ‘goed’ te doen, maar met aandacht en vanuit je eigen mogelijkheden.

Je kunt o.a. meedoen aan de volgende workshops, Tai Chi Chuan, Tai Chi Boksen, Tai Chi Wapens (zwaard, stok, waaier), Chi Kung vormen en Pushing Hands.

 

En er is een markt waar je elkaar ontmoet, bij een kopje thee of een spelletje Go. Er worden massages gegeven, je kunt het labyrint lopen en of je nu meedoet of kijkt, alles is mogelijk in deze ‘Oase van rust’… Wie wil nu niet even ontsnappen aan de drukte van iedere dag? Ervaar de zachte kracht van Tai Chi en maak op 27 april a.s., deel uit van de ‘Global Tai Chi Wave’.

 

Jij bent van harte uitgenodigd om te komen. Bezoek de website www.wereldtaichidag.nl  voor een impressie.


Artikel delen: