Deelnemers Halve Marathon gratis naar museum

Zwolle – Over 58 dagen staat de dertiende editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival op het programma. En het belooft zaterdag 8 juni weer een fantastisch loopfestijn te worden. De belangstelling is traditiegetrouw groot, al is het nog steeds mogelijk om je in te schrijven via www.halvemarathonzwolle.nl. Speciaal voor alle deelnemers heeft Museum de Fundatie een geweldig cadeau beschikbaar gesteld. Bij het afhalen van het startbewijs krijgt namelijk iedereen een toegangsbewijs voor het Zwolse museum, dat momenteel spectaculair wordt vernieuwd. 

Museum de Fundatie heropent op zaterdag 1 juni 2013 met een zeer fraaie opbouw. Deze ellipsvormige opbouw van architect Hubert Jan Henket heeft bijna 1.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en biedt een schitterend uitzicht over de historische binnenstad. De uitbreiding is als een keramische ‘wolk’ bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels. De heropening wordt gevierd met drie tentoonstellingen: hedendaagse fotografie in ‘Pieter Henket-The way I see it’, Duitse avant-gardekunst uit het interbellum in ‘Dans op de vulkaan’ en een nieuwe reeks schilderijen van Jeroen Krabbé, getiteld ‘Dum Vivimus Vivamus’. Daarnaast wordt met ‘Van Turner tot Appel’ het beste uit eigen collectie getoond vanaf het midden van de negentiende eeuw tot nu.

De inschrijving voor de Business Runs van het Zwolse Halve Marathon Festival is begin maart gestart. Bedrijven kunnen onder hun eigen naam een groep deelnemers inschrijven en zodoende meedoen in het klassement van de Scania 4EM Business Run of de Rabobank Business Run over 21,1 kilometer. 

De Business Runs kunnen voor bedrijven aantrekkelijk zijn, omdat er voor ieder bedrijf veel publiciteit is. Zo stelt de wedstrijdspeaker het bedrijf voor, wordt de bedrijfsnaam vernoemd in de uitslagen, krijgen de winnaars een wisselbeker en alle deelnemers van de Business Runs zijn na afloop welkom op het Keizerskroonterras voor het Stadhuis op het Grote Kerkplein, waar door Sligro haar premium pilsener wordt geschonken. Hapjes en drankjes zijn gratis. Daarnaast ontvangen alle Business Run deelnemers een functioneel loopshirt en bij de finish een medaille. Een bedrijf kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om te lopen in het outfit van het bedrijf. Ben jij met jouw bedrijf geïnteresseerd? Kijk dan op www.halvemarathonzwolle.nl of stuur een mail naar inschrijvingen@halvemarathonzwolle.nl en krijg zodoende de benodigde informatie toegezonden!

Net als voorgaande jaren wordt er ook dit jaar weer een scholenkampioenschap gehouden tijdens de Wavin 4 Engelse Mijlen, onderdeel van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival. En de organisatie hoopt weer een groot aantal scholieren te verwelkomen. Scholen kunnen tot uiterlijk 26 april 2013 worden ingeschreven. Tot 23 mei 2013 kunnen online mutaties in de verschillende teamsamenstellingen worden doorgevoerd. Het inschrijfformulier is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl.
Maar liefst 50 Zwolse drummers verzorgen tijdens de tijdens de dertiende editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival een groot ‘Slagwerk Spektakel’. Het nieuwe initiatief wordt gecoördineerd door Dirkjan van Groningen. En bekende drummers als Jan Wolfkamp (Pads Allowed en Greg Howard), Hans la Faille (Cuby and the Blizzards en Showbizz Bluesband) en Maarten Hemmen (Postmen en EON) hebben hun medewerking toegezegd. Lijkt het je gaaf om samen met 50 andere drummers een optreden te verzorgen? Meld je dan aan via www.percussionbooks.com.    

Artikel delen:
Reacties 7
 1. En zo krijg je het bezoekersaantal omhoog en realiseer je je eigen succes. Ben benieuw of deze deelnemers ook meegenomen worden in de jaarcijfers.


  Maak melding

 2. Het is maar net op welke manier je het leest.
  Lees je het met de pasjesfraude van een groot aantal jaar geleden in het achterhoofd, of lees je het vanuit je kennis over de manier waarop Ralph Keuning dit museum groot gemaakt heeft.
  Ik doe het vanuit het laatste. Het museum heeft het niet nodig om zijn bezoekersaantallen op te krikken. Die zijn nog nooit zo hoog geweest.
  Wat ik ook weet, is dat de bouw van het oog dan klaar is. Het museum is daar trots op en wil anderen het resultaat laten zien.
  Toen de Hanzelijn open ging kon men ook op een zaterdag gratis reizen. Ik geloof niet dat ik toen ook van die tendentieuze opmerkingen heb gelezen.


  Maak melding

Reageer