Onthulling muurschildering aan Billitonstraat

Zwolle – Na enkele maanden van bedenken, ontwerpen en schilderen komt zaterdag 13 april het moment van onthulling. Dan wordt om 16.00 uur in de Billitonstraat de grote muurschildering onthuld. Buurtbewoners van de Billitonstraat in de Indische Buurt hebben daar een actieve bijdrage aan geleverd.   

muurschildering_billitonstraat.jpeg

Door de financiële bijdrage van Sociaal Artistieke Projecten van de Muzerie kon de wens van bewoners om een lange, saaie grijze muur te verfraaien werkelijkheid worden. Dat idee van enkele bewoners kwam naar voren tijdens huis-aan-huis gesprekken die wijkwerkers van Travers Welzijn in oktober 2012 hielden. Al snel bleek dat het initiatief weerklank vond in de straat. Ook de eigenaar van de muur bleek bereid om medewerking verlenen aan een muurschildering. Met succes werd een aanvraag gedaan bij het gemeentelijke potje: Premie op Actie. Op die manier kon een groot deel van de materiaalkosten worden gedekt. De opzet was namelijk om de muurschildering op plaatmateriaal te maken. Onder de artistieke begeleiding van Claire Mumford en Nina Maissouradze werden verschillende sessies gehouden om tot een ontwerp te komen voor de muurschildering.

Door een grote groep bewoners is daarna deelgenomen aan het feitelijke schilderen van de panelen. In wijkcentrum De Vlasakkers is menige avond door hen met de kunstenaars gewerkt aan het opbrengen van de verf. De samengebrachte panelen vormen zaterdag een afbeelding met een grootte van 11 x 2,5 meter. Daarmee wordt het een fraai en beeldbepalend element in de woonomgeving van de Billitonstraat.

Artikel delen: