Longpunt helpt longpatiënten en hun partners

Zwolle – Patiënten en hun partners kunnen maandelijks naar het Longpunt; een themamiddag met informatie en voor het delen van elkaars ervaringen, maar ook om in gesprek te gaan met longverpleegkundigen, longartsen en fysiotherapeuten.

Donderdag 25 april  zal aandacht gegeven worden aan: ‘een actieve leefstijl’ door mw. A. van Ark, Fysiotherapeut IJsselheem en mw. E.J. Ruiter-Aberkrom, ergotherapeut IJsselheem. Waarom is een actieve leefstijl belangrijk, wat kunt u zelf doen en wie kan u daarbij helpen? Op al deze vragen krijgt u antwoord bij Longpunt op 25 april in de Nieuwe Haven, Burg. Vos de Waelstraat 1 Zwolle om 14.00 uur. Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische longziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicijnen? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er  het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. de longverpleegkundigen van ICARE thuiszorg en de Isala klinieken en fysiotherapeuten van Ijsselheem locatie Nieuwe Haven. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. 

 

Longpunt Zwolle wordt gehouden in de Nieuwe Haven, Burg. Vos de Waelstraat 1 te Zwolle en begint om 14.00 uur.

De thema bijeenkomsten zijn elke 4e donderdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar longpuntzwolle@longfonds.nl of bellen met Elly Beens tel. (06) 510 068 15. Zie ook www.overijssel.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

 

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen. 


Artikel delen:

Reageer