Clinic aangepast sporten in Nationale Sportweek

Zwolle – De Vogellanden is donderdag 25 april, van 14.00 tot 15.30 uur, het decor voor een tafeltennisclinic voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Het betreft hier de eerste clinic in een serie sportstimuleringsclinics, die dit jaar worden georganiseerd door De Vogellanden en SportService Zwolle in samenwerking met diverse sportaanbieders. De tafeltennisclinic vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek.

 

De Nationale Sportweek is een landelijk evenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Dit jaar vindt de Nationale Sportweek van 20 tot en met 27 april plaats. De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Mensen zonder en met een beperking kunnen deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

In 2013 organiseren De Vogellanden en SportService Zwolle in samenwerking met diverse sportaanbieders verschillende sportclinics om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met diverse takken van sport. De eerste sportclinic wordt tijdens de Nationale Sportweek verzorgd door Tafeltennis Zwolle. Tafeltennis Zwolle is een reguliere vereniging die ook sportmogelijkheden aanbiedt voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Op donderdagmiddag 25 april kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een tafeltennisclinic in De Vogellanden, Hyacinthstraat 66a. De clinic wordt geleid door Gerard Dijkland (trainer TTZ, talentcoach bij de NTTB voor paralympische tafeltennissers) en Aart Kruimer (classifiër tafeltennis, oud-revalidatie-arts).

 

Daarnaast zijn proeflessen mogelijk bij Tafeltennis Zwolle op de volgende tijden:

  • Maandag 18.00-19.00 uur Sportzaal, Gedeputeerdenlaan (jeugd)
  • Donderdag 18.00-19.00 uur Tafeltennis gebouw, Albert Cuypstraat (jeugd)
  • Maandag 19.30-20.30 uur Tafeltennis gebouw, Albert Cuypstraat (volwassenen)

De trainers hebben ervaring met kinderen/volwassenen met een beperking.

 

U komt toch ook geheel vrijblijvend ervaren of tafeltennis iets voor u is? Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Anniek van Vilsteren,a.van.vilsteren@vogellanden.nl of Loes Boetes, l.boetes@sportservicezwolle.nl. Kijk voor meer informatie op www.vogellanden.nl.

Artikel delen:

Reageer