The Young Ones presenteert: Power to the People!

Zwolle – Zaterdag 13 april vindt de Eigen Kracht Eindvoorstelling ‘Power to the People’ van The Young Ones plaats. Het stuk wordt gespeeld door 30 Overijsselse jongeren die in een weekend tijd een bizar theaterspektakel hebben gemaakt! 

Deze unieke theatervoorstelling maakt onderdeel uit van het Eigen Kracht Festival dat plaats vindt in het Young Ones Theater in Zwolle. Toegang is gratis! Een muziektheatervoorstelling over het volgen van je idealen en je kop boven het maaiveld uitsteken. Over trouw blijven aan jezelf in een wereld waarin iedereen het altijd met elkaar eens moet zijn. Power to the people daagt je uit om tegen de stroom in te zwemmen en op te staan voor waar je in gelooft, ook wanneer iedereen de andere kant op kijkt.

Wij zijn kabouters

Wij spreken als kabouters

Wij denken als kabouters

Wij leven als kabouters

Wij hebben afscheid genomen van de mensenwereld

Van onze ouders

Onze vrienden

Onze liefjes

Wij horen thuis in kabouterhuisjes

Praten over kabouterdingen

Zingen slechts kabouterliedjes

En ‘s avonds maken wij kabouterkindjes

Wij gehoorzamen alleen kabouterwetten

Geloven alleen in kabouterrechten

Lezen alleen kabouterversjes

Wij geloven niet meer in de mensenwereld

Wij zweren al het menselijke af

Kabouters zijn we

Kabouters

Kabouters tot de dood

Gespeeld door 30 jongeren van 13 t/m 25 jaar afkomstig uit Overijssel die geselecteerd zijn tijdens de Eigen Kracht Theatertour.

Eigen Kracht Theatertour

Power to the People is het resultaat van de Eigen Kracht Theatertour, die The Young Ones in samenwerking met provincie Overijssel organiseert.  Van januari t/m april tourde de Eigen Kracht Theatertour langs 25 scholen in Overijssel. Tijdens deze tour werden op de verschillende scholen leerlingen geselecteerd om in een weekend tijd onder leiding van regisseur Jeroen Kriek en Nard Verdonschot een voorstelling te maken. Het resultaat is ‘Power to the People’, een theaterspektakel dat je niet mag missen!

Eigen Kracht Festival

Power to the People maakt deel uit van het Eigen Kracht Festival dat The Young Ones organiseert i.s.m. Kunstencentrum Muzerie en de Province Overijssel. Op zaterdag 13 april is het festival vrij  toegankelijk voor publiek. Op het festival zijn de resultaten van de verschillende Eigen Kracht projecten in Overijssel te zien. Kom kijken naar de documentaire van het New Arts project ‘ToTaalBeeld’, door Willem Alkema en de Eigen Kracht voorstelling ‘Power to the People’ van The Young Ones. Daarnaast zijn er optredens van o.a. Tim van Esch, Typhoon,  Rico en Freez van de Fakkelteitgroep en sluiten we af met een optreden van The Froggles waarbij zijn hun nieuwe album ‘Share Your Skills’ lanceren!

Artikel delen:

Reageer