Asfalteringswerkzaamheden Hasselterweg

Zwolle – In de nacht van 9 op 10 april vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op de Hasselterweg. Tijdens de werkzaamheden van afgelopen nacht bleek namelijk dat het, om de verkeersveiligheid voor langere tijd te kunnen garanderen, nodig is op meer plekken asfalt te vervangen dan vooraf was ingeschat. 

De werkzaamheden vinden plaats tussen 19.00 en 6.00 uur op het gedeelte tussen de Westenholterallee/Frankhuizerallee en de Stadshagenallee. Beide kruisingen blijven toegankelijk. Alleen op de rijstrook Zwolle richting Hasselt/Genemuiden/Kampen wordt gewerkt. Deze rijrichting is afgesloten voor verkeer en er gelden omleidingsroutes. Verkeer richting Zwolle behoudt doorgang.

Omleiding 

  • Verkeer met bestemming Kampen en Hasselt kan rijden via de A28 en A50. 
  • De wijk Stadshagen is bereikbaar via de Frankhuizerallee of via Middelweg – Mastenbroekerallee – Milligerlaan.  
  • De wijk Westenholte is toegankelijk via Westenholterallee – Weidesteenlaan

Omleiding streekbus 

Streekbus lijn 71 tussen Zwolle en Zwartsluis/Emmeloord rijdt in plaats van via de Hasselterweg via de Middelweg – Mastenbroekerallee – Milligerlaan. De haltes Blaloweg, Hasselterweg en Zwolseweg komen hierdoor te vervallen. 

Nieuwe asfaltlaag

Begin dit jaar zijn op diverse plaatsen in de Hasselterweg gaten in de bovenste asfaltlaag ontstaan. Op de plekken waar dat nodig is, wordt daarom een nieuwe asfaltlaag aangebracht. De verkeersveiligheid neem hierdoor toe.

Artikel delen: