Voorbeschouwing Berkum-DVS ’33

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 13 april uit bij DVS ’33 Ermelo, een ploeg die vorige week met liefst 7-1 klop kreeg bij Sparta Nijkerk en er daardoor extra gebrand op zal zijn om voor eigen publiek te laten zien dat die afstraffing een incident was. “Dat resultaat zegt me niets, ze zullen door die nederlaag juist extra gemotiveerd zijn om nu een goed resultaat neer te zetten. Het is een team dat echt wel kan voetballen en DVS zal Berkum willen pakken om aansluiting bij de subtop te krijgen,” beseft Berkum-trainer Roeland ten Berge.

DVS heeft een sterke eerste competitiehelft achter de rug maar liet na de winterstop steken vallen. Vanaf half februari kreeg de ploeg van trainer Hennie in ’t Hof een serie van vier opeenvolgende nederlagen voor de kiezen, maar daarna volgde herstel. In het paasweekeinde won DVS knap met 3-2 van troonpretendent SVZW en werd NSC in Nijkerk met 1-6 vernederd. Daarna volgde echter de 7-1 zeperd bij Sparta Nijkerk, in een wedstrijd waarin maar weinig goed ging voor de Ermeloërs. Trainer In ’t Hof moest vooral in zijn defensie het nodige aanpassen door blessures en een schorsing. Tot de 38e minuut hield DVS stand, maar daarna moest de ploeg nog vóór de rust twee tegentreffers toestaan. In de tweede helft ging het helemaal mis en liep Sparta uit naar een korfbaluitslag. “We hadden te veel balverlies achterin. We leverden de bal gewoon in bij een aantal doelpunten,“ aldus de teleurgestelde DVS-coach, die vast moest stellen dat zijn ploeg onvoldoende was hersteld van de zware inspanningen in het paasweekeinde. Ook In ’t Hof was echter van mening dat de zware nederlaag bij Sparta niet maatgevend was. “Deze wedstrijd is niet representatief voor DVS. Tegen Berkum staat er weer een frisse ploeg en gaan we weer op zoek naar een overwinning,” kondigde hij strijdlustig aan op de DVS-site.

Ook Berkum boekte de laatste weken wisselende resultaten met eerst een pak rammel met 5-1 bij ACV, gevolgd door een ruim verdiende 4-0 winst tegen NSC. Daardoor staan de Zwollenaren in de Hoofdklasse C nog steeds op een mooie derde plaats, maar middenmoter DVS heeft op een zevende plek slechts vier punten minder. “Onze groep weet donders goed dat dit duel cruciaal is,” constateert Berkum-coach Ten Berge. “Als wij daar de volle winst pakken ben je DVS voorlopig kwijt, blijven we meedoen in de subtop én staan wij er ontzettend goed voor wat betreft de kansen om mee te doen in de nacompetitie. Na DVS spelen we nog twee keer thuis en één keer uit, en van de ploegen die in de derde periode boven ons staan wordt er één waarschijnlijk kampioen en hebben er twee al een periodetitel op zak.” Het voor beide ploegen belangrijke duel DVS ’33-Berkum wordt zaterdag gespeeld op het DVS-sportpark aan de Sportlaan 27 in Ermelo, waar scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. DVS altijd een zware tegenstander voor Berkum. De positie die de club uit Berkum nu bekleedt, is iets waar ze trots op mogen zijn. Ik denk dat dit het maximaal haalbare is voor deze club, die overigens goed in elkaar zit, als ik er zo van buiten uit kijk.

    Echter hebben ze wel een extra spits nodig, want de huidige spitsen hebben onvoldoende kwaliteiten om er minimaal 20 per jaar in te leggen.


    Maak melding

Reageer