Wende met kraakvers album naar Hedon

Zwolle – Zangeres en theaterbeest Wende staat vrijdag 19 april met nieuw materiaal in poppodium Hedon. Haar nieuwe album Last Resistance komt 10 mei uit maar daarvoor gaat ze op een kleine pre-album release tour en hierbij slaat ze Zwolle niet over. Op het album komen popsongs samen met elektronische muziek en theater.

 

In het nieuw geschreven materiaal zocht Wende het spanningsveld op tussen het vertellen van een verhaal en de trance. Last Resistance gaat over de weerstand om oude waarheden los te laten en het onbekende toe te laten. Het gaat over het verlangen naar overgave en emoties met open vizier aan te gaan. Het album is haar eerste internationale samenwerking. Ze werkte met producers Nackt (o.a. Apparat, Warren Suicide) en Tilman Hopf uit Berlijn. Het album is gemixt door Michael Ilbert (o.a. The Hives, Royal Republic, Pink) in de Hansa Studios.

Wende over de samenwerking:  "Ik zocht naar producers die het experiment niet schuwen en ik vond ze in Berlijn. De eerste keer dat ik de demo’s liet horen aan Nackt en Tilman, hebben ze me naar huis gestuurd om alle nummers terug te brengen tot hun essentie, ze uit te kleden en eraan te werken totdat ze in hun meest kale versie nog overeind blijven staan." Dit gegeven vertaalt Wende naar het podium voor de clubtour die aan de release van het album voorafgaat.

 

WENDE 

 

Locatie : Hedon, Zwolle 

Wanneer : Vrijdag 19 april 

Open : 20:00 uur 

Aanvang : 21:00 uur 

Entree : : € 20,00 (exclusief € 1,00 servicekosten) 

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en via Plato Zwolle. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer