GGD IJsselland houdt reizigersinformatiemarkt

Zwolle – GGD IJsselland houdt donderdag 11 april van 16.00 tot 19.00 uur een reizigersinformatiemarkt voor wie binnenkort op vakantie gaat. De ervaring is dat met de meivakantie in het vooruitzicht veel reizigers nog een vakantie boeken naar de (sub) tropen.

 

ggdijs.jpg 

 

Tijdens deze markt geeft GGD IJsselland gerichte informatie over gezondheidsrisico’s, benodigde vaccinaties en medicatie. Daarnaast kan wanneer nodig is gelijk gevaccineerd worden. Tijdens de reizigersinformatiemarkt krijgt de bezoeker een reizigersconsult tegen een speciaal tarief. GGD IJsselland vindt het belangrijk dat mensen zich laten informeren over eventuele gezondheidsrisico’s voordat zij op vakantie gaan. Meer dan de helft van de reizigers die op vakantie gaat naar landen rondom de Middellandse zee en zij gaan vaak onbeschermd op reis.


Ziekten 

Ook in de landen rondom de Middellandse zee zoals, Egypte, Turkije, Tunesië en Marokko, lopen vakantiegangers risico om ziekten als Hepatitis A, difterie, tetanus of polio op te lopen. Het lijkt misschien veilig in een all-inclusive resort, maar ziekten kunnen snel verspreid worden, aldus de GGD. Zo blijkt uit ervaring dat Hepatitis A bijvoorbeeld overgebracht kan worden door besmet zwem- of drinkwater en voedsel. Ook wanneer een kok zijn handen niet goed wast, is besmetting met voedsel snel gebeurd. Om deze reden vindt GGD IJsselland het belangrijk om vakantiegangers informeren en eventueel te vaccineren. 

Contact
Wees welkom van 16.00 tot 19.00 uur op de reizigersinformatiemarkt van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Het is niet nodig om een afspraak te maken. Voor de bezoekers zijn er gratis parkeermogelijkheden voor de deur. 

Artikel delen:

Reageer