Duurzame woningverbetering Pierik van start

Zwolle – Woensdag hebben Gerke Brouwer van Openbaar Belang en Roel Mateboer van Mateboer Bouw het officiële startsein gegeven voor de duurzame woningverbetering van 46 woningen in de Pierik door gezamenlijk de aannemersovereenkomst te ondertekenen.


foto_obz.jpg

 

De voorbereidingen voor de duurzame woningverbetering van 46 woningen aan de Korenbloem-, Violieren-, Fresia- en Campanulastraat zijn al in volle gang. De woningen worden bijzonder goed geïsoleerd met als doel meer wooncomfort en lagere energiekosten voor de bewoners. De bewonerswensen zijn daarbij in de plannen opgenomen. Concreet betekent dit dat de gevels, vloeren en daken opnieuw worden geïsoleerd, waarbij meteen daken, dakgoten, kozijnen én het metselwerk in zijn geheel worden vervangen. Tegelijkertijd wordt alle asbest verwijderd en krijgen de bewoners zo’n acht of tien zonnepanelen op het dak (afhankelijk van de zijde ten opzichte van de zon).


In huis wordt de cv-ketel vervangen, mechanische ventilatie aangebracht en worden de woningscheidende binnenmuren geïsoleerd. Daarnaast hebben bewoners ook opties om de woning, de woonkamer en/of keuken uit te breiden. In juni start men daadwerkelijk met de bouwactiviteiten door te beginnen met drie modelwoningen. Na de bouwvak start men met de overige woningen. De verwachting is dat het project in het voorjaar van 2014 geheel afgerond is.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.