Oranje invasie op Grote Markt

Zwolle –  Dinsdagmiddag vond er op de Grote Markt in Zwolle iets bijzonders plaats. Vanuit het niets liepen daar honderden in het oranje geklede kinderen het centrale stadsplein op. Wat was er aan de hand? Het betrof een zogenaamde Oranje flash-mob, gezongen door de basisschoolleerlingen van de ”Smaragd” en de “Aquamarijn”. 

09-04-2013_flash_mob_leerlingen_grotemarkt_06.jpg

Naar aanleiding van de komende troonswisseling voerden beide scholen een schoolbreed project uit rond het Koningshuis. Zij startten dit project door eerst met elkaar op het marktplein bij “De Glazen Engel” een speciaal door hen ingestudeerd lied ten gehore te brengen. Zij kregen muzikale ondersteuning van drie Greijdanus scholieren en trokken bij het eerste lied allemaal hun jassen uit waarna zij in oranje t-shirts verder zongen. Ze zwaaiden daarbij allemaal met crepe, oranje linten. Ze zongen het lied twee keer en vertrokken toen allemaal weer met hun meesters en juffen en de nodige begeleidende ouders naar de school. Met deze aktie ging hun drie weken durende project van start.

 
09-04-2013_flash_mob_leerlingen_grotemarkt_02.jpg
 
09-04-2013_flash_mob_leerlingen_grotemarkt_07.jpg
 
09-04-2013_flash_mob_leerlingen_grotemarkt_03.jpg
 
Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 
 

Tekst van het lied (wijs (“In naam van Oranje”): In naam van Oranje, de kroning is daar, ruim baan voor de koning en zijn vrouw. Wij zingen ons lied voor dit Koninklijk paar, het land kleurt oranje dit jaar. Hoera voor de Koning, hoera voor zijn vrouw. Ja voortaan zijn wij dit Koningspaar trouw. Wij zingen voor Willem de Ko-ho-ning! En Maxima de Ko-ho-nin-gin!

09-04-2013_flash_mob_leerlingen_grotemarkt_01.jpg

 09-04-2013_flash_mob_leerlingen_grotemarkt_05.jpg

09-04-2013_flash_mob_leerlingen_grotemarkt_04.jpg 

Artikel delen:
Reacties 8

Reacties zijn gesloten.