Weekendtalent op bezoek bij De Spiegel

Zwolle – Komende zaterdag 13 april wordt het seizoen van Weekendtalent Zwolle afgerond met een excursie. In het kader van het thema "Cultuur" zijn de kinderen en hun begeleiders die middag welkom bij Odeon de Spiegel theaters en mogen ze ook ‘achter de schermen’ kijken.

Al twee seizoenen is Weekendtalent er voor de kinderen van Zwolle. Het beste uit jezelf halen, dat is de kern van het project. Het is een initiatief van vrijwilligers en bedoeld voor kinderen van de groepen 7 en 8 uit het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Weekendtalent is geen school in de klassieke zin van het woord: kinderen krijgen er geen les, maar wel de kans om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Weekendtalent beoogt daarmee bij te dragen aan de ‘brede ontwikkeling’ van kinderen.

De kinderen krijgen ondersteuning van vrijwilligers en studenten. Naast het ondersteunen en het ontwikkelen van studievaardigheden wordt er ook aandacht besteed aan sociale vaardigheden en rolmodellen. Sociale vaardigheden zijn nodig om te leren omgaan met kritiek, met teleurstellingen, falen en toch weer doorgaan, maar sociale vaardigheden gaan ook over presentaties durven houden en geloven in eigen mogelijkheden.

Weekendtalent vindt op de zaterdag- of zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur plaats. Kinderen die het volgende seizoen (vanaf sep.) deel willen nemen kunnen zich aanmelden via ons e-mailadres: info@weekendtalent.nl. Kijk voor meer informatie op onze website weekendtalent.nl.

Artikel delen:

Reageer