Sportief kennis maken in Dieze

Zwolle – SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland organiseren samen met de buurtbewoners van Dieze op vrijdag 19 april weer het sportieve wijkevenement Street Moves. Van 16.00 tot 20.00 uur is jong en oud uit de wijk Dieze uitgenodigd om op een sportieve manier elkaar beter te leren kennen. De officiële opening van Street Moves heeft om 16.30 uur plaats, met de opening van de veilige oversteekplaats op de Rembrandtlaan.

Het wijkevenement Street Moves, dat plaats heeft aan de Hobbemastraat, staat in het teken van gezondheid, sport en plezier. Het thema dit keer is ‘Boulevard’ en er staan weer verschillende activiteiten op het programma. Zo is er bijvoorbeeld een survivalbaan, waarop jong en oud het tegen elkaar op kan nemen. Daarnaast zijn er leuke waterspelen, een dans- en rapworkshop, er wordt een voetbaltoernooi gespeeld, tijdens een kookworkshop worden gezonde hapjes gemaakt en uiteraard ontbreekt ook de nodige muziek niet. Nieuw dit jaar is een volleybaltoernooi voor spelers vanaf 16 jaar. Maak een team met wijkgenoten en sleep de beker binnen. Kortom, een gevarieerd programma voor jong en oud! Meedoen is geheel gratis.

Het doel van het evenement Street Moves is helder: ‘Sport is een ideale basis voor een gezonde levensstijl, maar stimuleert ook de teamgeest. Sport stimuleert zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en wederzijds respect.’ Tijdens het sportieve evenement dragen alle scheidsrechters een respectband en van alle deelnemers wordt sportief gedrag verwacht. Voor de sportiefste spelers is er een Fair Play-prijs. Dit wijkevenement is een activiteit van sportbuurtclub Club2Move, een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn, GGD IJsselland en de buurtbewoners uit de wijk Dieze.

Artikel delen: