Woningovervallers aangehouden in Zwolle

Staphorst/Zwolle – De politie heeft op zaterdag 13 april rond 02.00 uur twee mannen uit het Gooi aangehouden; de twee zouden kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een poging een woning in Staphorst te overvallen.

Politie Handboeien.jpg 

Rond 01.30 uur kwam de 39-jarige bewoner terug bij zijn woning aan het Boetweitveld in Staphorst. Op dat moment kwam er een gemaskerde man aanlopen die de man bedreigde met een vuurwapen (of iets wat daar op leek). De aangever deelde daarop een rake trap uit tegen de hand met het vuurwapen waarna er nog twee trappen tegen het lichaam van de overvaller volgden. Deze ging er daarop direct vandoor, stapte in een auto en reed weg. De aangever bedacht zich geen moment en belde de politie en gaf direct zoveel mogelijk bijzonderheden van de vluchtauto door, waarop de politie een zoekactie startte. De auto werd snel daarna gesignaleerd op de Burgemeester Roelenweg in Zwolle. De inzittenden (een 29-jarige man uit Naarden en een 42-jarige man uit Bussum) werden aangehouden en naar het bureau gebracht.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Mooi zo… Stoere bewoner trouwens, hoop dat ie er niks naars aan overhoudt. Kan me voorstellen dat zoiets je niet in de koude kleren gaat zitten.


    Maak melding

  2. Staphorstenaren zijn lompe nuchtere boeren die niet zo snel bang zijn, ik denk dat de mensen uit de provincie Utrecht nou net een verkeerde plaats hebben uitgekomen om dit te flikken 😉


    Maak melding

Reageer