Rini Coolen bijna hoofd opleidingen bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle is bijna rond met Rini Coolen. Niet als hoofdtrainer of een andere functie in de technische staf. De 46-jarige Tukker is beoogd hoofd opleidingen bij de Blauwvingers. 

Coolen was sinds medio december 2011 niet meer actief in de voetbalwereld. Toen werd hij na anderhalf jaar weggestuurd als hoofdtrainer van Adelaide United in de Australische Hyundai A-League. Daarna hield hij zich bij de club bezig met diverse projecten in de jeugdopleiding van de club. Coolen was eerder assistent-trainer bij Heracles Almelo en FC Twente. In de zomer van 2004 werd Coolen aangesteld als hoofdtrainer bij de club uit Enschede en bracht hij Twente naar zesde plaats in de competitie, boven verwachting. Echter, door tegenvallende resultaten in het seizoen 2005/2006, hield Coolen de eer aan zichzelf en stapte kort na de winterstop ‘in het belang van de club’ op. Zijn vervanger was assistent Jan van Staa.

Kort voor de start van het seizoen 2006/2007 werd Coolen door AGOVV aangesteld als coach. Op 21 februari 2007 bood Coolen zijn ontslag aan bij AGOVV Apeldoorn. Met AGOVV haalde hij slechts twee punten uit negen wedstrijden. Op 10 november 2008 maakte RBC Roosendaal bekend overeenstemming te hebben bereikt met Coolen over de gecombineerde functie van manager voetbalzaken en hoofdtrainer bij de Roosendaalse eerstedivisionist. Coolen tekende bij RBC een overeenkomst tot medio 2010. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar Adelaide United.

Bron: Elfvoetbal 

Artikel delen:

Reageer