Chat Log 68

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 69 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

551 gedachten over “Chat Log 68”

  1. zie net dat ze het vuurwerk op 30 april
    verplaatst hebben naar het schaepman terrein
    jammer het wezenlandenpark was een super mooie locatie

  2. @Melco, vorig jaar was het ook al niet meer in het Wezenlandenpark. Maar ben het met je eens dat was een mooie locatie. Blijf het jammer vinden dat het daar weg is.

  3. Ha, Ingrid.:D
    Het Wezenlandenpark is daar zeker zeer geschikt voor. Kunnen veel mensen omheen staan en is het goed zichtbaar. Misschien nu op het Schaepmanterrein vanwege de veiligheid (meer afstand publiek)?

  4. Nou ja, in ieder geval komt er vuurwerk. Dat voorspeld (nee, dit is goed!) M’Belldodogu ook: ⤽Er gaat iets moois aankomen, dat is alles wat ik kan zeggen. Saturnus zit in zijn 4e huis, de geiten zijn onrustig, dat belooft vuurwerk!⤝

    Gefeliciteerd ja-tja!

  5. @dame de veiligheid is in het wezenlanden park nooit in het geding geweest er werd altijd vanaf het eilandje geschoten
    ik denk vanwege het het bevrijdingsfestival dat er naar een andere locatie is gezocht

    wat ik minder vind is dat er weinig ruimte is voor publiek vlakbij het schaepmanterrein

  6. Zou goed kunnen, melco. Ze zijn op 30 april natuurlijk al met de opbouw bezig. Misschien maar goed dat Koningsdag 3 dagen eerder is; kan het – als dat de reden is – misschien vanaf volgend jaar weer in het park.

  7. Edon doet goede zaken

    Zaterdagmiddag ontving Edon het vooraf toch wel als lastig bestempelde DKB. Het zou een onverwachts gemakkelijke middag worden want al na enkele minuten was het de van een schorsing teruggekeerde Jeffrey de Nooijer die een blunder van de doelman van de bezoekers alert afstrafte. Even later was het diezelfde ietwat bonkige spits die uit een vrije trap vanaf de rechter zijkant op van Hooijdonk achtige wijze de keeper in de verre bovenhoek wist te verrassen.

    En toen binnen het kwartier Maikel Julio Ricardo Kroes met de snelheid van een huisvrouw die een minuutje gratis winkelen gewonnen had bij een willekeurig supermarkt, door de vijandelijke defensie sneed en op beheerste wijze de bal onder de doelman door in de lege schuur schoof was de wedstrijd al beslist voor ze goed en wel begonnen was

    De normaliter toch stug en moeilijk te bespelen opponent uit de Krim konden daar gedurende de eerste helft weinig tegenover stellen. De in het vertouwde geel-zwart spelende kanaries bleken vanmiddag weinig meer te zijn dan een stelletje tamme kooipietjes en speelden gedwee hun figurantenrol in deze wedstrijd.

    Al voor de rust werd een 4-0 stand bereikt doordat ook rechterspits William van Oene nog een duit in het zakje deed.

    De tweede helft nam Edon wat gas terug en ondanks de tomeloze inzet van met name Kai Lex Smit op het middenveld slaagde DKB er toch nog in een eretreffer te laten noteren.

    Hierna werd de thuisploeg weer wakker en leverden van Oene en Kroes beiden nog een doelpunt waarvan met name de treffer van van Oene als een technisch fraai hoogstandje aan te merken valt.

    Hiermee was de koek op en kon de thuisploeg na de 6-1 uitslag met veel voldoening aan de derde helft beginnen.

  8. Als ik ooit een minuut gratis winkelen win, dan weet ik nu wie ik moet vragen het voor mij te doen. Dan mag Maikel de helft van de boodschappen zelf houden.;D

  9. Het ziet er leuk uit, maar lijkt mij eigenlijk een afschuwelijke prijs. Al die stress. En mijzelf kennend zou ik dan allemaal de verkeerde of beter de goedkoopste artikelen in mjn kar laden, de euroshoppers.:)

  10. Nou dat viel wel mee, er werd na een bliksemstart een eclatante 6-1 zege geboekt op een rechtstreekse concurrent voor de plee offs. Jullie afwezigheid was wel een forse aderlating maar werd door ondergetekende zo veel mogelijk op adequate wijze ondervangen. 🙂

  11. Boeren. Aangezien Zwolle en omgeving een hoop boeren kent, vind ik de link wel op zijn plaats. Voor wie nog niet gehoord heeft van Monsanto, dit is een bedrijf die genetisch gemanipuleerde gewassen verkoopt en druk bezig is octrooi aan te vragen op alle gewassen zodat boeren hen moeten betalen om hun eigen producten te verbouwen. In de US is de Monsanto Protection Act aangenomen die het bedrijf beschermt tegen rechtzaken, wanneer genetisch gemanipuleerd zvoedsel tot ziekkten blijkt te leiden. (Verschillende onderzoeken tonen aan dat dit inderdaad zo is, maar vanwege flinke politieke lobbies wordt hieraan weinig politieke aandacht besteed.)

    Nu zijn er via google tal van documentaires en rapporten te vinden over hoe Monsanto met boeren omgaat en nu zijn ze dus druk bezig om in de EU de politieke wind in de zeilen te krijgen. Zwolse boeren kunnen het dan wel vergeten, om over onze gezondheid maar te zwijgen.

    Daarom, voor bezoekers van weblogzwolle de link naar een petitie die dit tegengaat.http://www.avaaz.org/nl/monsanto_vs_mother_earth_rb/?kNjsBeb

    Onderzoek e.e.a. gerust voordat je iets tekent natuurlijk.

  12. Vijf coaches komen in aanmerking voor de Rinus Michels Award voor beste coach.

    Art Langeler (PEC Zwolle), Frank de Boer (Ajax), Ronald Koeman (Feyenoord), Fred Rutten (Vitesse) en Jan Wouters (FC Utrecht) zijn genomineerd.

    De hoofdcoaches in het betaald voetbal brengen bij de verkiezing hun stem uit. Op 10 mei, tijdens het trainerscongres in Zwolle , wordt bekend wie de winnaar is.

  13. En de pleelieste van komende zaterdag:

    TITELARTIEST
    24 hours from TulsaGene Pitney
    Everything is gonna be alrightWillie Mitchell
    StayThe Hollies
    Without a reasonJanet and the Jays
    I’m the oneGerry and the Pacemakers
    The lonely soldierDon Bryant
    What lies beneathEzzcape
    I will be true1 and 1
    SilhouettesHerman’s Hermits
    Hey little girlNorm West
    5-4-3-2-1Manfred Mann
    I’m gonna waitGeorge Jackson
    Do you want to know a secretBilly J. Kramer and the Dakotas
    Tublin’downJames Fry
    Georgy girlThe Seekers
    Walk awayAnn Peebles
    Got to get you into my lifeCliff Bennett and the Rebel Rousers
    The very first timeLyndon
    FreeEzzcape
    Is it overDavid Duke
    I understandFreddie and the Dreamers
    Tired of being aloneAl Green
    True love waysPeter and Gordon
    To love you left behindSyl Johnson
    We gotta get out of this placeThe Animals
    Sweetness ain’t sweet no moreT 99
    The wandererDion
    She’s my womanBobo Mr. Soul
    Wings of loveEzzcape
    I can’t make it aloneOtis Clay
    You’re no goodThe Swinging bluejeans
    You’ve got my mind messed upQuit Elegance
    I’ll never get over youJohnny Kidd and the Pirates
    Have you ever loved a womanDerek and the Dominos
    Double troubleFlavium

  14. Bij een tankstation aan de A28 bij Putten heeft gisteravond een 38-jarige man getankt zonder te betalen. De verwarde man vergat zijn hond toen hij er vandoor ging.

    De automobilist uit Zwolle kon bij de oprit Nunspeet/Elspeet worden opgepakt, zo meldt Omroep Gelderland. Hij had drugs bij zich en maakte een verwarde indruk. Mogelijk wordt zijn rijbewijs ingenomen. De hond is naar het dierasiel overgebracht.

  15. Edon wint inhaalwedstrijd tegen Reaal Dronten

    Dinsdag avond stond de inhaalwedstrijd tegen het laaggeplaatste Reaal Dronten voor Edon op het programma.
    Edon begon te lichtzinnig aan dit duel en de bezoekers wisten met tomeloze inzet, waarbij hardere middelen niet geschuwd werden, het duel naar zich toe te trekken.
    Aan de voorwaartsen van Reaal Dronten waren de mooiste kansen echter niet besteed. Ook Edon kon de eerste helft geen potten breken op een enkele kans Van Ericson na. Deze Ericson kwam als vervanger van William van Oene die zich al vroeg moest laten vervangen vanwege een opgelopen blessure. De thuisclub mocht zich bij rust gelukkig prijzen dat het niet op achterstand stond.
    Ook het andere raspaardje voorin, Maikel Julio Ricardo Kroes werd stevig aangepakt en moest ook reeds voor rust vervangen worden, waardoor toch met enige zorg de tweede helft werd tegemoet gezien.
    Echter kreeg na de rust het publiek een heel ander Edon te zien en hoewel het spel niet het niveau van eerder deze competitie benaderde viel er toch voldoende te genieten. Edon blijkt over een brede selectie te beschikken want de vervangers kweten zich uitstekend van hun taak.
    De thuisclub tapte uit een ander vaatje en ging de duels fanatieker aan, gaf minder ruimte weg en zette de tegenstander nu wel goed onder druk.
    Eerst was het nog spits Jeffrey de Nooijer die jammerlijk faalde van elf meter maar hij liet zich er niet door van de wijs brengen en stelde luttele minuten later met een mooie voorzet Ericson instaat van dichtbij de bevrijdende openingstreffer aan te tekenen.
    Even laten was het de Nooijer zelf die een vrije trap op werkelijk schitterende wijze snoeihard hoog in de touwen joeg, waarmee het pleit wel zo??n beetje beslecht was.
    Ook de zeer verdienstelijk invallende Ericson deed nog subtiel een bijdrage door de keeper van dichtbij wederom te verschalken waarmee dan toch nog een ruime 3-0 zege werd bereikt.

  16. Hoe komt ja-tja aan die informatie? (nee, ik zeg niet dat het niet zo is maar ik hoor verschillende dingen, waaronder dus inderdaad vuurwerk maar ook drugs)

  17. Van alarmeringen.nl
    Hulpdiensten naar Linnenweverstraat in Zwolle
    zwolle linnenweverstr. explosieven aangetroffen. omgeving afgezet. pvl bereikbaar.

  18. @Joppuh; Wat gebeurd er precies bij je club? Een greep uit de actualiteit:

    * Veel Feyenoorders willen geen nieuwe Kuip
    * Hoofd opleidingen Stanley Brard vertrekt na het lopende seizoen bij Feyenoord. De voormalige verdediger heeft besloten in te gaan op een aanbieding van FC Gabala, een club uit Azerbeidzjan.
    * Been en Beenhakker blijven weg uit De Kuip: ??We kúnnen het niet??
    …na verluid door de aanwezigheid van Eric Gudde en Martin van Geel?

  19. De premie voor ziektekosten kan dankzij de enorme winststijging van de ziektekostenverzekeraars voor elke premiebetaler met 15 euro per maand omlaag. Dit stelt de belangenvereniging voor medici en paramedici VvAA in de Volkskrant.

  20. Voor mij niet Joppuh. Brard is nieuws van vandaag voor mij. Been(hakker) heb ik van Derksen. Die aversie tegen de nieuwe kuip wist ik idd al langer. Komt allemaal nogal revolutionair op de argeloze lezer over. Alsof er verschillende groeperingen zijn binnen Feijenoord?

  21. Je hebt hondenbezitters en Friese hondenbezitSters:

    Een 27-jarige vrouw uit Joure had een broertje dood aan adviezen over de manier waarop ze haar hond uitliet. Een ambtenaar van de gemeente Heerenveen sprak de vrouw aan en moest dat bekopen met een paar klappen.

    De vrouw was aan de wandel met haar viervoeter, maar had het beest niet aangelijnd. Toen de ambtenaar daar iets over zei, draaide de vrouw door. Ze sloeg de man onder meer met haar hondenriem. Bij de aanval ging de bril van de man verloren.

    De vrouw wilde weglopen, maar de ambtenaar wist haar nog aan te houden, zo meldt het ANP. De politie vindt het een onbehoorlijke daad. “Men moet afblijven van mensen met een publieke taak”, laat een woordvoerder weten.

  22. Zijn alleen je vriendinnen lief of je vrienden ook, Joppuh?;) Ik heb een gezellige middag gehad met een medelogger. Wel een beetje verkleumd thuisgekomen, maar de herinnering aan de gezelligheid maakte dat helemaal goed. Volgens mij zit heel Nederland te wachten op de échte doorbraak van de lente. De terrasjes lonken.

  23. Een hele aardige Youp wéér:

    Gesubsidieerd amateurtoneel

    ⤽Hoe hou je het vol?⤝, vroeg ik gisternacht aan Alexander. Hij belde me om te vragen wat ik van het grote interview vond. Hij moest even stoom afblazen en dan ben ik zijn baken in de nacht. Traditie. Begonnen in zijn studententijd. Telkens als er iets bijzonders in zijn leven gebeurt dan pakt hij zijn mobiel en belt hij mij. Ik hoef niet te adviseren. Luisteren is mijn taak. Nu had hij ruzie met Max, die liep te janken en te krijsen door het huis. Ik kon haar goed horen. Volgens Alex is dat haar Argentijnse temperament. ⤽Dat bloed kookt wat sneller⤝, fluisterde Alex, ⤽maar als ik dat tegen haar zeg wordt ze ziedend en maakt ze mij uit voor tweedehands Duitser. Wat ik natuurlijk ook ben. Ze is boos omdat ze geen trek meer heeft in de huichelarij. Ze bedoelt dat ridicule interview met die debiele voorgekookte vragen en die uit ons hoofd geleerde antwoorden. Dat noemt ze ronduit gelul!Weet je hoe lang we geoefend hebben met die gladde mediatrainers? En weet je wat er in geknipt is? Ze zeggen dat ik voortaan louter lintjes mag knippen, maar dit kunnen mama en ik ook heel goed. En Max is het gezeur over haar vader meer dan beu. Volgens haar wordt ze koningin van een natie waar in de oorlog procentueel gezien de meeste Joden zijn afgevoerd en dat land loopt nu te zeiken over mijn vader die iets wist van de strapatsen van zijn toenmalige baas Videla. Volgens haar moeten we gewoon onze bek houden. Toen ze net zag dat het in het parlement meer over Teeven dan over die arme Dolmatov ging, begon ze nog harder te schelden. Ze dreigde een waxinelichthouder naar de televisie te gooien. De koffers zijn inmiddels gepakt. Ze wil met de kinderen naar haar ouders afreizen. Mysterieus verdwijnen. Het landje in oranje ontreddering achterlatend.
    Ze is furieus over die Dolmatov. Hoe hij hier mishandeld is. Tot suïcide gedwongen. Volgens Max zijn we gewoon een fout land. Rita Verdonk heeft de trend gezet en die Teeven zet het onmenselijke beleid met trots voort. Er waait een enge, rechtse, gure wind rond de asielzoekerscentra. Het grote interview van woensdag was gesubsidieerd amateurtoneel, maar het Dolmatov-debat was volgens haar nog tien keer erger. Iedereen die er aan meedeed wist van tevoren hoe het af zou lopen. De verantwoordelijke lafbek Teeven moest even bungelen, maar ze zouden hem niet laten vallen. Dat wist iedereen. Van Rutte tot Samsom tot Asscher. De familie Dolmatov kreeg excuses. Daar heb je veel aan als je zoon en broertje dood is. De oprechte excuses van die bolle Fred! Nee, dan kan je verder met je leven.

    Het ergste vond Max de felicitaties die Teeven aan het einde kreeg omdat hij het gered had. Dat rijtje Kamerleden dat na afloop het natte handje van Fred mocht schudden. Hij kreeg nog een kus van iets blonds! Dat beeld heeft moeder Dolmatov ook gezien. Naar dat land was haar zoon gevlucht. De bananenrepubliek waar onlangs nog de loper werd uitgelegd voor Poetin en mijn moeder een vorkje moest prikken met die homohater⤝. Ondertussen hoorde ik Max krijsen over Alex zijn tantes die stuk voor stuk op vuige wijze de fiscus naaien. Met stichtingen en postbusholdings waar de gemiddelde beroepscrimineel zich niet voor zou schamen. Dat belastingontwijking in de Koninklijke oogjes legaal is. Het is iets anders dan ontduiken! Aan haar Argentijnse hoela.

    Dat vertelt tante Irene maar aan de bomen en dolfijnen. Ze heeft zich vast laten adviseren door Bernhard jr., de Amsterdamse vastgoedprins. Max was goed op stoom! En dan nog dat kitscherige Koningslied. Aan de tekst kon zij wel zien dat ze in die platenstudio??s doorlopend spuiten en snuiven. Wat een gebrabbel op fröbelniveau. ⤽Of ik ga nu weg of ik ontregel samen met die psychotische Japanse kroonprinses op 30 april de hele ceremonie! Dit kutland zal weten dat ik bijna hun koningin was⤝, hoorde ik haar hysterisch lachen. ⤽Ik ga een Dolmatovje doen Youpie⤝, stamelde Alex, ⤽ik ga ophangen. Ik vrees dat ik even moet ingrijpen. Ze is nu naar het schuurtje en daar mag ze echt niet komen!⤝ ⤽Want?⤝, vroeg ik voorzichtig. ⤽Daar ligt de hele voorraad kunstmest..??⤝.

  24. Eens Joppuh, Youp is in topvorm. Het kostte wel wat moeite deze te plaatsen….Paar keer (en steeds meer) *’s gebruikt. Uiteindelijk toch maar de link. Jammer dat veel “omgangstaal” hier schijnbaar niet mag. Ook jammer dat Youp’s broer overigens van de NOS naar BNR gaat.

  25. Wilfried Bony kan naar eigen zeggen “onmogelijk spelen” in de topper tegen Feyenoord.

    Nog een topper van Vitesse niet, ben naam ff kwijt en moet weg…v.Ginkel natuurlijk……..

    Hopen op een gelijkspel, laat Feyenoord anders maar winnen: die staan (eveneens met minder doelsaldo) nog een extra punt van Ajax af…Tjonge dat was wat gister. Lullig van die niet gegeven pengel na een minuut of 5.

  26. Dank je, Joppuh. Je wens is uitgekomen: ik had een heel goede middag en nu een plezierige avond in het vooruitschiet. Ik wens jullie allen idem dito.

  27. Wel terusten lieve vrienden en vriendinnen (inclusief Dame) en wat dit het mij weer goed dat ik de sensibele bootwerker doeks’n nog even mocht tegen komen in het bruine etablissement ’t Kroegje in de Steenstroate, goed bezig vriend!

  28. Het Koningslied, gemaakt, verketterd en teruggetrokken. Ik vraag me af waarom het zulke felle reacties opriep? Het past toch prima in de traditie Nederlandse songfestivalliedjes en songs van groepen BN-ers, zoals dat lied voor Beatrix. 🙂

  29. Dat zijn de zegeningen van de sociale media. Zelfs onze minister van defensie deed er op Twitter vrolijk aan mee. Vond de hype wel amusant, maar ook wel zielig voor de makers.

  30. Eens, Bernard, sociale media hebben het allemaal versterkt. Veel mensen willen ook een duit in het zaakje doen. Dat maakt het tot een hype. Ik vind dat lied ook niks, maar dat vind ik ook van dat RTL-lied waarin Beatrix wordt bedankt. En dat schijnt al tig keer gedownload te zijn. Aan onze smaak kan het dus niet liggen.;)
    En zielig vind ik het ook. Die luitjes hebben er hard aan gewerkt en waren trots op het resultaat. En dan nu een forse kater.

  31. Mijn neef en naamgenoot gaf er ook een leuke visie op:

    Hoi Bernard. ès keningsliet is meloadysk sjoen in slap ?ftreksel fan de lieten fan Antonie Fountain. Sykje op You Tube syn liet Daar aan het Kruis mar ris op dan binne je daalks te plak. Smyt der wat emoasje tsjinoan, foegje der in wat dramatyske opbou oan ta en je krije in prachtich charismatysk-kristelik soarte fan in swiet opwekkingsliet. Sa besjoen is de liuw oan de ein yn de tekst neat oars as De Leeuw van Juda. No sa!

    Hij heeft het in ieder geval voor elkaar gekregen om mij weer eens aandachtig naar een opwekkingslied te luisteren. Helaas helpt dat niet. Je kunt beter het Koningslied aandachtig doorlezen. Ik moet er nog even over nadenken, maar zal voor de Zwolsen even een vertaling geven:
    “Hoi Bernard. Ons koningslied is melodisch gezien een slap aftreksel van de liederen van Antonie Fountain. Zoek op YouTube zijn lied ‘Daar aan het Kruis’ maar eens op dan zit je meteen goed. Smijt er wat emotie tegenaan, voeg er een wat dramatische opbouw aan toe en je krijgt een prachtig charismatisch-christelijk soort van een zoet opwekkingslied. Zo bezien is de leeuw aan het einde in de tekst niets anders als ‘De Leeuw van Juda’. Zo dan!”

  32. Is dat nou een opwekkingslied, Bernard? Ik wordt er niet echt opgewekt van. Heb het na enkele zinnen maar snel afgezet.:)
    Had ik me net door dat Fries heengeworsteld, zie ik de vertaling
    staan… Doet me denken aan het oude mopje van bergbeklimmers, die hijgend de top hebben bereikt en dan aan de andere kant een lift zien.

  33. @Ingrid, Dat zijn dus de 3J’s. Ik denk dat die het ook niet hadden gered met een officieel Koningslied. Het is toch moeilijk om een hit op commando te maken, denk ik.
    Ik ben wel heel erg benieuwd wat er nu op 30 april gezongen gaat worden en hoe het Comité inhuldiging zich hier uit redt. Heeft iemand al het lied van Nico Dijkshoorn of Sylvia Witteman gehoord of zijn die nog niet af?

  34. Nee ik denk dat het ook niet makkelijk is, een lied op commando.Dit was een lied wat ze al hadden liggen. En deze zomer wilden uitbrengen. Maar nu de kroonsafstand zich aandiende, en zij ook wel een graantje wilden meepikken, ze er dit sprookjes verhaal er bij hebben laten maken. Maar ik perssonlijk vind hem erg leuk.

  35. Lucky tv over het koningslied[/url]

    De Loesje v/d dag vond ik ook wel wéér aardig:

    Best lullig “Göz?b?y?k erkent fout: ‘Ajax verdiende penalty'”
    En… “Feyenoord is door een onterecht strafschop op voorsprong gekomen in De Kuip. Volgens arbiter Bas Nijhuis maakte Vitesse-back Tomas Kalas hands, maar daar was geen sprake van“.

  36. Band tussen Meulensteen en Van der Sar gaat Ajax United-talenten opleveren

    Uit: http://www.elf.nl

    Met de terugkeer van topspelers naar de organisatie van Ajax voorspelde Johan Cruijff vele voordelen bij het strikken van toptalent. Die zienswijze lijkt nu al uit te komen.

    Het meest recente voorbeeld is Isaac Cuenca, die van FC Barcelona gehuurd kon worden door de aanwezigheid van Frank de Boer en Marc Overmars. In de toekomst hoopt Ajax ook te profiteren van de banden die Dennis Bergkamp nog altijd met Arsenal onderhoudt, maar op kortere termijn lijkt de rol van marketingdirecteur Edin van der Sar een belangrijke te worden.

    Als we Rene Meulensteen, de assistent-trainer van Manchester United, mogen geloven tenminste. “Paul Scholes en Nicky Butt waren heus nog niet klaar voor het grote werk toen zij op hun negentiende in het eerste kwamen. Maar ze kregen wel de kans om door te groeien. Voor die jongere gasten zou het goed zijn om minuten te maken. Ze moeten wedstrijden spelen. Nee, niet in het Championship, maar wel bijvoorbeeld bij Ajax. Ik zal Edwin van der Sar daarvan keurig op de hoogte houden”, aldus de rechterhand van Sir Alex in het AD.

  37. Haha Dick, ik zou de auto pas weg doen als ik onverhoopt geen werk meer zou hebben, dus dat probleem lost zich dan vanzelf op.
    Weet je trouwens dat ik in december altijd werk heb?……..Vuurwerk! 😀

  38. Da’s idd het meest logisch: pas wanneer je geen werk meer hebt, bezuinigen op de auto. Nee, dan hoef je ook niet meer de “loonslaaf” uit te hangen. Met vuurwerk en je achterwerk als zekere factoren kom de toch een heel eind door het jaar. Nee, we moeten ook geen problemen zien waar ze niet zijn. De stijllozen daarover

    Doei Rutte. Gezinnen massaal aan het bezuinigen
    Verdomme Nederland, dit gaat helemaal fout. Verontrustende berichtgeving van het Nibud hedenmorgen. Nederlandse gezinnen blijken massaal aan het bezuinigen te zijn geslagen. U koopt geen nieuwe computer meer, gaat niet meer uit eten, koopt geen mooie broeken meer, neemt afscheid van uw kranten en tijdschriften en doet zelfs uw auto de deur uit. Dit is niet de bedoeling. Waarom zo somber? Heeft u de MinPres niet gehoord ofzo? Met een beetje meer hoop en ballen komen we er samen wel uit. Trek toch open de portemonnee, laat toch rollen die euro’s en doe een beetje positief Nibud, spoor die angstige Hollanders toch aan om wat uit te geven. Maar nee hoor. Uit het onderzoek van Nibud blijkt dat echt iedereen aan het bezuinigen is. Van straatarm tot stinkend rijk, niemand gaat nog uit eten in zijn favoriete restaurant. En wat doet het Nibud aan positieve berichtgeving om de economie uit het slop te helpen trekken? Helemaal niets! Sterker nog: omdat ze geloven dat veel gezinnen in de laatste fase zitten van het bezuinigen geven ze u de tip om toch vooral een begroting te maken. Op die manier kunt u zien waar uw geld nu echt aan op gaat en direct bepalen waar u nóg meer op kunt besparen. Wat een ellende, wat een enorm echec. Nibud, voor al uw economische sabotage.

    PS de topic daaronder is nog mooier 😉

  39. Zie 21 april 2013 om 18:53

    Het liedje dat ik gister wel een aardig koningslied vond ⤽Meer Nederlanders zijn enthousiast over het lied van Amelink en Verhoeven: vanavond zit het duo bij RTL Boulevard, EenVandaag, Shownieuws en DWDD.⤝

    Het lied is al bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube. De Utrechters hebben zelfs al een manager in dienst genomen. Zie hier hun website. http://www.allardenhuib.nl/

  40. Hoezo niet meer uit eten? Vorige week zondag bij La Terra, afgelopen vrijdag bij Brasserie Jansen. En mijn vriendin zaterdag nog met vriendinnen in Amersfoort. Lekker toch.

  41. Brekend: De intrekking van het Koningslied is ingetrokken.

    Commentaar van @Ponckster via Twitter:

    Enfin, op 30 april is 75% van de Nederlanders straalbezopen. Dus wat je nu wel of niet meezingt is sowieso vaak erg onduidelijk.

    🙂

  42. En:

    Ponckster: Zo meen ik me te herinneren dat ik ooit midden in Harderwijk iets van Spargo gezongen heb. Maar kan net zo goed iets anders zijn geweest.

    DanielleHermans: @Ponckster Ik ben blij dat ik dat daar niet bij was.

  43. Jij ook goedenavond, Bernard (en anderen natuurlijk, om scheve gezichten te voorkomen). Op het log mijn vriend, met wordfeud mijn vijand(je).;D

  44. Zo, toch weer het officiële Koningslied. Wel een geweldige PR-stunt van Ewbank. Er is geen Nederlander die het Koningslied nog niet heeft gehoord. Ik heb vandaag al veel drie-vingers van W in de lucht zien gaan. Verbroedert het uiteindelijk toch nog.;)

  45. Een hele goede morgen lieve vriendinnen en vrienden, hier nog een variatie en wel de pleelieste van komende zaterdag bijDerksen op radio rijnmond! :D:D:D

    TITELARTIEST
    Walking bluesSusan Tedeschi
    Such a cadLes Baroques
    True love’s goneShane Dwight
    SummerbeachLes Baroques
    WatershedBen Reel
    I knowLes Baroques
    I loved another womanLarry Mitchell
    She’s mineLes Baroques
    Love that burnsDave Peverett
    I’ll send you to the moonLes Baroques
    Serves me right to sufferGary Moore
    I was wrongLes Baroques
    DriftingTop Topham
    Real loveLes Baroques
    Is it because I’m blackLucky Peterson
    TroublesLes Baroques
    Before your timeBen Reel
    Too longLes Baroques
    I got what you needJoe Louis Walker
    My destinyLes Baroques
    I’m coming down with the bluesMarcia Ball
    Girls enoughLes Baroques
    Married with the bluesShemekia Copeland
    SilkyLes Baroques
    Remembering loveCadillac Blues Band
    Working on a tsjing tsjangLes Baroques
    Our father’s sinsBen Reel
    For youLes Baroques
    An American tragedyChris Daniels and the Kings
    Without feeling without mindLes Baroques
    My heart is mendedMichel Willson
    Blues for JJulian Sas

  46. Uit De Sensator:

    Dode paramoteur is Zwollenaar

    ANP DALFSEN/ZWOLLE – De paramoteur die zondagavond dood uit de Vecht bij Dalfsen werd gehaald is een 38-jarige inwoner van Zwolle, laat de Politie Landelijke Eenheid weten. Het onderzoek dat de Luchtvaartpolitie doet naar de doodsoorzaak en de toedracht van het ongeval loopt nog.

  47. ‘Geen erehaag voor Van Persie’

    De spelers van Arsenal zullen zondag mogelijk breken met een sportieve traditie. Supporters van de club willen niet dat hun spelers een erehaag vormen voor landskampioen Manchester United. ‘Verrader’ Robin van Persie is daar namelijk actief.

    Het is een traditie in de Engelse competitie dat een club die landskampioen is geworden bij de volgende wedstrijd wordt geëerd door de tegenstander. Afgelopen maandag werd Manchester United kampioen door met 3-0 te winnen van Aston Villa. Van Persie, oud-speler van Arsenal, schoot ze er alle drie in.

    De aanhang van Arsenal moet echter niets weten van enige vorm van glorificatie van Van Persie. Dat meldt het ANP. De Nederlander stapte na acht seizoenen in Londen over naar concurrent Manchester United om prijzen te pakken. Dat is direct gelukt. Hij wordt door de fans van de ‘Gunners’ echter gezien als een verrader.

  48. Ik had vroeger thuis niets in te brengen dan lege briefjes. Heb dat later ingehaald ;), maar dat geldt niet voor iedereen, merk ik.:P

  49. Hoi,

    ik fiets elke dag over de Schellerdijk waar ze nu nogal bezig zijn in de Uiterwaarden. Vlakbij de 2 terpen die daar gebouwd worden staat middenop het bouwterrein een ooievaarsnest waar twee ooievaars aan het broeden zijn.

    Mag er eigenlijk zo maar gebouwd worden daar in het broedseizoen vlakbij de vogels ?

    Weet iemand dat ?

  50. Je bedoelt dat ik de komende goede avonden nog in het verschiet heb liggen, Joppuh?:D
    Daar ga ikzelf eigenlijk ook wel vanuit. Als de lente echt doorzet wordt het helemaal fijn: lekker met een roseetje in de tuin.

  51. Iedereen verlangt zo ontzettend naar lekker weer, Joppuh. We hebben de zon te lang te weinig gezien. Met alle vrije dagen in het vooruitzicht hoop ik echt dat we lekker buiten kunnen zitten.

  52. Jaaa, Bernard, dat is wel een lied van ander kaliber. Maar wat wil je ook met de melodie van een van de mooiste liedjes ooit. En een zangeres/cabareti?re die nooit bagger maakt.:)

  53. Dat “Ne me quite pas” is ook een van de mooiste liedjes. En brengt nog wat meer spanning aan dit nummer, want ze gaat juist wél weg.

  54. En de tekst is hartelijk zonder slijmerig te worden. Ik ben een echte fan van Kaandorp. Haar versie van “Geen kind meer” is ook ontroerend mooi. Hoorde gisteren die van Karin Bloemen, maar die is emotieloos. En dat lied over Andries Knevel, lachen. Of die samen met Herman Finkers.
    Ik hou niet echt an cabaret, maar maak voor haar graag een uitzondering.

  55. Een hele goedenmorgen lieve vriendinnen en vrienden. Een speciaal welkom terug op dit onvolprezen weblog voor monsieur JeanJacques Rousseau en natuurlijk ook voor JanD. Wij genieten weer van het werkelijk prachtige zaterdagochtendprogramma van de heer Johan Derksen op radio Rijnmond. En wat is het toch een oorstrelend genot om de kwaliteitsmuziek die daarin geboden wordt via de hdmi kabel op mijn speciale “von Bijsterveld” speakers te mogen beluisteren.
    Ja lieve vriendinnen en vrienden, ik ben een bevoorrecht mens op zulke momenten.

  56. Indien het de heer Joppuh behaagt om zelf ook acte de présence te geven in dat pittoreske etablissement gelegen op de grens van twee prachtige en authentieke arbeiderswijken, dan zal ik mijn stalen ros ook in die richting wenden.

  57. In dat geval is er een gerede kans dat ik mij tegen die tijd ook op mijn stalen ros begeef om dat feëerieke etablissementje te bezoeken en de uitbater vriendelijk doch dringend te verzoeken een paar ambachtelijk getapte fluitjes gerstenat te serveren aan de prominenten, waaronder ik uiteraard u ook reken, monsieur JeanJacquesRousseau!.

  58. vind ik ook jjr,heb namelijk een week of 2 niet kunnen reageren……..en uh joppeh,wij zitten altijd met de lip aan de fles

  59. Ik vind haar hele oeuvre goed, Eva. Ik hou niet zo van cabaret (vaak nogal voorspelbaar of grof), maar haar voorstellingen mis ik nooit.

  60. Moedig W.S. vanmiddag maar goed aan, JanD. DE club heeft vanochtend een gevoelig verlies geleden :D. Tweemaal op een dag zou iets teveel van het goede worden…;)

  61. Heer Doeksen.
    Het was mijn goede vrind H.J. die ook zeer blij is dat u na twee weken afwezigheid eindelijk weer kunt reageren hier op het onvolprezen WLZ.
    Wij waren al bang dat u zich weer naar Paazeiland begeven had.
    Hij wil u dan ook van harte welkom terug heten:

  62. Is dat zo, Doeksen? Het valt me altijd weer op dat voetbal een sport is waar de emoties hoog kunnen oplopen. Of het nu bij de F-jes is of in de eredivisie. Werpt wel een ander licht op de beheersig en rationaliteit van onze mannelijke medemensen….;)

  63. Vandaag eerst maar eens het stalen ros richting Park de Weezenlanden[/url] wenden om de innerlijke mens van nieuwe rustgevende input te voorzien.

  64. @Dick, ik dacht dat jij niet zo van de complottheorieën was en dat zelfs met plezier belachelijk maakt?
    Maar nu neem je het op voor Ed de R-Z???

  65. Klopt JanD, gelukkig viel de beslissende treffer aan de goede kant… Je hebt niet veel vertrouwen in W.S. Ik denk dat hij er flink tegenaan gaat en minimaal 1 doelpunt scoort.

  66. @ JJR, ik begrijp je teleurstelling. Die Edwin is mijn man ook niet, maar ik heb dat schroefjesverhaal al nooit geloofd. Die jongen is nogal gedwarsboomd! RVD en (inlichtingen)diensten en -stromen rond het koninklijkhuis, blijft een apart verhaal. Vertrouw ze in het algemeen niet snel. Wij weten te weinig van de belangen die daar allemaal spelen.

  67. Ik begrijp dat er toch nog veel mensen zijn die bereid zijn te betalen om het Koningslied te downloaden. En laten we eerlijk zijn: zou het Wilhelmus vandaag de dag de toets der kritiek kunnen doorstaan als we het voor het eerst zouden horen?:)

  68. Elrey, waarom stuur je geen mailtje naar de admin. Meestal worden postings na check gewoon geplaatst. Dat duurt soms wel even. Het is mij ook lang niet altijd duidelijk op welke woorden de check aanslaat.

  69. @Dick.

    Ja, raar verhaal met dat schroefje van EdeRZ en ik denk dat er inderdaad belangen en andere dingen verborgen worden gehouden.
    Hebben we in ieder geval iets om over te lullen…

  70. @ElRey.

    Op dit chatlog niet zo en ik vind het over het algemeen ook terecht dat sommige woorden eerst voor controle in aanmerking komen, zoals k*nker bijvoorbeeld.
    Wat ik gisteren wel vreemd vond is dat ik in een ander topic een reactie gaf waarbij ik de quote-mogelijkheid gebruikte.
    De quote staat niet in de reactie zelf, maar wel in het reactieveld aan de linkerzijde.

    In het topic “Twee mannen aangehouden voor woninginbraak” heb ik de volgende reactie geplaatst:

    Bericht door JeanJacquesRousseau, op 28 april 2013 om 09:55
    Er zijn geen (scheld)woorden gebruikt, want elk bericht werd direct geplaatst en niet eerst door een redactielid gecontroleerd.
    Van haatdragende of discriminerende reacties was ook geen sprake zoals in vele andere topics over misdrijven en misdaden wel het geval is en waar niet tot nauwelijks ingegrepen wordt.
    Vergelijkbare topics waarin alle mensen met een kleurtje of Oostblokkers per definitie over één kam geschoren worden als zijnde dieven en ander gespuis.
    Verbazend dus dat er in dit topic wel ingegrepen is en ik wil bij deze dan ook graag weten waar en hoe ik (we) over de schreef ben (zijn) gegaan.
    En of dit op basis is van een klacht misschien?

    Er was op geen enkele wijze sprake van onoirbare uitlatingen.
    Vreemd dus dat er wel ingegrepen is…

  71. Bericht door Dame, op 27 april 2013 om 23:22

    …En laten we eerlijk zijn: zou het Wilhelmus vandaag de dag de toets der kritiek kunnen doorstaan als we het voor het eerst zouden horen?

    Het Wilhelmus heeft een onmogelijke tekst. Als je die uit moet leggen ben je wel even bezig. Vind het geen echt volkslied. De plechtige melodie vind ik wel mooi. Wat dat betreft ben ik jaloers op de Belgen. De Brabançonne is een lied wat je met trots kunt zingen.
    Maar we moeten het er maar mee doen. Een nieuw volkslied zal het nooit halen. Of we moeten weer eens in een ouderwetse oorlog terechtkomen waar een of ander lied per ongeluk komt boven drijven.

  72. Valt mee JanD.
    Het zijn mogelijke bijwerkingen die zouden kunnen gebeuren.
    Het zou niet best zijn als je dat allemaal tegelijk zou overkomen…
    Ik had zelf nauwelijks last van bijwerkingen.

  73. @ Jean 28 april 2013 om 10:00
    Inderdaad, welkomme kost om over te lullen dat koningshuis en hun acties. Wel duister dat ze door zo’n soort “geheime inlichtingendienst” beschermd worden. Zeker voor zo’n (ff goed kijken want ik heb de nodige potten op) Edwin de R. van Z. Ook jammer dat de media “in die tijd van dat nep-schroefje” zo tomeloos slap was. Maar goed, we gaan er dinsdag zéker niet minder om genieten.

  74. Dick, Na de Nationale Ombudsman krijgt Edwin de Roy van Zuidewijn nu ook steun van een (anonieme) minister uit die tijd en van Pieter Broertjes, toenmalig hoofdredacteur van de Vk.

  75. Oh ja Dame? Een minister en de voormalig hoofdredacteur van de VK. Das niet mals. Pieter (nu burgemeester) zal zijn mond wel gehouden hebben omdat ie maat met foute Benno was. Benno was 1 van de grootste anti-Edwin mannen. Stinkend zakie, nog harder dan ik dacht!

  76. Uit link “the post online”

    oud-minister ?? die diende onder de premiers Balkenende en Rutte ??

    Moet CDA-er zijn: Verhagen? De Jager? PIET HEIN Donnert (lijkt me nogal een vriend van de Koninklijke familie: dus niet de bedoelde ex-minister)…..zet in op Verhagen.

  77. @ Dame 22:55 omdat er stond

    oud-minister ?? die diende onder de premiers Balkenende en Rutte ??

    zat ik alleen te denken aan een aangesloten periode. Vandaar ook mijn

    Moet CDA-er zijn:

    Plasterk kan idd ook. Hij is in dit goed half jaar tijd ook wat wijzer geworden over de werking en de infoverstrekking van de AIVD. Maar zal (ook daarom) toch niet snel iets teveel zeggen…
    Hopelijk horen we er binnenkort meer over!

  78. @Dame & JJR

    Ik voel me niet geroepen om een mail aan de redactie te sturen als mijn reactie niet geplaatst wordt ondanks herhaalde verzoeken. Kennelijk is het policy om generaliserende teksten over nationaliteiten en/of met een negatieve insteek direct te plaatsen en nuancerende reacties wel in dagenlange moderatie te gooien. Laat maar, ook weblogzwolle is overgenomen door de schreeuwlijken.

  79. @Elrey Ik vermoed dat er iets heel anders achter zit dan jij denkt. Iets simpels, zoals een nieuwe redacteur die nog niet goed weet hoe het werkt ofzo. Vandaar mijn tip het gewoon even te vragen.

  80. Good morning star shine, the earth says hello
    You twinkle above us, we twinkle below
    Good morning star shine, you lead us along
    My love and me as we sing our
    Early morning singin’ song

  81. Denk dat de verantwoordelijken bij Ajax, bij de gemeente (oogpunt van veiligheid) en Joppuh…voor 1 keer dezelfde gedachtengang hebben: de huldiging van de kampioenen moet zsm voorbij zijn. Daarom maar gelijk op de mooiste dag van het jaar. 😉

  82. Ik mis de ondertiteling, Bernard.;) Wie komt uut Overiessel, wie roakt niet snel van slag. Tussen Holland en de Pruus, doar vuulen wie ons thuus…

  83. Dat is zwaar kl*te, Doeksen. Ik hoop niet dat je weer van voren af aan moet beginnen met rusten en wachten. En natuurlijk dat je het jaarlijkse festijn op Terschelling niet hoeft te missen.:o

  84. Ondertitel kon ik niet geven. Ik versta zelf ook niet alles. Bijvoorbeeld dat stukje van Helligen Hendrik. Ik heb hem wel 6x opnieuw beluisterd en nu weet ik het nog niet.

    Maar verdomme Doeksen, wat heeft de schepper ons toch eigenlijk krakkemikkig in elkaar gezet. Beterschap!

  85. Welk stukje, Bernard? Ik zie dat mijn stukje niet in het Overiessels is geschreven. Hierbij de onvolprezen tekst:

    Overiessels Koningslied

    Couplet 1

    W??j proat wat eigenaardig
    Bint soms stug en eigenwies
    Stoat met beide benen op de grond
    Wi??j raakt nig van de wies

    Ma as ie oos gewonnen hebt
    Dan bennen wi??j ow man
    Oaveriessel heet ow welkom
    Doar ku??j van op an

    Refrein

    Wi??j komt uut Oaveriessel
    De tuun van Nederland
    Uut de kop van Oaveriessel
    Salland of het Twentse land

    Woar klederdracht en high tech
    De beste buren bint
    Woar noaberschop nog leaft
    En de mensen samenbindt

    Wie komt uut Oaveriessel
    De tuun van Nederland
    Tussen Holland en de Pruus
    Ja doar veult wie oos thuus

    Van Klompendans noar tango
    Dat is n kleine stap
    Wi??j wensen ow geluk in??n tuk
    Met t nieuwe Koningsschap

    Couplet 2

    Woar Dinkel, Regge, Iessel,
    Om de mooiste plekkies vecht
    De grote buutenplaatsen
    Stoat te pronken an de Vecht

    De weerribben de Wieden
    Een natuur zo magnifiek
    De winter dot beleven
    As n prent van Anton Pieck

    Brug

    De Koningin ow moeder
    Hef oos wel geleerd
    Dat ze ⤽Groot is word??n deur klein te bliem??n⤝
    Dat hebt wi??j erg wardeerd

    Refrein

    Wi??j komt uut Oaveriessel
    De tuun van Nederland
    Uut de kop van Oaveriessel
    Salland of het Twentse land

    Woar klederdracht en high tech
    De beste buren bint
    Woar noaberschop nog leaft
    En de mensen samenbindt

    Wie komt uut Oaveriessel
    De tuun van Nederland
    Tussen Holland en de Pruus
    Ja doar veult wie oos thuus

    Van Klompendans noar tango
    Dat is n kleine stap
    Wi??j wensen ow geluk in??n tuk
    Met t nieuwe Koningsschap (2x)

  86. Ah, kijk dat is Dame. Die spoort gewoon de tekst op. Ik bedoelde dus dit stuk:

    De Koningin ow moeder
    Hef oos wel geleerd
    Dat ze ⤽Groot is word??n deur klein te bliem??n⤝
    Dat hebt wi??j erg wardeerd

    Maar nou weet ik het dus meteen. Bedankt.

  87. Lezen is makkelijker dan verstaan, hoewel ik wel een hekel heb aan geschreven streektaal. Ik begrijp dat er voor mij ook nog een kans is om “groot” te worden, want ik ben ook “klein ebliem’n”.;D

  88. De pleelieste van kommende zaterdag, dan ebt wie die moar vast~!

    TRACKTIJDTITELARTIESTCOMPONISTLABELLABELNR
    13.05A good year for the rosesGeorge JonesJ. ChestnuttTIME LIFE25466-D
    22.36The twistChubby CheckerHank BallardAcrobat MusicACQCD7057
    33.04The grand tourGeorge JonesWilson / Richey / TaylorEpic494895 2
    42.37The lion sleeps tonightThe TokensCreatore / Peretti / WeissAcrobat MusicACQCD7057
    53.23Rockin’yearsGeorge JonesFloyd PartonBandit Records79842-2
    64.02Sweetest portionSpin DoctorsSpin DoctorsRUF RecordsRUF 1190
    72.54Burn your playhouse downGeorge JonesLester BlackwellBandit Records79842-2
    81.58Crying in the rainThe Everly BrothersGreenfield / KingAcrobat MusicACQCD7057
    93.41I always get it right with youGeorge JonesWhitson / Powers / ChurchBandit Records79842-2
    102.32Dream babyRoy OrbisonCindy WalkerAcrobat MusicACQCD7057
    113.18All fall downGeorge JonesHoward / PetersonEpicEK 45014
    122.25Young worldRick NelsonJerry FullerAcrobat MusicACQCD7057
    131.58Love’s gonne live hereGeorge JonesBuck OwensEpicEK 45014
    142.33She criedJay and the AmericansRichards / DaryllAcrobat MusicACQCD7057
    152.42We must have been out of our mindsGeorge JonesM. MontgomeryTIME LIFEM19330
    162.20Lovers who wanderDionDe Mucci / MarescaAcrobat MusicACQCD7057
    173.05Golden ringGeorge JonesBraddock / Van HoyTIME LIFEM19330
    185.17Scotch and water bluesSpin DoctorsSpin DoctorsRUF RecordsRUF 1190
    193.45Bartender’s bluesGeorge JonesJ. TaylorEpic / LegacyE2K 92562
    202.02SheilaTommy RoeTommy RoeAcrobat MusicACQCD7057
    212.38I’ve turned you to stoneGeorge JonesJ. RushingEpic / LegacyE2K 92562
    222.32SherryThe Four SeasonsBob GaudioAcrobat MusicACQCD7057
    233.37Stranger in the houseGeorge JonesE. CostelloEpic / LegacyE2K 92562
    242.23Let’s danceChris MontezJim LeeAcrobat MusicACQCD7057
    254.06You don’t seem to miss meGeorge JonesJ. LauderdaleEpic / LegacyE2K 92562
    265.57So badSpin DoctorsSpin DoctorsRUF RecordsRUF 1190
    276.14PatchesGeorge JonesJohnson / DunbarEpic / LegacyE2K 92562
    282.50Only love can break a heartGene PitneyBacharach / DavidAcrobat MusicACQCD7057
    293.13Yesterday’s wineGeorge JonesW. NelsonEpic / LegacyE2K 92562
    302.43All alone am IBrenda LeeHadjidakis / Ioannides / AltmanAcrobat MusicACQCD7057
    312.16I got stripesGeorge JonesCash / WilliamsEpic / LegacyE2K 92562
    322.07Return to senderElvis PresleyBlackwell / ScottAcrobat MusicACQCD7057
    332.24Tender yearsGeorge JonesEdwards / JonesCountry RoadsKRMCD044
    343.17Release meEsther PhillipsMiller / Yount / WilliamsAcrobat MusicACQCD7057

  89. Lees net de Volkskrant van gisteren: een paginagroot artikel over de Prins Hendrik Ende Despereert Nimmer Combinatie met een grote foto van het supportersvak. Leuk!

  90. Ook al bij dames

    Een 20-jarige scheidsrechter uit Dongen is gisteravond met de dood bedreigd tijdens de bekerwedstrijd tussen de dames van NEO’25 uit Sprang-Capelle en Hilvaria uit Hilvarenbeek.

  91. Liep ik vanmiddag door Stadshagen, komt er een fietser voorbij. We groetten elkaar. En pas nadat de fietser al weer verder was op de fiets bedacht ik mij… IK KEN HEM!!!

  92. Wat een belachelijk tv-programma in Denemarken. Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten uitzenden:

    In Denemarken is een enorme rel ontstaan over een nieuw televisieprogramma. Daarin staan vrouwelijke kandidaten in een gitzwart decor. En dan laten ze hun badjas zakken. Ze moeten hun naakte lijf laten zien aan een jury. Die vertelt wat er …zoal mis is met haar lichaam. Te brede heupen, te kleine voorgevel, enzovoort.
    Deense vrouwen zijn woest. Ze vinden het programma mensonterend en erg vrouwonvriendelijk. De presentator is gevlucht naar het buitenland, omdat boze vrouwen hem willen vierendelen.
    De presentator begrijpt de kritiek niet. ⤽We vertellen gewoon wat mannen van een blote vrouw vinden⤝, zegt ie.

    Hier zie je een fragment van het schokkende programma:
    http://www.youtube.com/watch?v=ujawakwvJWc

  93. @ Eva2, op 2 mei 2013 om 21:17
    Had een soortgelijke ervaring

    komt er een vrouwelijke wandelaar voorbij. We groetten elkaar. En pas na een tijdje bedacht ik mij… IK KEN HAAR!!!

    Het ging ook allemaal zo snel haha.

  94. Lijkt me een flauwekulverhaal, Dick, dat die presentator gevlucht zou zijn. Publiciteitsstunt om de aandacht op zijn programma te vestigen. In Nederland heeft een van de damesbladen (Viva?) ook jarenlang zo’n rubriek gehad. Daarin bekritiseerde vrouwen hun eigen lichaam. Ik denk dat ze dat heel wat genadelozer doen dan mannen.
    Een betere wraak zou zijn om de maker van het programma zelf in dezelfde omstandigheden te plaatsen. Dat valt mij op, dat de meest lelijke mannen, slechtverzorgd en met uitgezakte lijven met veel zelfvertrouwen en ongegeneerd het fysiek van vrouwen becommentariëren.

  95. Ja, dat geloof ik ook wel, dat vrouwen veel kritischer op hun eigen lichaam zijn dan mannen. Link zal wel een publiciteitsstunt zijn, maar het programma bestaat echt. Vreemd ook: alleen vrouwen voor de vleeskeuring. En welke volmaakte schepselen denken de juryleden inderdaad zelf wel niet dat ze zijn?

  96. Hoor net dat de stadsbeiaardier straks om 11 uur verzoeknummers gaat spelen en zal beginnen met het Koningslied.

  97. Een hele goedenmiddag lieve vriendjes en vriendinnetjes.

    Het is rood en het is een beroemd insect dat door het Chinese restaurant vliegt, welke…..? Ja, maar natuurlijk, het is de fameuze Sambalbij!

  98. Ook een goedemiddag Joppuh en alle andere lezers.

    O, Dick dan had ik hem inderdaad van jou. Wist niet meer hoe ik daarbij gekomen was.

  99. Vrinden doeks’n en JanD, morgenmiddag staat Storica – Edon op het programma en Storica kan kampioen worden hoewel mijn sympathie natuurlijk naar de houten palen club uitgaat wil ik toch wel even kijken daar.

  100. Ik ook Joppuh. Vriend Wouter S. speelt om half 1 de voorwedstrijd tegen Storica 4. Daar ga ik ff kijken. Blijf daarna Storica-Edon kijken.:)

  101. Bernard Nog 6 dagen! Hoe staat het me de voorbereiding? Er al helemaal klaar voor? En met je sponsors? Is onze faker van WLZ nog zo groots geweest om een een echte eigen bijdrage te storten?
    En voor alle anderen die Bernard voor dit zeer goede doel willen sponsoren: het kan nog! En bedrag van 5 euro helpt om Zuid-Soedan mijnenvrij te maken. Die landmijnen veroorzaken nog jaaaren na beieidnigen van een oorlog voor vele slachtoffers. Een supergoed doel dus! http://www.nachtvandevluchteling.nl/bernardholtrop.

  102. Dame, de fysieke voorbereiding gaat prima. De afgelopen weken al meerdere keren 30-35 km gelopen. Dit weekend nog eens een eindje lopen en dan moet het lukken.
    Sponsors zijn natuurlijk nog steeds welkom. Afgelopen week is Tom Mulder de ambassadeur van dit project (een van de medelopers) uit Zuid-Soedan teruggekomen. Lees hier zijn verslag: http://www.nachtvandevluchteling.nl/nieuws?nId=493#CI493

  103. Zo te horen ga je het wel weer redden, Bernard. Zal wel weer een bijzondere ervaring zijn. ’s Nachts lopen en dan de dag langzaam zie ontstaan; beginnen met een grote groep die langzaamaan uiteenvalt in snelle en langzame lopers en strompelaars en dan de apotheose van het eindpunt waar een lekker ontbijtje op je wacht.
    En het allermooiste is natuurlijk de gulle bijdrage van alle sponsors voor jou prestatie! Landmijnen zijn verraderlijke dingen, dus opruimen die handel.

  104. Ik loop hem samen met een zwager van mij. Hij heeft in zijn diensttijd de Nijmeegse vierdaagse gelopen met bepakking. Dan moet voor hem dit een peuleschilletje zijn.

  105. Neuh, Bernard, na 38 jaar is de training nog voldoende. Was even bang dat het al 40 jaar geleden was. Dan had ie wel weer wat aan zijn voorbereiding moeten doen, maar nu kan hij nog wel teren op de spierontwikkeling en conditie uit zijn diensttijd.:)

  106. Mooi, de Eagles zorgen ervoor dat Cambuur promoveert. Ik mag dat wel. Volgend jaar weer een Friese derby. Dan moeten volgend jaar de Eagles maar promoveren. Krijgen wij ook weer een IJsselderby.

  107. Jammer, Doeksen. Dan moet jij de foto’s maar maken van de swingende JanD met jullie favoriete dame. In ieder geval wel fijn dat je (kennelijk) mee kunt en niet hier aan bed gekluisterd bent.

  108. @Dame, wij zijn ook heel blij dat Doeksen mee kan. Een Kaaystooterfestival zonder Doeksen …….. moet er niet aan denken. We zullen goed voor hem zorgen.:)

  109. Ik ook Joppuh. Vriend Wouter S. speelt om half 1 de voorwedstrijd tegen Storica 4. Daar ga ik ff kijken. Blijf daarna Storica-Edon kijken.

    JanD, gaat vriend doeks’n ook nog mee?

  110. Bernard, het wordt tijd dat ze de IP-adressen vergelijken. Wat een hufterige actie van een asociaal figuur. Laten we hopen dat hij/zij er zelf lol aan beleeft, want voor de rest kan niemand dit soort ongein leuk vinden.>:(

  111. Ach, op zich kan ik er wel om lachen. Het vervelende is dat zo iemand de organisatie met onnodig werk opzadelt.

  112. Eva, Bernard weet zeker dat het níet klopt. Er is al voor de zoveelste keer een lolbroek in de weer.>:( Gelukkig kan Bernard er om lachen; ik niet.

  113. Zo vanmiddag W.S. en de Taalpurist in actie gezien. Nu ja, actie… Zien staan op het veld.;D Wel een mooie kopbal van W.S. trouwens, maar voor de rest genadeloos ingemaakt. DE club is helaas niet de enige club die tegen een verlies aanliep. 🙁

  114. Mailtje van de BigBigLottoCompany: You have won $2,100,000:00
    Moet wel even op een linkje klikken. Stom hé, dat ik dat dan weer niet doe…

  115. Ach, heb ik een doelpunt aan de goede zijde gemist.:o Ik trek mijn woorden in: niet genadeloos maar gewoon een maatje te klein voor Storica.
    En ja, JanD, WHC ontloopt de nacompetitie, maar Berkum ook.:( Jammer.
    Was Doeksen wel gekomen vanmiddag of lukt zelfs dat niet meer? Ik hoop dat hij toch zover opkrabbelt dat hij volgende week mee kan. Zou anders wel zuur zijn. Hij verheugt zich er al het hele jaar op, geloof ik.

  116. @Dame, ja doeksen was er vanmiddag wel, maar het houd niet over hoor met zijn rug. Hij had veel last. Hij wil koste wat het kost volgende week mee.

  117. Bericht door Eva, op 4 mei 2013 om 16:17
    Tjeu, Bernard, wat een hoog sponsorbedrag!! Weet je zeker dat dat klopt??

    Eva, wat Dame schreef.
    Verder: Mijn account op die site is een periode geblokkeerd geweest vanwege deze faker. Vanaf vorige week stond het weer open voor sponsoring.
    Wat ik wel zeker weet is dat die faker iemand is die dit ChatLog regelmatig volgt. Oké, een keer zo’n grap proberen te maken kan ik begrijpen. Maar als je het steeds weer herhaalt wordt het zielig. En ja, dan kan ik er alleen maar om lachen.

  118. @Dame, en je hebt k.b. vanmiddag gemist bij Storica.

    Ja Dame , dat is waar en het spijt mij erg! Maar ik voel me meer ee ngb dan een kb! Dag lv!

  119. ik was er om half 3 Dame! En ik had beter niet kunnen weten dat jij er ook was want nu heb ik spijt dat ik je misgelopen ben! 🙁

  120. Haha, slijmjurk. Ik was er om een uur of 1 tot kwart voor 2. Wel leuk even om daar op de nieuwe velden rond te lopen en DE club te zien voetballen (oid;)).
    Volgende keer beter.

  121. Wat een klotestreek Bernard!!! En je zegt dat het waarschijnlijk een bekende onder ons is (vrij vertaald)?? Wat een absoluut schande zou dat zijn. Das niet meer een beetje plagen, maar iemand het leven volledig zuur willen maken!! Zo’n IP-adres moet toch zo te achterhalen zijn? Heb je aangifte gedaan??

  122. donders slechte dag gehad gisteren,artsenpost gebeld en zwaardere medicijnen gekregen…………..pppffffffffffff en die helpen beter

  123. Jammer, Joppuh, de uitnosging van Doeksen klonk zo verleidelijk en in combinatie met zijn vraag laatst naar je telefoonnummer, dacht ik aan een intiem dinertje in de tuin van Huize Doeksen. Ik kan me wel voorstellen dat je vreesde gegrilde mus voorgeschoteld te krijgen en daarom maar lekker thuis hebt gegeten.;D

  124. Tweet van de dag
    wo 08 mei 2013

    Gelukkig. Ik zag ‘Sir Alex Ferguson’ trending en heel even schoot de gedachte door me heen: ‘Patricia Paay zal toch ook niet…’

    Stefan Pop

  125. laten we wel hopen op een beetje goed weer met het kaaystooterfestival…………vrienden en vriendinnen ff duimen voor ons hé

  126. Bernard, toitoitoi. Ik hoop dat de tocht weer net zo indrukwekkend is en moeiteloos gaat als vorig jaar! Veel plezier.

  127. En JanD, Doeksen, Taalpurist, e.a.: ook heel veel plezier op jullie festival. Volg het voorstel van Drama maar niet op, tenzij jullie straks willen figureren in een boek…:o

  128. goedenavond vrienden en vriendinnen, mag ik jullie attent maken op de pleelieste van een extra uitzending van Johan derksen morgen op radio Rijnmond vn 9 tot 12?

    Bij deze:

    TITELARTIEST
    Hey, hey little girlThe Blues Band
    Welcome backJohn Sebastian
    When you walk out the doorAlbert King
    I’m to blameJames Intveld
    I could cryJunior Wells
    Bird on the wireJackie DeShannon
    Just beneath the surfaceDawes
    Lay me downJubal
    The low highwaySteve Earle
    Let love goSlam Allen
    Just a hand to holdMark Spoelstra
    Just for youDarrell Nulisch
    Nothern CaliforniaDavid Luning
    Cold lonely dawnJason Elmore
    Lucky Stevie Tombstone
    SamanthaJames Intveld
    I don’t want to knowShannon McNally
    Make it rainCharles Walker
    Girls just want to have funDylan Sneed
    Ask me nothing ‘bout the bluesLucky Peterson
    WildebeestThe Handsome Family
    Don’t touch meAndy T – Nick Nixon Band
    Sad and beautiful worldColin Linden
    Paying for miseryJack Wilson
    Heartbreak James Hunter
    Wild placesJames Intveld
    Long distance manTed Russell Kamp
    BlindspotBlaudzun
    The facts about my lifeMarkus Rill
    Rock and roll lullabyB.J. Thomas
    Worried life bluesJohnny Shines
    Mannish boyMud Morganfield

  129. Nog 1 dag, Ingri, zag ik net op de site. Ik heb me vergist; dacht dat het vanavond was. Bernard kan nog even rusten voor hij zijn megaprestatie gaat leveren.
    Geldt ook voor onze kaaystoters.;D

  130. Ok, dan kan Bernard nog een nachtje slapen. En de andere heren ook.
    Wie is er wel een naar Hesz open of zoals het nu heeft cafe open geweest op hemelvaartsdag?

  131. Kijk maar even bij agenda, dat is morgen in de binnenstad.
    Lijkt wel gezellig, en mijn vriendin en ik willen bij mooi weer nog iets gaan doen.

  132. Morgenmiddag eerst naar Almere. M’n zus heeft dan een hele grote pan maccaroni klaar staan. Als die weggewerkt is gaan m’n zwager en ik verder naar Rotterdam. Bijzonder is dat onze trainingsaanpak totaal verschillend was. Ik liep 1 á 2 keer per week een grote afstand. Hij liep bijna elke dag kleinere afstanden in een hoog tempo. Hopelijk hebben beide methodes een goed effect gehad.

  133. Bernard, jullie komen er vast wel. Wens je vast heeeeeeel veel succes.:D. Ben heel benieuwd naar jullie avonturen.

  134. @Bernard, kan je niet beloven dat ik het kan/zal volgen:o, maar wie weet. Maar ben ook benieuwd hoe jij het persoonlijk deze 2e x vind.

  135. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0………….It’s Kaaystooter time.8)

    En Bernard, heel veel succes morgennacht.:D Wij zullen aan je denken tijdens onze lange nacht op Terschelling.;)

  136. JanD 0.05 uur. Zou je niet eerst genieten van het feest dat komen gaat in plaats van de blik alweer op volgend jaar te richten?:o

  137. Joppuh, Ik heb het een keer geprobeerd, maar via mijn tablet is het geluid zeer beroerd.

    Dame, ik wil niet te vrijpostig zijn maar ik zou je bijna uitnodigen om bij mij te komen luisteren want met de laptop via de hdmi op mijn versterker luisteren we de hele uitzending over de riante, befaamde Paul van Bijsterveld boxen! Een streling voor de oren. 🙂

  138. Een hele goedenmorgen lieve vrinden en vrindinnen. Even een recuperatie ontbijtje maken. De bluesnight was weer heel gezellig en Jan Akkermans My Brainbox was geweldig in vorm. De zang van Bert Heerink paste wonderwel bij al de oude klassiekers die gisteravond voorbij kwamen, waaronder de hele uitvoering van het nummer “Sea of Delight”, maar ook “Down man”, “Dark rose” en als toegift o.a. “Hocus Pocus”, weliswaar uit zijn Focus tijd maar dat mocht de pret niet drukken!:)

  139. Nu weer een heerlijke uitzending van Derksen lu9steren, extraatje op deze Hemelvaartsdag, Dame waar blijf je? 😉

  140. Begin pas net beetje actief te worden, Joppuh.:) Hoe laat vertrekken jullie, heren? In ieder geval: goede reis, behouden vaart en heel veel plezier op jullie festival!

  141. Uiteraaaaaaaard, vrind doeks’n! Dame, nu pas? Mijn ochtendhumeur is al lang verdwenen as’n scheet in de wind!

  142. Joppuh, ik heb Admin bij een ander (zielige fairspelende PEC) naar de avatars gevraagd. Ik vrees namelijk dat ze dit cl niet echt volgen.

  143. @Dame, ja daar ben ik nog heen geweest. Gezellig was het, heb de band die op de 1e foto van Harry gezien. Was erg leuk, toen kwam een band die we niet leuk vonden. Het was er gezellig druk. Door de wind was het een beetje fris op het plein (ons plekje was helaas ook niet heel erg zonnig (lees bomen). Toen even een plekje in de zon opgezocht.
    Wilden toen even een ijsje bij Salute gaan halen, met nadruk op wilden, en wachtrij van zeker een uur, daar hadden we geezn zin in (jammer).

  144. Bernard is nu vast al bij het eindpunt; heeft waarschijnlijk het ontbijtje al verorberd. Hoe is het gegaan, Bernard? Aboutaleb’s hand nog kunen schudden? En heeft je zwager het ook volbracht?

  145. Gisteren was het lekker weer zolang de zon zich liet zien. Ik kan me voorstellen dat het Grote Kerkplein winderig was en daardoor koud. Wel een leuk evenement.
    Tjonge, wat een rij voor een ijsje; lijkt het Rijksmuseum of de Nieuwe kerk wel.:)

  146. En….. de pleelieste van mur’n ochtend! :D:D

    TITELARTIEST
    Something strange is goin’on in my houseTed Taylor
    You’re the victorQ 65
    A nickel and a nailA.V. Wright
    Lying all the timeThe Outsiders
    Leaving on a jet planeMy Morning Jacket
    Just fancyRodys
    Everybody knows about my good thingLittle Johnny Taylor
    Please goGolden Earrings
    You turn to cryBettye LaVette
    Such a cadLes Baroques
    Right place, wrong timeOtis Rush
    Why don’t you take itThe Motions
    Should’ve learnt my lessonRory Gallagher
    I’ll go crazyThe Phantoms
    Luther’s bluesLuther Allison
    Send me a postcardShocking Blue
    Sunshine on my shouldersTrain
    Na na naThe Shoes
    The train I rideJunior Wells
    Cry me a riverHu and the Hilltops
    RunawayBonnie Raitt
    Russian spy and IThe Hunters
    Hey bartenderKoko Taylor
    See see riderJohnny Kendall and the Heralds
    Bad dreamEddy Clearwater
    Brand new cadillacDe Maskers
    BrickAlbert Collins
    Little green bagGeorge Baker Selection
    Take me home country roadsBrandi Carlile & Emmylou Harris
    Sure he’s a catThe Cats
    Down home bluesZ.Z. Hill
    Bad to the boneGeorge Thorogood
    Cold is the nightJoe Louis Walker
    Damn right, I’ve got the bluesBuddy Guy
    Backup manArthur Adams

  147. Dame (10:10), helemaal gelukt. Beetje nat geregend, dat dan weer wel. Half tien waren we bij het eindpunt. Had trouwens wel het idee dat de laatste kilometer veel verder dan 1 kilometer was. Bij m’n zwager thuis in Almere nog even een aprés-wandeling genuttigd. En daarna doorgereisd naar de mooiste stad van Overijssel.
    M’n zwager had er wat meer moeite mee dan ik. Maar heeft hem dus wel uitgelopen.
    Ik kreeg nog zomaar een tientje toegestopt van een fietser in Den Haag die erover op de radio gehoord had en het zo’n mooi doel vond. Heb het dankbaar aangenomen en zal daarmee straks nog even mijn eigen sponsorbedrag verhogen.

  148. @Bernard, klasse prestatie van jou en je zwager.:D:D
    @JanD vergeet je niet om het zonnetje straks mee naar Zwolle te nemen.

  149. Bernard, ik had geen enkele twijfel dat jij hem zou uitlopen. Goed getraind en behept met een groot doorzettingsvermogen. Ook knap dat je zwager hem op een voorbereiding van 40 jaar geleden heeft uitgelopen. Het is ver, 40 kilometer en hoe dichter je bij het eindpunt bent, hoe lander de kilometers worden. Lief van die voorbijganger. Nog bijzonderheden beleefd? En de hand van Aboutaleb nog geschud?

  150. Ingrid, heb net bij Appie het interview met je zoon gelezen. Ontroerend hoe open hij vertelt over zijn postuur. Een leuke jongen, niet alleen om te zien maar ook wat herseninhoud betreft. Je zult wel apetrots zijn?

  151. En JanD steekt ons hier in de mooiste maar wel bewolkte en frisse plaats van Overijssel de ogen uit. Zo te lezen genieten jullie volop. Het zij jullie van harte gegund. Het hele jaar ernaar toe leven legt de lat hoog en dan is het mooi dat alle gespannen verwachtingen meer dan worden waargemaakt. Hoe is het met Doeksen? Kan ie een beetje meedoen of ligt hij veel plat? Vandaag een artikel gelezen over een onderzoek naar de werking van antibiotica bij langdurige rugklachten; schijnt te werken. Mss iets om na te vragenbij terugkomst?

  152. Zeker klasse, Ingrid. Hij heeft een sterk karakter als je leest hoe hij over zichzelf spreekt en als je ziet wat hij allemaal durft. Die jongen komt er wel!

  153. @Dame, vanavond gaan we weer lekker los bij Hessel. Net zoals gisteravond en morgenavond. Jammer dat de roeiwedstrijd Harlingen-Terschelling vandaag vanwege de harde wind niet door kon gaan. Met doeksen gaat het redelijk. Heeft best wel veel last van de rug.

  154. Dat is jammer voor hem en jullie. Mooie is dat hij wel van de partij is en het festival daarom toch (deels) meebeleeft.

  155. Dat is wel makkelijk van hem: hij torent overal bovenuit. Maar zijn zwager is net zo lang en toch onzichtbaar. Bernard heeft meer gevoel voor free publicity, denk ik.;)

  156. Ha, Dame klopt. Dat ben ik inderdaad op die foto. Mijn zwager staat er trouwens ook op. De kale kop op even grote hoogte als ik links van mij. ( voor de kijker rechts). Nee, niet de hand van Aboutaleb geschud. Aboutaleb heb ik bij de brug niet gezien. Het startschot werd gelost door Youp van ’t Hek. Maar hanndenschudden daar deed hij niet aan.

  157. Dat verbaast me niets, JanD. Doeksen en ik hadden destijds al vergaande plannen hoe we jou en je maat gingen verslaan. Beetje valsspelen was daar integraal onderdeel van. Jammer dat we het nooit hebben uitgevoerd.8)

  158. Weer een puntje in beroemdheid erbij, Bernard. Ik dacht al dat die lange man wiens gezicht verscholen gaat achter een andere wandelaar je zwager was. Ach, zo’n hand van Youp zou ik niet om malen; is toch niet hetzelfde als die van Aboutaleb.
    Ben je alweer een beetje bijgekomen?

  159. Ik weet het, ik doe er niet iedereen een plezier mee, en ik plaats ze ook niet zo vaak meer, maarrrrr………… Youp!

    Tepelsteeltje
    Drie boeken kreunen naar me dat ik ze moet lezen. Het ene is de nieuwe bestseller van Heleen van Royen. Dat meesterwerk heb ik afgelopen week persoonlijk opgehaald in het tijdelijke winkeltje van de schrijfster. Dit boekhandeltje is gevestigd in een straat op het randje van de Amsterdamse hoerenbuurt. Het is daar een week lang een heel gedoe. Honderden manisch-depressieve huisvrouwen met Drentse tongval en Zeeuwse uitstraling hebben zich daar rond Heleen verzameld en ze hebben het erg gezellig met elkaar.

    Buiten het aanschaffen van een boek van Heleen kan je ook nog allerlei andere dingen doen. Zo mag je ruiken aan onlangs gebruikte dildo??s van de schrijfster, je kan haar bejaarde moeder tongen, je mag haar strings en slipjes aan een waslijn hangen en je kunt met een kartonnen Ton op de foto. Een blote Ton. Ton is haar ex. Ook is er een darkroom waarin de dames vliegensvlug gevingerd kunnen worden. Zowel door hitsige homo??s als door bronstige hetero??s. Alles wordt vastgelegd op camera, zodat je jezelf weer terug kunt zien op de website van de schrijfster. Of op haar Facebookpagina. Er is ook een kans dat ze je op Twitter zet. Het grootste succes in de winkel is het onderdeel Tepelsteeltje. Overijsselse doorzonboerinnen doen hun badstoffen Hema-BH naar beneden en tonen een spiegel hun Drosteflikken. Dit alles onder het motto Doe eens lekker stout!

    Het andere boek is de door Bert van der Veer geschreven biografie van Patricia Paay, die daarin vertelt over haar ruige seksleven. De oorspronkelijke titel van het boek was Oude Fiets, maar dat vond de uitgever bij nader inzien te negatief. Veel mannen moeten er in dit boek aan geloven. Ik ben er even diagonaal doorheen gegaan en heb tot mijn verbazing mijzelf niet teruggevonden. Terwijl La Paay en ik ooit een heftige week hebben gekend. Waar? In het Amsterdamse Hilton. In de suite van John & Yoko om precies te zijn.

    Het was na het eerste concert van De Toppers in de Arena. Zeven dampende nachten op rij. De brandweer moest de belendende percelen nat houden. Hoogtepunt na hoogtepunt noemde ze mij Adam en ik vatte dat op als compliment. Ik dacht dat ze dat riep omdat ik de eerste echte man in haar leven was. Voor mij was het de mooiste week in mijn bestaan en de tientallen troetelnamen die ze mij gaf ben ik niet vergeten. Tarzan! Wodan! Viriele Viking! Ook heb ik nog een gloeiend hete geheugenkaart vol sms??jes uit die dagen.

    Maar ik schijn geen indruk gemaakt te hebben. Ik lees over amateuristische trekstoten van John de Mol, de perfecte minnaar David Bowie en een of andere zanger die alles ontkent. Maar niks over mij. Ik vind het raar dat juist dat zinderende weekje, dat ik als een absoluut seksueel hoogtepunt heb ervaren, volledig uit haar geheugen is gewist. Ik vind het ronduit teleurstellend. Dus ook een goed seksleven met tintelende toyboys houdt de Alzheimer niet tegen.

    En het derde boek? Mart natuurlijk. De onvermijdelijke Mart. De god met nog een gelovige. En die gelovige is Mart zelf. Heeft u hem toevallig bij Matthijs gezien? Het was aandoenlijk. Wat een eenzaamheid. Bejaardengebazel uit de krochten van een verzorgingshuis. Opa wordt door niemand meer gecorrigeerd. Geen vrienden die hem af en toe de waarheid vertellen, geen kinderen die uit liefde zeggen: ⤸Papa, niet meer doen!⤝

    Matthijs had zich goed voorbereid en stelde een paar broodnuchtere vragen over de geloofwaardigheid van de wielrennerij, maar de dove Smeets orakelde en kakelde zichzelf schoon. Op een gegeven moment begon hij Matthijs zelfs uit te schelden. Humorloos uit te schelden. Aandoenlijk. De presentator hield wijselijk zijn mond. Je zag medelijden. Bodemloos diep medelijden. En niet alleen bij de presentator. Ook het publiek vroeg zich af: welke zuster brengt opa naar bed?

    Van Royen, Paay en Smeets. Alle drie totaal verslaafd aan zichzelf. Middelpunt van hun eigen kleine wereldjes. Om hen draait het. Alle drie de weg kwijt? Nee hoor. Er is geen weg. Eenzame zielen, dolend in een drassig moeras.

  160. Kijk dat is nou de reden dat ik niet maal om een hand van Youp. Maar allee, je doet er Dick in ieder geval een plezier mee en dat is het scrollen wel even waard, Joppuh.:)

  161. Sta je daar ook nog te gymmen, Bernard? Helemaal in het begin met ruitjesblouse. Ik zie Willy Lourenssen ook nog binnenkomen en Femke Halsema geeft toe dat ze vorig jaar na 10 kilometer is afgemaakt. Heeft nu weer nauwelijks getraind begreep ik.

  162. Nee dame, dat kan ik niet geweest zijn. Ik had geen ruitjesblouse en aan dat gymmen heb ik ook niet mee gedaan. Vond Krystl wel ontzettend goed. Die kreeg de mensen een stuk beter in beweging dan Olga Commandeur.

  163. Tweet van Femke Halsema: ‘Mooie column over de nacht van de vluchteling van Lidy Nicolasen (tongue in cheek: ik was die mopperaar naast haar) http://t.co/2hX7LKLKKH

    Verdomd: Dan heb ik die Lidy Nicolasen ook gezien. Ze zat naast Femke op dat bankje op km-punt 33. Die blonde dame die ik al noemde.

Reacties zijn gesloten.