Maatjes sporten voor gehandicapte kameraadjes

Zwolle – Op maandagochtend 15 april om 09.00 uur wordt er een cheque overhandigd op Onderwijscentrum de Twijn. Deze cheque zal door dhr. de Knegt van de Zwaluwen Jeugd Actie overhandigd worden. 

De Zwaluwen Jeugd actie organiseert tijdens een sportweek van Onderwijscentrum de Twijn voetbalactiviteiten voor de jeugd waarbij de opbrengst ten goede komt aan de gehandicapte jeugd, onder de motto: “Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes”. De opbrengst zal door de Zwaluwen Jeugd Actie overhandigd worden aan Onderwijscentrum de Twijn.

Onderwijscentrum de Twijn probeert sporten mogelijk te maken voor mensen met een verstandelijke of andersoortige beperking. Daarom verzorgt de vakroep bewegingsonderwijs van Onderwijscentrum de Twijn een sportweek op het Boterdiep. Ongeveer 200 leerlingen van Onderwijscentrum de Twijn gaan deze week dansen, zumba  lessen volgen, kickboksen, snorkelen, Judoën, voetballen disco zwemmen  en rijden met de huifkar. 

 

Onderwijscentrum de Twijn biedt onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking en / of leerlingen met een meervoudige beperking en is geclusterd in een afdeling SO (leerlingen van 4-12 jaar) en VSO (leerlingen van 12-20 jaar). Leerlingen met een lichamelijke of motorische beperking in het reguliere onderwijs worden begeleid middels ambulante begeleiding. Onderwijscentrum de Twijn valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.


Artikel delen:

Reageer