Recordaantal inschrijvingen voor DSM 10 Mijl

Zwolle – De derde editie van de DSM 10 Mijl van Zwolle Zuid heeft met 1600 deelnemers aan de Kidsrun, 5 mijl en 10 Mijl weer een recordaantal inschrijvingen opgeleverd. Daarmee heeft de loop in Zwolle Zuid in 3 jaar tijd een duidelijke plek op de hardloopkalender veroverd. Met de deelname van bijna alle regionale toplopers is er daarbij niet alleen een kwantitatief, maar ook een kwalitatief sterk deelnemersveld.

De groep favorieten voor de eindzeges kent een mooie mix van ervaren lopers en jonge Zwolse talenten. Op de 10 Mijl lijkt de strijd bij de heren te gaan tussen de ervaren lopers Martijn Schakelaar en André Plette, maar bij de dames zou het 19 jarige Zwolse talent Tess Boekema wel eens een bedreiging kunnen zijn voor de ervaren Jacqueline Rustidge en Vanessa Gosselink. Op de 5 mijl is de nog maar 17 jarige av PEC 1910 atleet Rubin Vos een gevaarlijke outsider bij de strijd tussen de topfavorieten Mark van Kessel uit Deurne en Zwollenaar Arne Mulder. Bij de dames lijkt op de 5 mijl de strijd om de overwinning te gaan tussen de Belgische Lieve Tollet en Ginny Veurink uit Ommen.

Voorzitter Hans Paul Visscher over het deelnemersveld: ‘Het is mooi om te zien dat nog steeds meer dan de helft van ons deelnemersveld uit Zwolle Zuid komt, en dat we blijkbaar inmiddels ook een landelijke uitstraling hebben, want we hebben werkelijk uit elke provincie inschrijvingen. Daarmee voldoen we precies aan onze doelstelling. We wilden een mooi evenement voor Zwolle Zuid, omdat de wijk dat wel kan gebruiken, en een mooi Zwols hardloopevenement in het voorjaar ter voorbereiding op de Halve Marathon Zwolle.’

Met de 1600 deelnemers is het maximum voor het parcours ook bereikt. Dit jaar wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een zandloperstart en gaan de lopers in startgolven het parcours op om de ook bij de start voor een goede doorstroming te zorgen. Dit jaar wordt er nog meer gedaan om de sfeer op het parcours te verhogen. Al vanaf de eerste editie verzorgen bewoners van de Troelstralaan voor muziek bij de doorkomst bij hen in de straat, maar vanuit de organisatie wordt er nu ook op andere plekken muziek geregeld om lopers en toeschouwers een gezellige sfeer te bezorgen.

De DSM 10 mijl van Zwolle Zuid wordt zaterdag 13 april gehouden. De Kidsrun start om 14:00 uur, de 5 en 10 mijl om 17:00 uur. 

Artikel delen:

Reageer